13 Nisan 2026 Pazartesi

17:14   "İBB SORUŞTURMASı" KAPSAMıNDA YAKLAŞıK 1 YıLDıR TUTUKLU OLANLARıN AILELERINDEN TEPKI: "NASıL GÖZALTı VE TUTUKLAMA HıZLı ŞEKILDE YAPıLDıYSA, SONUCUNUN DA HıZLı OLMASıNı BEKLIYORUZ"   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... CINDORUK IÇIN TEŞVIKIYE CAMISI’NDE CENAZE NAMAZı KıLıNDı   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... ÖZGÜR ÖZEL: “BILGELIĞINDEN VE SIYASETE YÖNELIK DEĞERLENDIRMELERINDEN HER ZAMAN ISTIFADE ETTIK”   15:50   AİHM, EKREM İMAMOĞLU BAŞVURUSUNU CIDDI BULDU, TÜRKIYE’DEN 6 SORUYA YANıT ISTEDI   15:42   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAHA YıLıN ILK ÇEYREĞINDE VERILEN ZAMMıN YÜZDE 82’SI YOK OLDU”   13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!  
 
     
   

AYHAN BARUT: “EKONOMİNİN TÜM ÇARKLARI DURMUŞ, BÜYÜK İFLASLAR KAPIDA”


CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; "Bugün `Ben ekonomiyi iyi bilirim` diyenler, `Ekonomistim` diyenler, `Faiz sebep, enflasyon sonuç` diyenler Türkiye`de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor" dedi.

 

Tarih : 27 Mayıs 2023 Cumartesi 10:42   Okunma : 663

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; "Bugün `Ben ekonomiyi iyi bilirim` diyenler, `Ekonomistim` diyenler, `Faiz sebep, enflasyon sonuç` diyenler Türkiye`de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor" dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, iktidarın ekonomi politikaların yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Ekonomide çarkların tümüyle durduğunu belirten Barut, "Üretim modeli"ne acil geçiş çağrısı yaptı. Barut`un açıklamaları şöyle:

“BÜYÜK İFLASLAR KAPIDA BEKLİYOR”

"Bugün `Ben ekonomiyi iyi bilirim` diyenler, `Ekonomistim` diyenler, `Faiz sebep, enflasyon sonuç` diyenler Türkiye`de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Bankalar şu anda kredi vermiyor, vadesi yakın kredilerini de geri çağırma telaşındalar. Faizler yükseldi. Bankalar döviz vermiyor, serbest piyasada dahi döviz tedariği yapılamaz halde.

"ZOR VE KÖTÜ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

Bankalar şu anda kredi vermiyor. Hatta vadesi yakın olan kredilerini de geri çağırma telaşı içindeler. Faizler yükseldi. Bankalar döviz vermediği gibi alım satım arasındaki makas da iyice açılmış durumda. Hatta serbest piyasada dahi şu anda döviz tedariği yapılamaz hale gelindi. İşçi, memur, esnaf çok zor durumda. Bu kara tablonun tek sorumlusu ise iktidar. Bu zor durumdan çıkış yolu da Türkiye ekonomi politikasının üretim modeline geçmesidir. İthalatı değil üretimin öncelenmesidir. Üretici desteklenmelidir. Eğer bu modeli uygulamazsak bundan sonra daha kötü ve daha zor günler bizleri bekliyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA