25 Şubat 2026 Çarşamba

22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

UYSAL: “21 YILDA TÜRK KÖYLÜSÜ VE ÇİFTÇİSİ KAYBETTİ, ESNAFIMIZ KAYBETTİ, EMEKLİLERİMİZDEN BAŞLAYARAK DAR GELİRLİ İNSANLARIMIZ KAYBETTİ”


Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “21 yıldır, adeta vatandaşımızı rehin almış bir anlayış, ülkenin kaynaklarını kötü yönetmekle kalmayıp, bilerek ve isteyerek sistematik bir çöküş yaşanması için her sahada politikalar üretti. 21 yılda kaybedenler belli; Türk köylüsü ve çiftçisi kaybetti, esnafımız kaybetti, emeklilerimizden başlayarak dar gelirli insanlarımız kaybetti” dedi.

 

Tarih : 22 Mayıs 2023 Pazartesi 19:34   Okunma : 445

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “21 yıldır, adeta vatandaşımızı rehin almış bir anlayış, ülkenin kaynaklarını kötü yönetmekle kalmayıp, bilerek ve isteyerek sistematik bir çöküş yaşanması için her sahada politikalar üretti. 21 yılda kaybedenler belli; Türk köylüsü ve çiftçisi kaybetti, esnafımız kaybetti, emeklilerimizden başlayarak dar gelirli insanlarımız kaybetti” dedi.

Gültekin Uysal, cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs`ta yapılacak ikinci turuna yönelik çalışmalarını bugün Aydın`da sürdürdü. Uysal, Aydın`ın Nazilli ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi. Uysal, Nazilli`de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“21 YILDA TÜRK KÖYLÜSÜ VE ÇİFTÇİSİ KAYBETTİ, ESNAFIMIZ KAYBETTİ, EMEKLİLERİMİZDEN BAŞLAYARAK DAR GELİRLİ İNSANLARIMIZ KAYBETTİ”

“21 yıldır, adeta vatandaşımızı rehin almış bir anlayış, ülkenin kaynaklarını kötü yönetmekle kalmayıp, bilerek ve isteyerek sistematik bir çöküş yaşanması için her sahada politikalar üretti. 21 yılda kaybedenler belli; Türk köylüsü ve çiftçisi kaybetti, esnafımız kaybetti, emeklilerimizden başlayarak dar gelirli insanlarımız kaybetti. Bir tarafta çok küçük bir azınlık aslan payını alıyor, diğer tarafta milyonlarca insan bu aslan payını alanların bedelini göğüslüyor. Bizim itirazımız bunadır. Bunu yapabilecek gücümüz var.

“BU ÜLKENİN MESELESİ, YANLIŞ TASARRUFLARDIR, YANLIŞ TERCİHLERDİR”

Bugün bu ülkenin meselesi imkan kıtlığı değildir, kaynak kıtlığı değildir. Bu ülkenin meselesi, yanlış tasarruflardır, yanlış tercihlerdir. Türkiye`nin büyüklüğüne denk bir siyasi akılla, kadroyla, programla buluşturamama meselesidir. Tarihimize baktığımızda, ne zaman ki kıt imkanlarımıza rağmen bu büyüklüğe denk bir siyasi kadro iş başına gelmiş, Türkiye sıçrama hamlelerini gerçekleştirmiş.

“ÇİFTÇİMİZ ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI BİLE ALAMAZ HALE GELMİŞ”

İşte tarım… Bilerek ve isteyerek, 80 yıllık Cumhuriyet`in, tarım başta olmak üzere tüm iktisadi altyapısını tasviye etmek için rol aldılar, gereğini yaptılar. Ziraat Bankası`yla, kamu iktisadi teşekkülleriyle bütün bunların altını boşalttılar; şimdi enflasyonun sebebi, gıda enflasyonu. Üreticiye kabahat bul, tüccara kabahat bul… Kabahat sizin. 21 yılda siz, Türkiye`de ne tarım alanında ne hayvancılıkta Türkiye`nin ihtiyacını planlayamıyorsanız, fiyat istikrarını oluşturacak politikalar ortaya koyamıyorsanız. Çiftçinin kabahati ne? 21 yılda bu ülkeyi getirdiğiniz nokta belli. Şu soruyu soruyoruz; niçin Türkiye dünyada buğdayda, pamukta ve ayçiçeğinde en fazla ithalat yapan ilk beş ülke arasında? Bu topraklarda pamuk yetişmiyor mu? Ama çiftçimiz alın terinin karşılığını bile alamaz hale gelmiş, sadece narkoz veriyoruz. Her 6-8 ayda bir af yapılanması günü uzatıyoruz, borçluluğunu artırıyoruz. Ama esnafımızdan, çiftçimizden duyduğumuz feryat ‘Biz artık borç istemiyoruz, borcumuzu artırmak istemiyoruz, biz kazanmak istiyoruz`.

“ÖNÜMÜZDEKİ TERCİH ÇDK NET; KADINLARIN SEÇİMİDİR, GENÇLERİN SEÇİMİDİR”

Önümüzdeki tercih çok net; kadınların seçimidir, gençlerin seçimidir. Bu bilinçle oy kullanmayan vatandaşlarımızı da sandığa taşıyarak oy kullanmasını sağlamak ve dünümüzü çalanlara yarınlarımızı çaldırtmamak için bir cemre olarak sandıklara düşmektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA