21 Aralık 2025 Pazar

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

BAŞKAN SEÇER, AİLESİ İLE BİRLİKTE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ 2. TURU’NDAOYUNU KULLANDI


Başkan Vahap Seçer, eşi Meral Seçer, oğulları Efe Seçer ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turu’nda oylarını kullandı. Seçer, oyunu ailesi ile birlikte; Yenişehir İlçesi’nde yer alan Şehit Cennet Yiğit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1045 No’lu sandıkta kullandı. Oy kullanmak için okula gelen vatandaşlarla selamlaşıp, sandık görevlilerine kolaylıklar dileyen Başkan Seçer, oyunu eşi Meral Seçer ile birlikte sandığa “Ülkemiz için hayırlı olsun” diyerek attı. Oy kullanma işlemini tamamladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Vahap Seçer, "İlk turun yarım kalan işini bugün tamamlayacağız” dedi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2023 Pazar 17:10   Okunma : 571

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer, oğulları Efe Seçer ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turu’nda oylarını kullandı. Başkan Seçer oyunu ailesi ile birlikte; Yenişehir İlçesi’nde yer alan Şehit Cennet Yiğit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1045 No’lu sandıkta kullandı.

Oy kullanmak için okula gelen vatandaşlarla selamlaşıp, sandık görevlilerine kolaylıklar dileyen Seçer, oyunu eşi Meral Seçer ile birlikte sandığa “Ülkemiz için hayırlı olsun” diyerek attı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin milletvekili Gülcan Kış’ın da kendisine eşlik ettiği Başkan Seçer, sandık görevlileri ve emniyet mensuplarına kolaylıklar dilerken, oyunu kullanmak için okula gelen vatandaşlarla selamlaştı.

“Yarım kalan işi bugün tamamlayacağız”

Oy kullanma işlemini tamamladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Vahap Seçer, Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nın 2015 yılından itibaren halk tarafından seçildiğini hatırlatarak “İlk kez 2. tura kaldı seçimler. İlk turun yarım kalan işini bugün tamamlayacağız. Bu yönde bütün çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

“Seçim güvenliği konusu bir vaka haline gelmiş durumda”

Vatandaşların ilk turda olduğu gibi 2.Tur’da da seçime yoğun rağbet göstermesinin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Halkın iradesinin genel ekseriyetinin sandığa yansıması açısından katılım oranı yüksekliği önemli. Ayrıca Türkiye'de artık seçimde bir fenomen olan seçim güvenliği konusu bir vaka haline gelmiş durumda. Demokrasi gelişmiş hiçbir ülkede seçim güvenliği konusunda toplum bu kadar endişe içerisinde olmaz. Çünkü o ülkede güvenilir bir devlet yapısı, devlet bürokrasisi vardır” diye konuştu.

“Millet iradesinin sandıktan girdiği gibi çıkması önemli”

Bütün bu olumsuzluklara rağmen sandıktan millet iradesinin girdiği gibi tekrar çıkması için tüm demokrasi güçleriyle yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Seçer şunları kaydetti:

“Demokrasiyi içine sindirmiş yurttaşlarımızın da hassasiyetiyle, siyasi partilerin görevlerini tam olarak yerine getirmesiyle 2. Tur'da sandık güvenliği endişesini minimize etmeye çalışıyoruz. Bizler de Mersin ölçeğinde, CHP İl Örgütü ve demokrasiyi içselleştirmiş siyasiler olarak bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Nihayetinde oyun rengi ne olursa olsun sonuçlara yansıması benim açımdan önemli.”

“Kazanan biz olacağız”

Tüm Türkiye’de huzurlu bir seçim gününün geçirilmesini temenni ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Oysaki seçim öncesi özellikle iktidarın topluma verdiği mesajlar hiçte demokratik etiğe, ahlaka yaraşır reflekslerle verilmiş beyanatlar değil. Daha çok şiddet, nobranlık ve tehdit kokan açıklamalar geliyordu. Ama her şeye rağmen biz sakin olacağız. Biz, Türkiye'ye demokrasinin tohumunu atan, kökleşmesini, yayılmasını ve büyümesini sağlayan bir gelenekten geliyoruz. Bu anlamda da bizim onlara göre daha soğukkanlı ve hoşgörülü olmamız gerekiyor. Bizim açımızdan önemli olan 86 milyonun selameti ve huzurudur. Ama kazanan biz olacağız” dedi.

“Engelli, hasta, yaşlı seçmenlerimiz Alo 185'i arasınlar”

Depremzede yurttaşların oy kullanma sürecine ilişkin soruları da cevaplayan Başkan Seçer, deprem sonrası Mersin'e göç eden yaklaşık 300 bin yurttaşın yüzde 20’sinin kütüklerini Mersin’e aldırdığını önemli bir kısmının ise aldırmadığını söyledi. Başkan Vahap Seçer, “Bazı depremzede seçmenler kendi imkanlarıyla gidiyor seçim bölgelerine. CHP İl Başkanlığımız Hatay’a, Kahramanmaraş’a, Adıyaman’a, Malatya’ya otobüs tahsis etmek suretiyle binlerce depremzedenin gidip oy kullanmalarını sağlıyor. Bir diğer konuda engelli, hasta, yaşlı yurttaşlarımızın oy kullanma sıkıntısı var. Bunun içinde Alo 185’i aramalarını istiyorum. Belediyemizden ekipler gelip kendilerinin oy kullanmasını kolaylaştıracaklardır” şeklinde konuştu.

Meral Seçer: “Sonuçların huzurlu günler getirmesini diliyorum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in eşi ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de enteresan bir seçim süreci kampanyası geçirildiğini belirterek “Umuyorum çok huzurlu bir seçim süreci geçer. Sonuçlarında vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olmasını, huzurlu günler getirmesini arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA