29 Ağustos 2026 Cumartesi

19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:08   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA NEFES ALAN ALANLAR YENILENIYOR: KÜLTÜR PARK’A ÖZEL BAKıM   11:20   MEZITLI’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU: BAŞKAN TUNCER’DEN ANLAMLı ZAFER BAYRAMı MESAJı   10:46   MILYARLıK CIROYA MILYARLıK ZARAR! TARıM KREDI MARKETLERDE ÇÖKÜŞ: ŞUBELER KAPANıYOR, İŞÇILER ÇıKARıLıYOR   09:50   BINASı DA OTOBÜSÜ DE HALKıN BAĞıŞLARıYLA ALıNDı! YENİ PARTI GENEL MERKEZI 31 AĞUSTOS’TA KAPıLARıNı AÇıYOR   09:35   VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı: ’BIRLIK İÇINDE GELECEĞE YÜRÜYORUZ’   09:25   UTKU ÇAKıRÖZER SINCAN CEZAEVI’NDEN SESLENDI: ’HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR PEŞIN CEZAYA DÖNÜŞTÜ!’   09:06   MAHMUT ARıKAN IĞDıR’DA ESNAFıN NABZıNı TUTTU: "BIZI UNUTULMUŞ GIBI BıRAKTıLAR!"   09:04   TKP’DEN KRITIK TOPLANTı: SEÇIM YASASı ÇıKıŞıNA HAZıRLANıYOR, 106. YıL İÇIN SAHAYA İNIYOR   09:02   MERSIN SIYAH İNCIRI TESCILLENIYOR! BÜYÜKŞEHIR DESTEĞIYLE HASAT BEREKETLENDI   01:01   AVRUPA’DA AĞıR MAĞLUBIYET VE FLAŞ İSTIFA! TRABZONSPOR FERENCVAROS’A ELENDI, FATIH TEKKE GÖREVI BıRAKTı   09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!   01:20   MADEN İŞÇILERININ LIDERLERININ TUTUKLANMASıNA SERT TEPKI: ’HUKUKI DEĞIL, TAMAMEN SIYASI!’   01:18   ’DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN BAĞıMSıZ MADEN-İŞ AÇıKLAMASı: ’ALıN TERI SUÇ DEĞILDIR’’   01:07   EMEP’TEN TTB’YE KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA YAŞANAN SORUNLAR VE EKONOMI MASAYA YATıRıLDı   01:05   A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı ALMANYA’Yı 3-1 MAĞLUP ETTI   01:02   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI! AYLIN NAZLıAKA’DAN SERT TEPKI: ’ASıL TRUVA ATı KIM AÇıK!’  
 
     
   

METİN LOKOMCU`NUN AİLE AVUKATI NAGİHAN BULDUK: "GAZIN YOĞUNLUĞUNA İLİŞKİN BİLİRKİŞİ VE HOPA`DA KEŞİF YAPILMASI TALEBİMİZ YİNE REDDEDİLDİ"


Öğretmen Metin Lokumcu`nun aile avukatı Nagihan Bulduk, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde bugün görülen duruşmanın ardından "Daha önceki celselerde de olduğu gibi, bu celse de yine gazın yoğunluğun, etkisine ilişkin bilirkişi alınma talebimiz reddedildi. Yine Hopa`da keşif yapılması yönündeki taleplerimiz de reddedildi. Ancak 26 Ekim saat 11.00`de biz burada tekrar Metin Hoca için adalet arayışında olmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 25 Mayıs 2023 Perşembe 18:25   Okunma : 632

ESRA NUR PERVAN

Öğretmen Metin Lokumcu’nun aile avukatı Nagihan Bulduk, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmanın ardından "Daha önceki celselerde de olduğu gibi, bu celse de yine gazın yoğunluğun, etkisine ilişkin bilirkişi alınma talebimiz reddedildi. Yine Hopa’da keşif yapılması yönündeki taleplerimiz de reddedildi. Ancak 26 Ekim saat 11.00’de biz burada tekrar Metin Hoca için adalet arayışında olmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Öğretmen Metin Lokumcu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde Artvin’in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını yitirmesi ile ilgili 13 polis hakkındaki yargılamanın 10’nuncu duruşması, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

"BİZ HALA SANIKLARIN, FAİLLERİN YARGILANMASI İÇİN TRABZON’A GELİYORUZ"

Avukat Nagihan Bulduk, duruşmanın ardından şu açıklamayı yaptı:

"Metin hocanın öldürülmesinin üzerinden 11 yıl, 11 ay geçti. 6 gün sonra Metin hoca öldürüleli 12. Senesini dolduracak ve biz hala sanıkların, faillerin yargılanması için Trabzon’a geliyoruz. Bugün polisler dinlendi, tutanağı tutan polisler dinlendi ve bizim bir tanığımız dinlendi ve hala dinlenmeye devam edecek polisler var. Tutanakta imzası bulunan polisler birbirlerinden farklı ifadelerde bulunuyor, çelişkili beyanlarda bulunuyor. Buna rağmen ifadeleri alınmaya devam ediliyor. Daha önceki celselerde de olduğu gibi, bu celse de yine gazın yoğunluğun, etkisine ilişkin bilirkişi alınma talebimiz reddedildi. Yine Hopa’da keşif yapılması yönündeki taleplerimiz de reddedildi. Ancak 26 Ekim saat 11.00’de biz burada tekrar Metin hoca için adalet arayışında olmaya devam edeceğiz. Hepinizi bize destek için 26 Ekim saat 11.00’de Trabzon Adliyesi’ne bekliyoruz."

"BU DAVA AYNI ZAMANDA HAK, HUKUK VE ADALET DAVASIDIR"

Eski KESK Trabzon Sözcüsü Muhammet İkinci, bu davanın hak, hukuk ve adalet davası olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün burada görülen dava, bir cinayet davası olmasının ötesinde anlamlar taşımaktadır. Bizler biliyor ve inanıyoruz ki, bir memlekette halkın esenliğine, huzuruna, refahına dikkat edilmedikçe; eşitlik, özgürlük, kardeşlik gözetilmedikçe; yaşam alanlarına, dağına, deresine, doğasına saygı gösterilmedikçe; o ülkenin dirliğinden ve kamu düzeninden söz edilemez. Bu nedenle bu dava, halkın esenliğine ve refahına; yaşam alanlarına, karşı eşitlik özgürlük ve kardeşlik anlayışına karşı; yerin altında ve üstünde her ne varsa talan etmek isteyen bir avuç sömürücünün, kamu düzenini bozmasına karşı memleket savunması ve hak arama davasıdır. Bu dava aynı zamanda hak, hukuk ve adalet davasıdır. Burada bulunan Metin Lokumcu’nun yoldaşları, dostları, arkadaşları adalet savaşçısı, hak arayıcısıdır. Bu bize devrimci öğretmen Metin Lokumcu’nun mirasıdır. Bizim halkımıza olan sorumluluğumuzun gereğidir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, halkımıza karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirecek, Metin Lokumcu’nun ideallerine, fikirlerine ve sonuna kadar sahip çıkacağız arkadaşlar."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA