25 Şubat 2026 Çarşamba

15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"   15:49   HAYKO CEPKIN 6 MART’TA SAHNE ALACAĞı “JEKYLL & HYDE” MÜZIKALINE ILIŞKIN KONUŞTU: “UYANDıRıR BENCE SANAT”   15:48   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "STATÜ" YANıTı: "İMRALı ŞU ANDA GEREKLI OLDUĞU ŞEKLIYLE ADALET BAKANLıĞı TARAFıNDAN IŞLETILIYOR"   15:47   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK, TBMM’DE SORULARı YANıTLADı: "ÇOCUK KAVRAMıNı TARTıŞMAYA AÇMAMıZ LAZıM"   12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"   09:10   VAHAP SEÇER’DEN KAHRAMAN PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı:    08:59   BALıKESIR’DE YASA BOĞAN KAZA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞEHIT PILOT İBRAHIM BOLAT İÇIN TAZIYE MESAJı   01:01   SILIFKE’DE RAMAZAN COŞKUSU ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER "BU SOFRALAR MILLETIN EMANETI" DEDI!   22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN REFAKATÇİ EVİ BUGÜNE KADAR BİN 924 VATANDAŞI AĞIRLADI


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, hasta ve yakınları için “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği ücretsiz Refakatçi Evi projesi, Ocak 2021 tarihinden bu yana misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Hizmet verdiği süre boyunca toplam 874 hasta ve 1050 hasta yakınını ağırlayan Refakatçi Evi, misafirlerine sıcak bir aile ortamı sunuyor.

 

Tarih : 18 Mayıs 2023 Perşembe 09:47   Okunma : 552

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, hasta ve yakınları için “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği ücretsiz Refakatçi Evi projesi, Ocak 2021 tarihinden bu yana misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Hizmet verdiği süre boyunca toplam 874 hasta ve 1050 hasta yakınını ağırlayan Refakatçi Evi, misafirlerine sıcak bir aile ortamı sunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin beğenilen sosyal belediyecilik hizmetlerinden biri olan ve “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği ücretsiz Refakatçi Evi, kapısını hasta ve hasta yakınlarına açmayı sürdürüyor. Uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden, merkezdeki hastanelere gelen yurttaşların kalacak yer sorununa çözüm olan proje sayesinde, hasta ve hasta yakını yurttaşların bu ihtiyacı sorun olmaktan çıktı. Refakatçi Evi, açıldığı Ocak 2021`den bu yana 874 hasta ve 1050 hasta yakını olmak üzere, toplam 1.924 vatandaşa hizmet verdi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde yürütülen Refakatçi Evi projesi ile kamu ve üniversite hastanelerinde tedavi gören hastaların ve yakınlarının konaklama sorunu çözülürken, hastanelere uzak ilçelerde ve kırsal mahallelerde yaşayan hasta ve hasta yakınlarının, yaşadıkları zor süreçte her bakımdan yardımına koşuluyor. Onkoloji tedavisi gören hasta ve yakınlarının 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenlerin ve refakatçilerinin ise en fazla 30 gün süreyle ücretsiz konaklama yapabildiği Dosthane`de,  konaklama süresi boyunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin yanı sıra, hastaların hastaneye ulaşımları da Büyükşehir Belediyesi`nin tahsis ettiği servisler ile yapılıyor.

YUMUŞAK: “MİSAFİRLERİMİZE BİR EV ORTAMI SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Merkeze uzak olan ilçelerde ve kırsal mahallelerde ikamet eden ve merkezde yer alan kamu ile üniversite hastanelerinde tedavi gören hasta ve yakınlarını Refakatçi Evi`nde ağırladıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi`ne bağlı Dosthane Refakatçi Evi Sorumlusu Dila Yumuşak, “Refakatçi Evimizde kalan hastalarımıza ve yakınlarına kahvaltı, akşam yemeği, psiko-sosyal destek hizmeti ve otel ile hastane arasında transfer hizmeti sunuyoruz. Ayakta ve yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarımız 30 gün, onkoloji servisinde tedavi gören misafirlerimiz 45 gün konaklayabiliyorlar. Refakatçi Evi`ne girişte TC kimlik kartı, hastanın ikametgah belgesi ve hastanede tedavi gördüğüne dair evrak gerekiyor. Vatandaşlarımız, Alo 185 Teksin Mersin`i arayarak Refakatçi Evi`ne başvuruda bulunabiliyorlar” dedi.

Refakatçi Evi`nde sıcak bir aile ortamı yaratmaya çalıştıklarını ve kalan misafirlerin kendilerini evlerindeymiş gibi rahat hissetmelerini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Yumuşak, “Çünkü uzak yerlerden geliyorlar. Burada uzun süre tedavi görüyorlar. Bu yüzden kendilerini yalnız hissetmelerini istemiyoruz. Her zaman için bize başvurulabilirler, kapımız onlara daima açık. Misafirlerimiz burada kaldıkları süre boyunca birbirleriyle arkadaş oluyorlar, daha sonrasında da iletişime devam edebiliyorlar” diye konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA