13 Nisan 2026 Pazartesi

17:14   "İBB SORUŞTURMASı" KAPSAMıNDA YAKLAŞıK 1 YıLDıR TUTUKLU OLANLARıN AILELERINDEN TEPKI: "NASıL GÖZALTı VE TUTUKLAMA HıZLı ŞEKILDE YAPıLDıYSA, SONUCUNUN DA HıZLı OLMASıNı BEKLIYORUZ"   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... CINDORUK IÇIN TEŞVIKIYE CAMISI’NDE CENAZE NAMAZı KıLıNDı   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... ÖZGÜR ÖZEL: “BILGELIĞINDEN VE SIYASETE YÖNELIK DEĞERLENDIRMELERINDEN HER ZAMAN ISTIFADE ETTIK”   15:50   AİHM, EKREM İMAMOĞLU BAŞVURUSUNU CIDDI BULDU, TÜRKIYE’DEN 6 SORUYA YANıT ISTEDI   15:42   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAHA YıLıN ILK ÇEYREĞINDE VERILEN ZAMMıN YÜZDE 82’SI YOK OLDU”   13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!  
 
     
   

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI BOZDOĞAN`DAN GAFFAR OKKAN PANKARTININ KALDIRILMASINA TEPKİ: “BİAT KÜLTÜRÜNÜN YARATTIĞI KARANLIK DÜZENİ AKLAMA UĞRUNA ŞEHİTLERİMİZİN GÜZEL ANILARINI KİRLETMEYE ÇALIŞAN SİYASİ SOYTARILARI LANETLİYORUZ”


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediye tarafından Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile ilgili söylemlerinin yer aldığı pankartın AKP`li belediye meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu`nun şikayeti üzerine kaldırılmasına tepki gösterdi. Bozdoğan, “Siyasi amaç ve hedefleri, biat kültürünün, sarayın ve saltanatın yarattığı karanlık düzeni aklama uğruna şehrimizi, şehrimizde uyuyan şehitlerimizin güzel anılarını kirletmeye çalışan siyasi soytarıları lanetliyoruz” açıklaması yaptı. 

 

Tarih : 26 Mayıs 2023 Cuma 14:21   Okunma : 604

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediye tarafından Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile ilgili söylemlerinin yer aldığı pankartın AKP`li belediye meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu`nun şikayeti üzerine kaldırılmasına tepki gösterdi. Bozdoğan, “Siyasi amaç ve hedefleri, biat kültürünün, sarayın ve saltanatın yarattığı karanlık düzeni aklama uğruna şehrimizi, şehrimizde uyuyan şehitlerimizin güzel anılarını kirletmeye çalışan siyasi soytarıları lanetliyoruz” açıklaması yaptı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması ardından Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun seçim propagandasını içeren görseller, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından reklam alanına asıldı. Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve Konca Kuriş`in yer aldığı görsel; AKP`li belediye meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu tarafından ‘kara propaganda` yapıldığı gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna şikayet edildi. Tarsus 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, görselin yer aldığı ilan panosunun kaldırılmasına karar verdi. Emniyet mensuplarınca pankart kaldırılırken; Başkan Bozdoğan, Twitter hesabında yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

İlan panosunun ‘kara propaganda` şikâyetiyle emniyet güçlerince kaldırılmasının utanç verici bir durum olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, bu sabah Gaffar Okkan ile birlikte şehit edilen Tarsuslu şehit polis Sabri Kün`ün mezarını ziyaret etti. Başkan Bozdoğan`ın açıklaması şöyle:

“Bu sabah, 24 Ocak 2001 günü Diyarbakır`da suikast sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü`müz Gaffar Okkan`ın şehit edilmesi sırasında makam aracını korumakla görevli hemşehrimiz Şehit Sabri Kün`ün kabrini ziyaret ederek, Tarsus`ta şehitlerimize karşı bir utanç eylemi sayılabilecek elim bir olayın etkilerini bertaraf etmeye çalıştım. Dün, Tarsus`ta bulunan bir reklam alanına asılan, 13. Cumhurbaşkanı`mız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun görselleri ve söylemlerini içeren, Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan ve onu korumakla yükümlü 5 polis memurunun şehit edilmesi olayının faili teröristlere ve terör örgütü ile onun ‘yasal uzantılarına` ilişkin asılan pankart, Tarsus Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi zat`ın ‘kara propaganda` şikâyetiyle emniyet güçlerince kaldırıldı. 

AK Parti`nin Tarsus Belediyesi`ndeki bu provokatör meclis üyesinin, Şehidimiz Gaffar Okkan`ın faillerine yönelik asılan pankartın nesinden memnun olmadığına, 2001 yılında pusuya düşürülüp katledildikten sonra ‘ölüp ölmediğinden emin olmak için` makam aracının kapısını açarak yakın mesafeden kurşun yağdıran ‘teröristlerin` afişe edildiği bir görseli kaldırtmak için neden mahkemeye başvurduğuna ve kaldırttığına bir anlam veremediğimizi Şehidimiz Gaffar Okkan`ın, Tarsuslu Şehit Polis Memurumuz Sabri Kün ve diğer şehitlerimizin aziz anıları önünde kamuoyunun takdirine sunuyoruz. 

Sevgili hemşehrilerim, terörün tarafı olmaz. Terör; silah kuşanmış kişilerin çatışması, katletmesi, kumpas kurması ve alçaklık yapması kadar; ‘kendi teröristini koruma ve aklama` yoluna giden alçakları da kapsayan, kapsamı ve kullanım şekli çoğu kez silahlardan bombalardan uzaklaşarak siyasallaşıp, halkı aldatmak ve yanıltmak için siyasi hokkabazlar tarafından işletilen bir kavramdır. Dolayısıyla, terör sevicilerin ve terör örgütlerini koruyan siyasi hokkabazların da bilmesi gereken şudur: terörü ve teröristi, dün olduğu gibi bugün de lanetliyoruz. Terör üzerinden insanların temiz duygularını manipüle eden şarlatanları lanetliyoruz. Siyasi amaç ve hedefleri, biat kültürünün, sarayın ve saltanatın yarattığı karanlık düzeni aklama uğruna şehrimizi, şehrimizde uyuyan şehitlerimizin güzel anılarını kirletmeye çalışan siyasi soytarıları lanetliyoruz! Şehit polis memurlarımızın afişlerinin, yine polis memurlarımıza; mahkeme kararıyla alelacele indirtilmesini kapsayan bu utanç verici olayın kamuoyunca bilinmesini arzu eder, iyi günler dilerim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA