29 Ağustos 2026 Cumartesi

09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM   19:08   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA NEFES ALAN ALANLAR YENILENIYOR: KÜLTÜR PARK’A ÖZEL BAKıM   11:20   MEZITLI’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU: BAŞKAN TUNCER’DEN ANLAMLı ZAFER BAYRAMı MESAJı   10:46   MILYARLıK CIROYA MILYARLıK ZARAR! TARıM KREDI MARKETLERDE ÇÖKÜŞ: ŞUBELER KAPANıYOR, İŞÇILER ÇıKARıLıYOR   09:50   BINASı DA OTOBÜSÜ DE HALKıN BAĞıŞLARıYLA ALıNDı! YENİ PARTI GENEL MERKEZI 31 AĞUSTOS’TA KAPıLARıNı AÇıYOR   09:35   VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı: ’BIRLIK İÇINDE GELECEĞE YÜRÜYORUZ’   09:25   UTKU ÇAKıRÖZER SINCAN CEZAEVI’NDEN SESLENDI: ’HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR PEŞIN CEZAYA DÖNÜŞTÜ!’  
 
     
   

YSK, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İKİNCİ TURU İÇİN PUSULA ÖRNEĞİNİ YAYINLADI… ERDOĞAN SOLDA, KILIÇDAROĞLU SAĞDA YER ALDI


Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK), 28 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasında kullanılacak pusula örneğini yayınladı. Pusulada Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan solda, Millet İttifakı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sağda yer aldı.

 

Tarih : 15 Mayıs 2023 Pazartesi 17:56   Okunma : 652

Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK), 28 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasında kullanılacak pusula örneğini yayınladı. Pusulada Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan solda, Millet İttifakı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sağda yer aldı.

YSK, 28 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylaması için pusula örneğini hazırladı. Pusulada Cumhur İttifakı`nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan solda, Millet İttifakı Adayı ve CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu sağda yer aldı. Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs`ta yapılan ilk tur oylamasında kullanılan pusulada adayların sıraları kura ile belirlenmişti. Pusulada, Erdoğan birinci sırada, Kılıçdaroğlu ise üçüncü sırada yer almıştı. Adaylardan Muharrem İnce ikinci, Sinan Oğan ise pusulada dördüncü sırada yer almıştı.

Birinci turda seçimin sonuçlanamaması üzerine Anayasa gereği yapılacak ikinci tur oylamaya en çok oyu alan iki aday katılacak. İkinci tur oylamada Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İtktifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. İkinci turda kullanılacak oy pusulası için yeni bir kura çekimi yapılmadı. Pusuladan ilk tur oylamadaki iki adaylar çıktığı için yarışa katılacak adayların sırası kaydırıldı. Böylece, Erdoğan yine birinci sırada kalırken, üçüncü sırada olan Kılıçdaroğlu da ikinci sırada yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylaması için YSK belirlediği seçim takvimi uygulanacak. Seçim takvimine göre seçim propagandası bugün itibariyle başladı. Yarın ilçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna yapılacak itirazın son günü olacak ve yapılan itirazların, il seçim kurullarınca en geç saat 23.59`a kadar karara bağlanması gerekecek.

17 Mayıs Çarşamba günü ise il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK`ya yapılacak itirazın son günü. İlçe seçim kurullarınca, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişikliklerinin SEÇSİS`e işlenmesine başlanacak. Yurt dışı ilçe seçim kurulunca, varsa saklama ve ulaştırma kurulu, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişiklikleri yapılacak. 18 Mayıs Perşembe günü ise il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazın YSK`ca karara bağlanmasının son günü.

19 Mayıs Cuma günü YSK`nın kesin seçim sonuçları Resmî Gazete`de yayınlanacak. İlçe seçim kurullarınca, sandık kurulu ve diğer görevlilerin durumunda değişiklik olması halinde, SEÇSİS`e işlenmesinin bitirilmesi ve yeni görev alanlarla düzenlenmesi yapılacak. Ölen seçmenlere ait bilgilerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınarak sandık seçmen listelerine şerh düşülmesi için gerekli işlemlerin yapılacak.

PROPAGANDA SIRASI BELİRLENECEK

20 Mayıs`ta yurtdışında oy verme işlemleri başlayacak. 21 Mayıs günü ilçe seçim kurullarınca sandık kurulları başkanlarına, seçim araç ve gereçlerini ihtiva edecek şekilde teslim edilmesi gereken malzeme torbalarının hazırlanmasına başlanılacak. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, TRT`de yayınlanacak propagandası için sıra almak için başvuru yapacak ve 22 Mayıs günü sıraları belirlenecek.

24 Mayıs`ta radyo ve televizyonlarda propaganda konuşmaları başlayacak. İlçe seçim kurullarınca sandık kurulları başkanlarına, çoğaltılması sonlandırılan sandık seçmen listeleri dahil seçim araç ve gereçlerini içeren torbaların hazırlanmasının bitirilecek. Yurt dışında oy verme işlemleri sona erecek.

PROPAGANDA DÖNEMİ SONA ERECEK

26 Mayıs`ta ilçe seçim kurullarınca sandık kurulları başkanlarına, çoğaltılması sonlandırılan sandık seçmen listeleri dahil seçim araç ve gereçlerini içeren torbaların hazırlanması bitirilecek. İl ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde ilçe seçim kurullarınca malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlıklarına teslim edilecek. Kesinleştirilen tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen listelerinin çoğaltma işlemi tamamlanacak. Seçim propaganda dönemi saat 18.00`da sona erecek.

29 MAYIS`TA SONUÇLAR İLAN EDİLECEK

28 Mayıs`ta Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. 29 Mayıs`ta geçici sonuçlar ilan edilecek. İtirazların son günü olacak. 30 Mayıs`ta itirazlar karara bağlanacak. 31 Mayıs`ta il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı, YSK`ya yapılacak itirazın son günü olacak. 1 Haziran günü itirazlar karara bağlanacak ve kesin seçim sonuçları Resmi Gazete`de yayınlanmak üzere gönderilecek ve yayınlanacak.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA