10 Nisan 2026 Cuma

20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI  
 
 
 
 
 
   

İZMİR`DE YAŞAYAN ROMANLARDAN KEMAL KILIÇDAROĞLU`NA DESTEK: “BAHARIN MİLLET İTTİFAKI`YLA GELECEĞİNE İNANIYORUZ”


İzmir`de yaşayan Romanlar, cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs`ta yapılacak 2. turunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini açıkladı. Romanlar adına konuşan İzmir Metropol Ağı Derneği Başkanı Tolga Küleş, “Baharın Millet İttifakı`yla geleceğine inanıyoruz” dedi.

 

Tarih : 21 Mayıs 2023 Pazar 21:39   Okunma : 654

KERİM UĞUR

İzmir`de yaşayan Romanlar, cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs`ta yapılacak 2. turunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini açıkladı. Romanlar adına konuşan İzmir Metropol Ağı Derneği Başkanı Tolga Küleş, “Baharın Millet İttifakı`yla geleceğine inanıyoruz” dedi.

İzmir`de yaşayan bir grup Roman, bugün CHP İzmir İl Başkanlığı`nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu`nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından da katıldı.

KÜLEŞ: BAHARIN MİLLET İTTİFAKI`YLA GELECEĞİNE İNANIYORUZ

Romanlar adına açıklamayı, İzmir Metropol Ağı Derneği Başkanı Tolga Küleş yaptı. Küleş, “Biz, bu seçimlerde takım tutar gibi değil, geleceğimizi oylayacağız. Ya otokrasiden, sultanizmden yana kullanacağız oyumuzu ya da çok sevdiğimiz özgürlük, demokrasi ve insan haklarından, Atatürk`ten, Cumhuriyet`ten yana kullanacağız. Gün, omuz omuz, sırt sırta laikliği, Cumhuriyet`i, Atatürk devrimlerini, özgürlüğü savunma zamanı. Baharın Millet İttifakı`yla geleceğine inanıyoruz. Her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

HEPTEPE: SURİYELİ MÜLTECİLER EKMEĞİMİZE PAYDAŞ OLUYOR

Güzel Parti Genel Sekreteri Cafer Heptepe ise “Güzel Parti il yönetiminin aldığı karar neticesinde, 2. tura kalan cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceğimizi beyan ediyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye genelinde bulunan en azı 8,5 milyon halkımı, 21 yıldır iktidarda olan mevcut hükümetin samimi bir şekilde yönetmediğini biliyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu gibi, yüzyıl sonra adı Kemal olan sayın cumhurbaşkanı adayımızın kazanacağına kalben inanıyoruz. Bu kararı almamızın en önemli nedenlerden biri, Suriyeli mültecilerin biz Roman kardeşlerimizin ekmeğine paydaş olması. Biz, Güzel Parti ailesi olarak, Roman halkının sonuna kadar destekçisiyiz. Kemal Kılıçdaroğlu`na, gerekeni yapacağımıza sözünü veriyoruz” dedi.

BATUR: SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sandıklara sahip çıkma çağrısı yaparak, “Roman kardeşlerimiz, bizim her zaman yan yana olduğumuz kardeşlerimiz. Yerel yönetici olarak değil, ben sizin hep abiniz, kardeşiniz oldum. Sizin sorunlarınızı yakından biliyorum. Gerek Güzel Parti gerek mahallelerimizde sizlerin oylarının artacağını ve en önemlisi sizin haklarınızı en şekilde koruyacağına inandığımız dürüst, namuslu bir cumhurbaşkanımız var. 28`inde Türkiye`yi yönetmeye geliyor. Hep beraber Kılıçdaroğlu`nu cumhurbaşkanı yapacağız. 28`inde sandıklara bakacağız. Milletvekili olan çekip gidiyor ama yerel yöneticiler sizlerin yanında, problemlerinizi çözmek için sahadayız” diye konuştu.

ASLANOĞLU: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise şunları söyledi:

“Genel Başkan`ımız ve 13.Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu`nun ‘Karar ver` çağrısına uyarak karar verdiniz. Hepiniz Halil İbrahim sofrasına hoş geldiniz. Bundan sonra eşit yurttaşlık mücadelesini, açlık-yoksulluk mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Bundan sonra birleşe birleşe kazanacağız. Az kaldı. 6 gün sonra inşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak. Size söz, yine baharlar gelecek. Bay Kemal, verdiği hiçbir sözden dönmeyecek.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA