24 Nisan 2024 Çarşamba

22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ AVUKATI KALIN: "DOĞADAN, İNSANDAN, EKOSİSTEMİN KORUNMASINDAN YANA POLİTİKALAR ÜRETENLERDEN YANA TERCİH YAPMALIYIZ"


Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve avukatı Bedrettin Kalın, Kılıçkaya köylülerinden HES projesi için açılan davada 50 bin lira keşif ücreti istendiğini anımsatarak “Bu çok açık bir şekilde dava açmayın, mahkemelere gelmeyin ve ne haliniz varsa görün anlamına gelen bir durumdur. Bu bir felakettir bizim açımızdan, oy kullanacakların bütün bunları düşünerek oy kullanmalarını bir kez daha bekliyor ve istiyoruz...Doğadan yana, insandan yana, ekosistemin korunmasından yana politikalar üretecek yapıdan yana tercihimizi yapıyoruz ve yapmalıyız" dedi.

 

Tarih : 27 Mayıs 2023 Cumartesi 14:39   Okunma : 274

UĞUR İSTANBULLU

Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve avukatı Bedrettin Kalın, Kılıçkaya köylülerinden HES projesi için açılan davada 50 bin lira keşif ücreti istendiğini anımsatarak “Bu çok açık bir şekilde dava açmayın, mahkemelere gelmeyin ve ne haliniz varsa görün anlamına gelen bir durumdur. Bu bir felakettir bizim açımızdan, oy kullanacakların bütün bunları düşünerek oy kullanmalarını bir kez daha bekliyor ve istiyoruz...Doğadan yana, insandan yana, ekosistemin korunmasından yana politikalar üretecek yapıdan yana tercihimizi yapıyoruz ve yapmalıyız" dedi.

Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve avukatı Bedrettin Kalın, yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine ilişkin açıklama yaptı. Kalın, şunları söyledi:

"ARTVİN İLİ BÜYÜK ÇEVRESEL SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA"

"Ülkemiz yeni bir seçim arifesinde, ikinci tur seçimlerinde iki aday arasında yapmaya zorlanıyoruz. Biliyorsunuz Artvin ilimiz büyük çevresel sorunlarla karşı karşıya, 525 maden ruhsatı, 129 HES projesiyle yıllardır mücadele ediyoruz. Dolayısıyla bizim açımızdan önümüzdeki seçimlerinde çok büyük bir önemi var. Bu çerçevede seçimler döneminde propaganda döneminde siyasi partilerin tavırlarını da öğrenmek istedik. Propagandalarının neler olduğunu öğrendik ve takip ettik. İktidarda bulunan partinin milletvekili adayları madenlerin ülkenin zenginliği olduğunu ve bunların çıkarılması gerektiğini, ülkenin enerjiye ihtiyaç olduğu için de HES`lerin yapılması gerektiğini söyleyerek propaganda yaptılar. Dolayısıyla bu siyasi iktidarın ve aynı anlayışın iktidarını sürdürmesi halinde Artvin`de ve genel olarak ülke genelinde de felaket projelerinin, yağma ve talan projelerinin devam edeceğini anlamış olduk. Dolayısıyla başından itibaren bununla mücadele eden bir dernek olarak Yeşil Artvin Derneği olarak tercihimizi elbette ki doğadan yana, insandan yana, ekosistemin korunmasından yana politikalar üretecek yapıdan yana tercihimizi yapıyoruz ve yapmalıyız. Bunun için de tüm Artvin halkını, oy verecek hemşehrilerimizi de uyarıyoruz.

"ŞİMDİLERDE BİR DAVANIN MASRAFININ YÜZ BİNLERE ULAŞACAĞINI GÖRÜYORUZ"

Gerçekten de çevresel sorunlarla ilgili olarak ve hem dernek olarak mücadele ediyoruz ve hem de aynı zamanda hukuksal mücadele ve davalarla engellemeye çalışıyoruz. En son Kılıçkaya köyüyle ilgili olarak oradaki HES projesinde mahkemeden gelen bir yazıda, kamuoyuna duyurmuştuk. Sadece bir keşfin maliyetinin 50 bin lira olduğunu ve bizden daha doğrusu köylülerden 50 bin TL istendiğini kamuoyunun bilgisine de sunduk. Yani bundan sonra bence 15-20 bin liralarla davaları sürdürebiliyor iken ve bundan sonra maliyetlerin sadece bir davada ve bir kere açılmış olan davada neredeyse yüzbinlere ulaşacağını görüyoruz. Bu çok açık bir şekilde dava açmayın, mahkemelere gelmeyin ve ne haliniz varsa görün anlamına gelen bir durumdur. Köylülerin kıt kanaat geçinen ve bu zor ekonomik koşullarda geçinen köylülerimizin yüz bin liralara varan dava masraflarını karşılamaları mümkün değildir. Gerçekten de her projeyle ilgili 3-4 tane dava çıkıyor dolayısıyla bunları karşılamak için geliri olan halk değiliz. Bu nedenle istenen şey dava açılmamasıdır dolayısıyla bizden istenen şey yağma ve talan projelerinin adeta taşları bağlayıp, köpekleri serbest bıraktığımız bir sisteme doğru gittiğimizi gösteren bir durumdur. Bu bir felakettir bizim açımızdan, oy kullanacakların bütün bunları düşünerek oy kullanmalarını bir kez daha bekliyor ve istiyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA