29 Ağustos 2026 Cumartesi

19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM   19:08   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA NEFES ALAN ALANLAR YENILENIYOR: KÜLTÜR PARK’A ÖZEL BAKıM   11:20   MEZITLI’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU: BAŞKAN TUNCER’DEN ANLAMLı ZAFER BAYRAMı MESAJı   10:46   MILYARLıK CIROYA MILYARLıK ZARAR! TARıM KREDI MARKETLERDE ÇÖKÜŞ: ŞUBELER KAPANıYOR, İŞÇILER ÇıKARıLıYOR   09:50   BINASı DA OTOBÜSÜ DE HALKıN BAĞıŞLARıYLA ALıNDı! YENİ PARTI GENEL MERKEZI 31 AĞUSTOS’TA KAPıLARıNı AÇıYOR   09:35   VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı: ’BIRLIK İÇINDE GELECEĞE YÜRÜYORUZ’   09:25   UTKU ÇAKıRÖZER SINCAN CEZAEVI’NDEN SESLENDI: ’HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR PEŞIN CEZAYA DÖNÜŞTÜ!’   09:06   MAHMUT ARıKAN IĞDıR’DA ESNAFıN NABZıNı TUTTU: "BIZI UNUTULMUŞ GIBI BıRAKTıLAR!"   09:04   TKP’DEN KRITIK TOPLANTı: SEÇIM YASASı ÇıKıŞıNA HAZıRLANıYOR, 106. YıL İÇIN SAHAYA İNIYOR   09:02   MERSIN SIYAH İNCIRI TESCILLENIYOR! BÜYÜKŞEHIR DESTEĞIYLE HASAT BEREKETLENDI   01:01   AVRUPA’DA AĞıR MAĞLUBIYET VE FLAŞ İSTIFA! TRABZONSPOR FERENCVAROS’A ELENDI, FATIH TEKKE GÖREVI BıRAKTı   09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!  
 
     
   

OKAN GAYTANCIOĞLU: "ACİLEN SÜT FİYATININ ARTTIRILMASI GEREKİYOR"


CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiğ inek sütü satış fiyatına uzun süredir zam yapılmadığını belirterek üreticinin zor durumda olduğunu söyledi. Gaytancıoğlu, "İnekler kesildi. Türkiye`de hayvancılık çöküyor, insanlar hayvancılık yapmak istiyor ama hala süt fiyatına Ulusal Süt Konseyi bir müdahale yapamıyor. Acilen süt fiyatının arttırılması gerekiyor" dedi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2023 Perşembe 16:38   Okunma : 479

CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiğ inek sütü satış fiyatına uzun süredir zam yapılmadığını belirterek üreticinin zor durumda olduğunu söyledi. Gaytancıoğlu, "İnekler kesildi. Türkiye`de hayvancılık çöküyor, insanlar hayvancılık yapmak istiyor ama hala süt fiyatına Ulusal Süt Konseyi bir müdahale yapamıyor. Acilen süt fiyatının arttırılması gerekiyor" dedi.

CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne`nin Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa köyünde yaşayan üretici Fedai Oktay`ı merada ineklerini otlatırken ziyaret etti. Gaytancıoğlu, Türkiye`de süt ineklerinin kesime gittiğini, üreticilerin süt üretiminden vazgeçmeye başladığını ifade etti.

"SÜT İNEKLERİ KESİLE KESİLE KALMADI"

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Süt fiyatı 10 lira, çay fiyatı 4 lira. Şimdi sen hayvanlarını meraya salıyorsun, birkaç ay sonra merada ot da kalmayacak. Bir ay sonra bitecek. Hayvancılık yapılamaz ki, senin burada birkaç tane ineğin var. Benim bildiğim çoğu inekler kesildi. Türkiye`de hayvancılık çöküyor, insanlar hayvancılık yapmak istiyor ama hala süt fiyatına Ulusal Süt Konseyi bir müdahale yapamıyor. Tarım Bakanlığı da destekleme primini vermiyor. Verse de yetersiz. Acilen süt fiyatının arttırılması gerekiyor. Bu hayvancılık başka türlü yapılamaz. Süt inekleri kesile kesile kalmadı."

"İNEK YOK, DANASI NASIL OLSUN"

Üretici Fedai Oktay ise şunları söyledi:

"Kalitesine göre bir çuval yem 400-500 lira. Bir ay sonra merada ot bitecek. Bir daha ambara kuvvet… Yükü kaldıramadın mı, bırakacaksın. Bana fiyat versin, desteklemesin. Ben emeğimin karşılığını alayım. Lokantada bir ayran 5-10 lira. Market, hastanede suyu 4 liraya alamazsın. Yazık, günah… Altından kalkamıyoruz, en sonunda bitecek. İnek yok, danası nasıl olsun. Ondan sonra ‘kıyma bu kadar olmuş` olacak tabi."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA