22 Aralık 2025 Pazartesi

15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”  
 
     
   

ÖZEL: “ERDOĞAN, EMEĞİN DÜŞMANIDIR, EMEĞİN HIRSIZIDIR…”


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Erdoğan iktidara gelmeden önce bir asgari ücret 19,7 cumhuriyet altını alıyorken bugün bu 13 cumhuriyet altınına gerilemiş durumda. Yani Erdoğan asgari ücretlinin cebinden her yıl altın hesabı üzerinden, iyi bildiği altın hesabı üzerinden 6 cumhuriyet altını 48 bin lirayı çalmış emeği ucuzlatmıştır. Erdoğan, emeğin düşmanıdır, emeğin hırsızıdır. Tek adam rejimi patrona iyi gelmiştir, tek adam rejimi zengine, kodamana, beşli çetelere, holdinglere iyi gelmiş, tek adam rejimi emeği daha da yoksullaştırmış, işçinin pastadan aldığı payı küçültmüştür. Bu payı geri almak, Erdoğan`la herhangi bir yöntemle mücadele etmekle değil, bu pazar günü sandıkta onu göndermekle mümkündür” dedi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2023 Cuma 13:33   Okunma : 574

KERİM UĞUR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Erdoğan iktidara gelmeden önce bir asgari ücret 19,7 cumhuriyet altını alıyorken bugün bu 13 cumhuriyet altınına gerilemiş durumda. Yani Erdoğan asgari ücretlinin cebinden her yıl altın hesabı üzerinden, iyi bildiği altın hesabı üzerinden 6 cumhuriyet altını 48 bin lirayı çalmış emeği ucuzlatmıştır. Erdoğan, emeğin düşmanıdır, emeğin hırsızıdır. Tek adam rejimi patrona iyi gelmiştir, tek adam rejimi zengine, kodamana, beşli çetelere, holdinglere iyi gelmiş, tek adam rejimi emeği daha da yoksullaştırmış, işçinin pastadan aldığı payı küçültmüştür. Bu payı geri almak, Erdoğan`la herhangi bir yöntemle mücadele etmekle değil, bu pazar günü sandıkta onu göndermekle mümkündür” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN ve İZENERJİ`de uzlaşıyla sonuçlanan toplu iş sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı. Törene katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şunları söyledi:

“Tek adam rejimi örgütlenmeye iyi gelmedi, tek adam rejimi bu ülkede kimseye iyi gelmedi. Asgari ücret nerelerde sürünüyordu bu Erdoğan ucuz iş gücüyle Çin`in yerini alacağız dediği günlerde 140 dolara kadar asgari ücretle bu ülkede emek sömürüsünü yeni Türkiye ekonomi modeli diye dünyaya pazarlamaya çalıştı. Seçim yaklaştıkça siz, biz, mücadeleyi, talebi yükseldikçe o seçimi kaybedeceğini gördükçe, asgari ücrette görece iyileştirmeler yaşandı. Şimdi meydanlara çıkıyor ‘biz geldiğimizde asgari ücret şu kadardı şimdi buralara çıkardık` diyor DİSK`in kendi çalışması ispatlı matematiksel Erdoğan iktidara gelmeden önce bir asgari ücret 19,7 cumhuriyet altını alıyorken, bugün bu 13 cumhuriyet altınına gerilemiş durumda. Yani Erdoğan asgari ücretlinin cebinden her yıl altın hesabı üzerinden, iyi bildiği altın hesabı üzerinden 6 cumhuriyet altını 48 bin lirayı çalmış emeği ucuzlatmıştır. Erdoğan, emeğin düşmanıdır, emeğin hırsızıdır.

“TEK ADAM REJİMİ ZENGİNE, KODAMANA, BEŞLİ ÇETELERE, HOLDİNGLERE İYİ GELMİŞ”

Tek adam rejiminin başladığı günden bugüne beş yılda emeğin milli gelirden aldığı pay yüzde 35`lerden yüzde 25`e gerilemiştir. Sermayenin aldığı pay aynı oranda artmıştır. Tek adam rejimi patrona iyi gelmiştir, tek adam rejimi zengine, kodamana, beşli çetelere, holdinglere iyi gelmiş, tek adam rejimi emeği daha da yoksullaştırmış, işçinin pastadan aldığı payı küçültmüştür. Bu payı geri almak, Erdoğan`la herhangi bir yöntemle mücadele etmekle değil bu pazar günü sandıkta onu göndermekle mümkündür.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA