22 Aralık 2025 Pazartesi

15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”  
 
     
   

ESKİ BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI MURAT HAZİNEDAR HAKKINDA TAHLİYE KARARI VERİLDİ


Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar`ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın `irtikap` ve `rüşvet` suçlarını işlediği gerekçesiyle yargılandığı davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Murat Hazinedar, Çetin Kirişgil ve Hüseyin Avni Sipahi hakkında tahliye kararı verdi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2023 Cumartesi 02:52   Okunma : 473

SİNEM NAZLI DEMİR

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar`ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın `irtikap` ve `rüşvet` suçlarını işlediği gerekçesiyle yargılandığı davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Murat Hazinedar, Çetin Kirişgil ve Hüseyin Avni Sipahi hakkında tahliye kararı verdi.

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar`ın da aralarında bulunduğu Beşiktaş Belediyesi çalışanlarının `irtikap` ve `rüşvet` suçlarını işlediği gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşması 9-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanık Murat Hazinedar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatlarıyla izleyiciler de salonda hazır bulundu.

"BU İTİBAR SUİKASTININ ÖTESİNDE HAYSİYET CELLATLIĞIDIR"

Duruşmada iki gün boyunca savunma yapan sanık Murat Hazinedar, “Beşiktaş`ta çok müteahhit vardır. Ben oturup 110 bin binaya mı bakacağım? Bana bu soruları sormanız hakarettir” ifadelerini kullandı.

İddianameye bir süs verildiğini iddia eden Hazinedar, ortada bir suçun olmadığını ancak suçlamanın olduğunu belirtti. Hazinedar “Ben güvendiğim bir belediye meclis üyesine yetki veririm, sorarım. Rüşvetin bana bir tane belgesini gösterin. Delil var mı? Hiçbir belge olmadan bir yargılama yapılıyor. Ben kimseden bir şey almadım. Bu itibar suikastının ötesinde haysiyet cellatlığıdır. Ortada rüşvet alan da veren de yok. Savcı açıkça bir belgeden bahsediyor, suç uydurulmuş” dedi.

"MAL VARLIĞINDA HERHANGİ BİR ARTIŞ OLMADI"

Tutuklu sanık Hazinedar`ın avukatı Özlem Hazinedar duruşmada söz aldı ve “Bağış istemek, bağış almak belediye başkanının sorumluluğunda ve yasal. Rüşvet veren yok alan yok” diye konuştu.

Tutuklu sanık Hüseyin Avni Sipahi`nin avukatı Volkan Bahadır da “Rüşvet aldığı ve verdiği iddiasına yönelik rüşvet alanla veren aynı kişi olabilir mi? Akrabasına neden rüşvet versin. İrtikap suçunun müvekkil yönünden oluşma şansı yok, çünkü imza atma yetkisi yok. En fazla mecliste oy kullanıyor kendisi. Mal varlığında gözle görülür herhangi bir artış olmadı” ifadelerini kullandı ve Sipahi`nin tahliyesini talep etti.

3 SANIK HAKKINDA TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Murat Hazinedar, Çetin Kirişgil ve Hüseyin Avni Sipahi hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulayarak tahliye kararı verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, Beşiktaş Belediyesi`nde 2014-2018 yılları arasını kapsayan döneme ilişkin yolsuzluk ve rüşvet yapıldığına dair iddialara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Belediye Başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi ve mevcut Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı`nın da aralarında bulunduğu 16 kişi, 13 Aralık 2022 tarihindeki operasyonla gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve 2019 yılında CHP`den istifa eden eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da aynı gece Kastamonu`nun Tosya ilçesinde gözaltına alınarak tutuklandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA