29 Ağustos 2026 Cumartesi

12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM   19:08   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA NEFES ALAN ALANLAR YENILENIYOR: KÜLTÜR PARK’A ÖZEL BAKıM   11:20   MEZITLI’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU: BAŞKAN TUNCER’DEN ANLAMLı ZAFER BAYRAMı MESAJı   10:46   MILYARLıK CIROYA MILYARLıK ZARAR! TARıM KREDI MARKETLERDE ÇÖKÜŞ: ŞUBELER KAPANıYOR, İŞÇILER ÇıKARıLıYOR   09:50   BINASı DA OTOBÜSÜ DE HALKıN BAĞıŞLARıYLA ALıNDı! YENİ PARTI GENEL MERKEZI 31 AĞUSTOS’TA KAPıLARıNı AÇıYOR  
 
     
   

OSMANİYE`DE VATANDAŞLAR KUM OCAĞI YAPIMI VE AĞAÇ KESİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ: "SANDIKLARI BOŞ GÖNDERECEĞİZ"


Osmaniye`nin Kumarlı köyü sakinleri, köylerine kum ocağı yapılmasına tepki gösterdi. Eski Kumarlı Köyü Muhtarı Mehmet Direk, "Bu seçimde sandıkları Kumarlı köyü olarak boş göndereceğiz. Bütün yetkililer sesimizi duysun. Orman İşletmesi, köylü vatandaşın bir tanesi oduna gitse `alo` derler, hemen ormancıyı gönderirler. Bütün cezayı yazarlar. Bu ormana nasıl müsaade ediliyor" dedi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2023 Cuma 11:19   Okunma : 558

Osmaniye`nin Kumarlı köyü sakinleri, köylerine kum ocağı yapılmasına tepki gösterdi. Eski Kumarlı Köyü Muhtarı Mehmet Direk, "Bu seçimde sandıkları Kumarlı köyü olaraktan boş göndereceğiz. Bütün yetkililer sesimizi duysun. Orman İşletmesi, köylü vatandaşın bir tanesi bir oduna gitse `alo` derler, hemen ormancıyı gönderirler. Bütün cezayı yazarlar. Bu ormana nasıl müsaade ediliyor" dedi.

Osmaniye`nin Kumarlı köyünde yaşayan vatandaşlar, köye yapılmak istenen kum ocağı ve bunun için ormanda çam ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.

"BİZ BU AĞAÇLARI YETİŞTİRENE KADAR NELER ÇEKTİK"

Köyün eski muhtarı Mehmet Direk şunları söyledi:

"Görmüş olduğunuz gibi bütün çam ağaçları ve zeytin ağaçları yüzyıllarca köyümüzde bakıp yetiştirmiş olduğumuz ağaçların kesilmesi ve aynı zamanda iş makinesiyle buraya kum ocağı açmakta ısrarda bulunan, birileri tarafından köylüye zulüm yaparak, köylü de bunun karşısında dik durmak için şu an köylü vatandaşlarımızın bir kısmı toplanarak burada bu kum ocağına, buradan terk edilmesi için elimizden gelen çabayı her zaman her yerde, sonuna kadar devam etme mücadelesini yapacağız. Aynı zamanda önümüzdeki kısa zaman içerisinde bir seçim vardır. Bu seçimde de sandıkları Kumarlı köyü olaraktan boş göndereceğiz. Bütün yetkililer sesimizi duysun. Orman İşletmesi, köylü vatandaşının bir tanesi bir oduna gitse yakmak için `alo` derler, hemen ormancıyı gönderirler. Bütün cezayı yazarlar. Bu ormana nasıl müsaade ediliyor? Bir çam bir insan demektir, bir zeytin, iki insan demektir çünkü bunun meyvesi vardır. Biz bunları yetiştirene kadar neler çektik? Dedelerimiz neler çekmiş? Bizler de bu topraklarımızı, bu güzel ormanımızı torunlarımıza bırakmak için elimizden gelen mücadeleyi yapmaya sonuna kadar kararlıyız. Görmüş olduğunuz gibi kesilen ağaçların sayısı belirsiz. Buraya işletmeci olaraktan alan kişinin ismini bilmiyorum şu an `Ankara`da dayım var` diyormuş. Hepimizin dayısı var. Dayısız bu dünyada kimse yoktur. Bizim de dayımız var. Osmaniye`de de var, Ankara`da da var, İstanbul`da da var. Kendisi kime güveniyorsa hodri meydan diyorum. Kumarlı köyü sakini olarak eski muhtarım, sesimi duysun. Her yerde ben karşısına çıkacağım bu vatandaş kimse. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Köylü sandığa gitmeyecek olduğu için makinesini çekiyor."  

"SANDIĞA GİTMEYECEĞİZ, BUNUN ÇÖZÜLMESİ LAZIM"

Hayvan besicisi Nermin Solak ise şunları söyledi:

“Zaten köyümüzde iki tane ocak, baraj var. Yollarımızın hali çok kötü, aşırı kötü. Biz haftada bir sanayiye gidiyoruz yani arabanın maliyetini geçti yaptığımız masraflar. Biz bunun gerekli mecralara defalarca başvurduk. Hani yollara da çıktık yine çıkacağız. Her zaman çıkacağız ama asla kesmeyeceğiz. Biz bu mücadeleden vazgeçmiyoruz. Ne olursa olsun. Burada tarım ve hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız da var biz de uğraşıyoruz. Benim de koyunlarım var, babamın da vardı, babam vefat etti. Yani tarım ve hayvancılığa bu kadar önem verilirken, burada iki koyun, iki inek, otlatma yapmak mecburiyetindeyken neden ormanlar kesiliyor? Neden yapılıyor yani bu ve hiçbir bakan, hiçbir kimse neden bununla ilgilenmiyor. Seçime gerekirse gitmeyeceğiz köylü olarak, gerekirse burada yatarız. Sandığa da gitmeyeceğiz. Bunun çözülmesi lazım. Hani sözde kalmaması lazım. Seçimden sonra ne olursa olsun yine biz bunun peşindeyiz. Bunu bırakmayacağız ne olursa olsun."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA