29 Haziran 2026 Pazartesi

17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!   07:20   ANAHTAR PARTI’DEN OSMANIYE’DE GÜÇ GÖSTERISI! GÜR ARSLAN YıKAR’DAN BIRLIK MESAJı   06:10   EKREM İMAMOĞLU’NDAN, HAYATıNı KAYBEDEN CHP’LI BALÇıK IÇIN TAZIYE MESAJı   22:51   KADIR İNANıR’A SON VEDA! CENAZE TÖRENINDE BEKLENMEDIK GERILIM..   22:50   ’MERSIN TıPKı BIR AŞURE GIBI...’ VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE DAMGA VURACAK ’BARıŞ’ MESAJı!   20:01   TTB’DE SEÇIM YARıŞı BITTI! MERKEZ KONSEYI’NDE DENGELERI DEĞIŞTIREN SONUÇLAR: İŞTE YENI YÖNETIM   18:27   HAMZABEYLI’DE EZBER BOZAN LEZZET ATÖLYESI   23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK  
 
     
   

TİP İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYI DEĞİRMENCİ, “MİLLETİN İRADESİ SANDIĞA NASIL GİRDİYSE ÖYLE ÇIKSIN DİYE MÜCADELE EDİYORUZ”


Türkiye İşçi Partisi (TİP), İzmir`de seçim sonuçlarıyla ilgili İl Seçim Kurulu`na itiraz başvurusunda bulundu. TİP İzmir ikinci bölge Milletvekili Adayı İrfan Değirmenci, “Milletin iradesi sandığa nasıl girdiyse öyle çıksın diye kimsenin hakkı yenmesin diye, bir tek oy bile boşa gitmesin, kimsenin hakkına girilmemiş olsun diye bir mücadele içerisindeyiz” dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2023 Çarşamba 16:41   Okunma : 502

KERİM UĞUR

Türkiye İşçi Partisi (TİP), İzmir`de seçim sonuçlarıyla ilgili İl Seçim Kurulu`na itiraz başvurusunda bulundu. TİP İzmir ikinci bölge Milletvekili Adayı İrfan Değirmenci, “Milletin iradesi sandığa nasıl girdiyse öyle çıksın diye kimsenin hakkı yenmesin diye, bir tek oy bile boşa gitmesin, kimsenin hakkına girilmemiş olsun diye bir mücadele içerisindeyiz” dedi.

TİP İzmir ikinci Milletvekili Adayı İrfan Değirmenci, seçim sonuçlarıyla ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların ardından ilgili parti avukatlarıyla birlikte İzmir İl Seçim Kurulu`na da itiraz başvurusunda bulundu.

Başvurunun ardından gazetecilere açıklama yapan İrfan Değirmenci şunları söyledi:

“Sahip çıkmaya çalıştığımız şey son yıllarda iktidarın dilinden düşürmediği millet iradesi. Milletin iradesi sandığa nasıl girdiyse öyle çıksın diye kimsenin hakkı yenmesin diye, bir tek oy bile boşa gitmesin, kimsenin hakkına girilmemiş olsun diye bir mücadele içerisindeyiz. Türkiye İşçi Partisi olarak ‘bu bitti hadi önümüzdeki maçlara bakalım` demenin çok anlamlı olmadığını düşünüyoruz. Tabi bir sorumluluk da benim omuzlarımda TİP İzmir 2. bölge Milletvekili Adayı olarak. Sahada gördüğümüz, dinlediğimiz, oy aldığımız 90 bine yakın İzmirli var benim yanımda ve o İzmirliler benden şunu rica ediyorlar; ‘Biz yıllar sonra TİP`i pusulada gördük ve oy verdik arkadaşlarımızı ailemizi ikna ettik oy verdirip sandıkların başında durduk tek bir oy bile boşa gitmesin lütfen sahip çıkın` diyorlar bunu yapmaya çalışıyoruz. Gördüğümüz bariz hatalar var ve alandan topladığımız belgeler var hepsini tespit ettik. Önce ilçe seçim kurullarına başvurumuzu yaptık orada kimileri reddedildi şimdi İl Seçim Kurulu`na geldik ve elimizdeki tüm belgeleri teslim ettik. Bundan sonra söz onlarda. Bir karar verecekler. Hiç kimse endişe etmesin biz sonuna kadar takipçisi olacağız.”

“KILIÇDAROĞLU`NUN KAZANMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini belirten Değirmenci, “Bizim beklentimiz Türkiye`de 21 yıldır devam eden iktidarın karşısında yer alan herkesin siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin böylesi açık net bir yanlışın karşısında yan yana bizimle durabilsin. Elbette TİP olarak ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu`nun kazanması için yine elimizden geleni yapacağız, çalışmalar da başladı. Birinci turda ve milletvekili seçimindeki orta yerde duran hataların da düzeltilmesi gerekiyor ki oylar sandığa nasıl girdiyse öyle çıkmış olsun.”  

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA