26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

MANSUR YAVAŞ: "SAYIN KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI OLDUKTAN SONRA İHTİYACI OLANLAR DESTEKLERDEN OTOMATİK YARARLANACAK, BİR ELİN VERDİĞİNİ DE HİÇ KİMSE GÖRMEYECEK"


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Aile Destek Sigortası`nın ben Ankara için çok küçük bir kısmını şu anda uyguluyorum. Bunu lütfen bütün Türkiye`nin her yerindeki hısımlarınıza, akrabalarınıza iletin, anlatın. Ankara`da böyle bir uygulama var inşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı olduktan sonra bütün Türkiye`ye bu yayılacak. Kimseden hiçbir şey istemeye gerek kalmadan desteğe ihtiyacı olanlar kanun gereği, anayasa gereği otomatik bu desteklerden yararlanacak ve bir elin verdiğini de hiç kimse görmeyecek Ankara`da yaptığımız gibi" dedi.

 

Tarih : 27 Mayıs 2023 Cumartesi 15:39   Okunma : 300

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Aile Destek Sigortası`nın ben Ankara için çok küçük bir kısmını şu anda uyguluyorum. Bunu lütfen bütün Türkiye`nin her yerindeki hısımlarınıza, akrabalarınıza iletin, anlatın. Ankara`da böyle bir uygulama var inşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı olduktan sonra bütün Türkiye`ye bu yayılacak. Kimseden hiçbir şey istemeye gerek kalmadan desteğe ihtiyacı olanlar kanun gereği, anayasa gereği otomatik bu desteklerden yararlanacak ve bir elin verdiğini de hiç kimse görmeyecek Ankara`da yaptığımız gibi" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile birlikte Aile Destekleri Sigortası Buluşması`na katıldı.

"İNŞALLAH BU İFTİRALARA YİNE İNANMAYACAKSINIZ. BU SEFER SADECE ANKARA`DA DEĞİL TÜRKİYE`DE SOSYAL DESTEĞE İHTİYACI OLAN HERKESİN HAYATI DEĞİŞECEK"

Yavaş, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanım, seçimden önce sık sık soruyorlardı; en büyük projeniz ne diye. Ben de Ankara halkını zengin etmek Ankara`da hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmamak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini sağlamak ve eğitimden mahrum olmayan bir Ankara sözü vermiştim. Hatırlarsanız, Ankara`da bizden önce kapı kapı paket dağıtılıyordu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Dağıtma Aracı diye yazıyor ve bu paketler dağıtılırken tabii ki göstere göstere yapılıyordu. Seçimden önce söz vermiştik, gelir gelmez Başkent Kartı çıkarttık. Dağıtım işini bitirdik. Kartlara para yatırıyoruz ve gidiyor ihtiyaç sahibi çoluğunun çocuğunun ihtiyacı neyse onu alıyor. Biz seçilmeden önce biliyorsunuz `Seçilirlerse sosyal yardımları kesecek` demişler, bir sürü iftira atmışlardı. Şimdi yine aynı iftiraları atıyorlar. Siz Ankara halkı olarak o iftiralara inanmadınız ve Ankara`daki sosyal destek alanların hayatı nasıl değişti? İnşallah bu iftiralara yine inanmayacaksınız. Bu sefer sadece Ankara`da değil Türkiye`de sosyal desteğe ihtiyacı olan herkesin hayatı değişecek. Sayın Cumhurbaşkanım, eksiden suyun tonu 1,8 dolardı. Yani bugünün hesabıyla baktığınız zaman tonu 30 liraya bu sosyal destek alan ailelere su satıyorlar, ondan aldığı parayla da yurt dışından gelen ve bir esnaftan alınan koli dağıtılıyordu. Yani parayı destek alanlardan alıp yine onlara paket olarak veriyorlardı. Şu anda başvuranlardan, sosyal destek alanlardan 10 tona sadece 10 lira ödüyorlar. Geri kalanı bizi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ASKİ ödüyor. Yine 200 bin civarındaki aileye aşağı yukarı 18-19 aydır her ay Başkent kartlarına birer kilo et parası yatıyor ve sadece et alabiliyorlar. O eve mutlaka et giriyor. Ayrıca 60 bin aileye süt dağıtıyoruz. Yine 200 bin aileye iki yıldır hatırlarsanız doğal gaz yardımı yaptık. Üşütmedik hiç kimseyi. Hükümet seçime girerken işte bir aylık kendileri ödedi. Sadece `mutfaktakileri de bir yıl ödemeyeceğiz` dedi ama biz seçim olmamasına rağmen Ankara halkını bu ekonomik sıkıntılardan ve pandemiden dolayı güç durumda olduğunu görerek, az değil 200 bin aileye orta ölçekte birçok şehirde tümüne ücretsiz doğal gaz vermek anlamına gelir.

"16 BİN AİLENİN SERVİS ÜCRETİNİ ÖDÜYORUZ"

Şu anda 16 bin ailenin servis ücretini ödüyoruz. 60 bin öğrenciye orta kısımda evden okula okuldan eve gidiş ücreti belediyece karşılanıyor. Bu arada başvurmayanlar varsa bu bilgilerden başvursunlar. Kırtasiye desteği yapıyoruz sık sık. Karne alan öğrencilere, karne hediyesi yapıyoruz. Çankaya Belediyemizin de yaptığı gibi kantinlerde aslında 60 bin öğrenci uygundu ama şu anda 15 bin öğrenciye günlük 15 lira kantin desteği veriyoruz ki gidip kantinden diğer çocuklar gibi alışveriş yapsın diye. Öğrencilere yurt desteğimiz var. Geçen yıl biliyorsunuz çocuklar sokaklarda kalmışlardı. Aşağı yukarı 8 bin öğrenci ücretsiz olarak yurtlarımızda barındırdık hala da bir kısmına devam ediyoruz. Pandemi döneminde biliyorsunuz uzaktan eğitime geçildi, çocuklar annesinin babasının internetini cep telefonunu kullanıyordu. 40 bin öğrenciye iki yıl müddetle 10 GB internet verdik. Ayrıca 918 tane köye de internet bağladık. Hiç kreşimiz yoktu. Şu anda kreş sayımız 18`e ulaştı. Destek alan aileler çok indirimli kreş desteğimiz var. Bu şekilde çalışıyoruz."

"SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU, 13. CUMHURBAŞKANI OLDUKTAN SONRA DESTEĞE İHTİYACI OLANLAR KANUN GEREĞİ, ANAYASA GEREĞİ OTOMATİK BU DESTEKLERDEN YARARLANACAK VE BİR ELİN VERDİĞİNİ DE HİÇKİMSE GÖRMEYECEK"

Neden konuşmak istedim bugün? Sayın Genel Başkanımızın biraz sonra anlatacağı Aile Destek Sigortası`nın ben Ankara için çok küçük bir kısmını şu anda uyguluyorum. Bunu lütfen bütün Türkiye`nin her yerindeki hısımlarınıza, akrabalarınıza iletin, anlatın. Ankara`da böyle bir uygulama var inşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı olduktan sonra bütün Türkiye`ye bu yayılacak. Kimseden hiçbir şey istemeye gerek kalmadan desteğe ihtiyacı olanlar kanun gereği, anayasa gereği otomatik bu desteklerden yararlanacak ve bir elin verdiğini de hiç kimse görmeyecek Ankara`da yaptığımız gibi."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA