29 Haziran 2026 Pazartesi

10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!   07:20   ANAHTAR PARTI’DEN OSMANIYE’DE GÜÇ GÖSTERISI! GÜR ARSLAN YıKAR’DAN BIRLIK MESAJı   06:10   EKREM İMAMOĞLU’NDAN, HAYATıNı KAYBEDEN CHP’LI BALÇıK IÇIN TAZIYE MESAJı   22:51   KADIR İNANıR’A SON VEDA! CENAZE TÖRENINDE BEKLENMEDIK GERILIM..   22:50   ’MERSIN TıPKı BIR AŞURE GIBI...’ VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE DAMGA VURACAK ’BARıŞ’ MESAJı!   20:01   TTB’DE SEÇIM YARıŞı BITTI! MERKEZ KONSEYI’NDE DENGELERI DEĞIŞTIREN SONUÇLAR: İŞTE YENI YÖNETIM   18:27   HAMZABEYLI’DE EZBER BOZAN LEZZET ATÖLYESI   23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"  
 
     
   

AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ BAŞKANI LÖFVEN: "DOSTUMUZ KEMAL KILIÇDAROĞLU`NA PAZAR GÜNÜ YAPILACAK SEÇİMLERDE BAŞARILAR DİLİYORUZ"


Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı ve eski İsveç Başbakanı Stefan Löfven, “Dostumuz Kemal Kılıçdaroğlu`na pazar günü yapılacak seçimlerde başarılar diliyoruz. PES, bu genel seçimde Türkiye`deki partilerimizi desteklemekte ve muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı CHP`li Kemal Kılıçdaroğlu`nun yanında yer almaktadır” dedi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2023 Cuma 13:48   Okunma : 710

Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı ve eski İsveç Başbakanı Stefan Löfven, “Dostumuz Kemal Kılıçdaroğlu`na pazar günü yapılacak seçimlerde başarılar diliyoruz. PES, bu genel seçimde Türkiye`deki partilerimizi desteklemekte ve muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı CHP`li Kemal Kılıçdaroğlu`nun yanında yer almaktadır” dedi.

PES Başkanı ve eski İsveç Başbakanı Stefan Löfven, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimi`nde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na başarı dileklerini iletti. PES`in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Löfven`in açıklamaları şöyle aktarıldı:

“TÜRK TOPLUMU 20 YILLIK ERDOĞAN DÖNEMİNDEN SONRA DEĞİŞİM İSTİYOR VE BUNU HAK EDİYOR”

“Dostumuz Kemal Kılıçdaroğlu`na pazar günü yapılacak seçimlerde başarılar diliyoruz. PES, bu genel seçimde Türkiye`deki partilerimizi desteklemekte ve muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı CHP`li Kemal Kılıçdaroğlu`nun yanında yer almaktadır.

Birleşik muhalefet, Erdoğan`ın 20 yıldır süren otoriter rejimine karşı demokratik bir alternatiftir. Hukukun üstünlüğünün, sivil özgürlüklerin ve kuvvetler ayrılığının desteklendiği ve saygı duyulduğu bir toplum için verdikleri mücadelede Türk halkının yanındayız. Türk toplumu 20 yıllık Erdoğan döneminden sonra değişim istiyor ve bunu hak ediyor. Bunu elde edeceklerine inanıyoruz.”

KADER SEVİNÇ: LÖFVEN`İN BU AÇIKLAMA İLE KILIÇDAROĞLU`NA BAŞARI DİLEKLERİNİ AÇIKLAMASI VE DEMOKRASİDEN YANA TAVIR KOYMASI DEĞERLİDİR

CHP Avrupa Birliği (AB) Temsilciliği Başkanı ve PES Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç, Löfven`in açıklamalarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“PES Başkanı Stefan Löfven yakın zamana kadar İsveç Başbakanı`ydı ve uzun süre İsveç`i yöneten sosyal demokrat iktidarın liderliğini yaptı. Kendisinin yaptığı bu açıklama ile Genel Başkanımız ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`na başarı dileklerini açıklamış olması ve demokrasiden yana tavır koyması değerlidir.

PES ayrıca yurttaşlarımız için vize serbestisi hedefini desteklediğini açıklamıştı. AB içinde, bizim Türkiye`de halkımız için verdiğimiz mücadeleyi çok iyi anlayan geniş bir demokrat kesim var. İktidarımızda, uluslararası alandaki bu gücümüzü Türkiye Cumhuriyeti`nin faydası için daha etkili değerlendirebileceğiz. Artık AB karşısında, Avrupalı bir dil ve tutum içinde konuşabilecek yetkinlikte Türk muhataplar bulacak. AB raporlarını yırtan, reform gündemini terk eden, sözüne güven olmayan, çatışmacı, Türkiye`nin ulusal çıkarlarına sahip çıkmayan, kendi siyasi çıkarlarını önceleyen yönetim tarih olacak. Türkiye`yi dünya sahnesinde hak ettiği saygın yere taşıyacağız. CHP`nin ve ittifakımızın demokrasiye olan taahhüdü, Türkiye`nin demokratik geleceği için yurt içinde ve dışında tüm demokratlara umut veriyor.”

IRATXE GARCIA PEREZ: KEMAL KILIÇDAROĞLU`NA BOL ŞANS DİLİYORUM. TÜRK HALKI DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR

Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) Grubu Başkanı ve PES Birinci Başkan Yardımcısı Iratxe Garcia Perez da sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu`na başarılar dileyerek şunları kaydetti:

“Pazar günü yapılacak seçimlerde Türk halkına en içten dileklerimi iletiyor ve Kemal Kılıçdaroğlu`na şans diliyorum! Türkiye`nin otokratik sürüklenişine, demokrasi ve özgürlüklere yönelik saldırılara ve büyük sosyal ve ekonomik krize bir son vermenin zamanı geldi. Türk halkı daha iyisini hak ediyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA