1 Haziran 2026 Pazartesi

10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’  
 
     
   

MUHARREM ERKEK: “YURT DIŞINDA BİLGİSAYAR SİSTEMİ VAR. NEREDE OY KULLANIRSANIZ KULLANIN SİSTEME GİRİYOR VE SİZİN OY KULLANDIĞINIZ GÖRÜLÜYOR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Twitter hesabından yurt dışında kullanılan oylarla ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Erkek, “Yurtdışı oylara ilişkin sosyal medyada çeşitli iddialar dolaşmakta. Benzeri iddialar daha önce de dile getirilmişti. Örneğin; Almanya Bremen`e ilişkin paylaşım yapılmış: ‘Bremen`in 1138 seçmeni var ama geçerli oy nasıl 10 bin 680 olur?` Bremen`de kayıtlı bir seçmen yok, sıfır. Hepsi Hannover`e bağlı. Hannover`in toplam seçmeni ise 114 bin 119. Bu arada Bremen`de de sandık kuruldu. Yurt dışında bilgisayar sistemi var. Nerede oy kullanırsanız kullanın sisteme giriyor ve sizin oy kullandığınız görülüyor” dedi.   

 

Tarih : 26 Mayıs 2023 Cuma 12:32   Okunma : 730

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Twitter hesabından yurt dışında kullanılan oylarla ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Erkek, “Yurtdışı oylara ilişkin sosyal medyada çeşitli iddialar dolaşmakta. Benzeri iddialar daha önce de dile getirilmişti. Örneğin; Almanya Bremen`e ilişkin paylaşım yapılmış: ‘Bremen`in 1138 seçmeni var ama geçerli oy nasıl 10 bin 680 olur?` Bremen`de kayıtlı bir seçmen yok, sıfır. Hepsi Hannover`e bağlı. Hannover`in toplam seçmeni ise 114 bin 119. Bu arada Bremen`de de sandık kuruldu. Yurt dışında bilgisayar sistemi var. Nerede oy kullanırsanız kullanın sisteme giriyor ve sizin oy kullandığınız görülüyor” dedi.   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bugün Twitter hesabından yurt dışında kullanılan oylara ilişkin gündeme getirilen iddialarla ilgili açıklama yaptı. Erkek`in açıklaması şöyle:

“Yurtdışı oylara ilişkin sosyal medyada çeşitli iddialar dolaşmakta. Benzeri iddialar daha önce de dile getirilmişti. 17 Mayıs günü Genel Merkezimizde yaptığım açıklamada, bu konuya da değinmiş ve şunları söylemiştim: Örneğin; Almanya Bremen`e ilişkin paylaşım yapılmış: ‘Bremen`in 1138 seçmeni var ama geçerli oy nasıl 10 bin 680 olur?` Bremen`de kayıtlı bir seçmen yok, sıfır. Hepsi Hannover`e bağlı. Hannover`in toplam seçmeni ise 114 bin 119. Bu arada Bremen`de de sandık kuruldu. Bremen`de kullanılan oy ise 12 bin 151 ve Hannover seçmenine bağlı bunlar. Hannover`in seçmeni 114 bin 119. Bunların hepsini tek tek takip ediliyoruz. Yurtdışındaki seçmenler her yerde oy kullanabiliyor. Bremen`in seçmeni gidip Köln`de de kullanabilir. Köln`ün seçmeni gidip İngiltere`de de kullanabilir, Fransa`nın seçmeni gidip Amerika`da da kullanabilir. Veya Türkiye`de bulunuyorsa buradaki gümrük kapılarında da kullanabilir. Yurt dışında bilgisayar sistemi var. Nerede oy kullanırsanız kullanın sisteme giriyor ve sizin oy kullandığınız görülüyor.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA