24 Şubat 2026 Salı

16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"  
 
     
   

MESKİ ÇALIŞANLARI, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONULARINDA BİLGİLENDİRİLİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, hizmet içi eğitim programlarına ‘Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi` ile devam ediyor.

 

Tarih : 30 Mayıs 2023 Salı 09:54   Okunma : 823

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, hizmet içi eğitim programlarına ‘Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi` ile devam ediyor.

MESKİ Makine İkmal Dairesi Başkanlığı ile Elektrik Dairesi Başkanlığı çalışanlarına 1 gün teorik ve 1 gün uygulamalı olarak toplam 16 saat süren ‘Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi` düzenlendi. Bu eğitimle yüksekte montaj, demontaj, bakım-onarım yapacak çalışanların, yükseğe güvenli tırmanma-güvenli çalışma, yük malzeme indirme-çıkarma konularında olumlu tutum sağlamaları ile oluşabilecek riskleri tanımlayabilmeleri amaçlanıyor. Eğitimlerde bu konularda eğiticiler yetiştirilmesinin yanı sıra çalışanların kurtarma becerileri ile güvenli tırmanma ve çalışma konusunda olumlu tutum kazandırılması da sağlanıyor.

EĞİTİME KATILAN MESKİ ÇALIŞANLARI SERTİFİKA ALIYOR

Eğitimde; düşme durdurma sistemleri, emniyet alma kuralları (ankrajlama), toplu korunma uygulamaları ve kişisel koruyucu donanımlar, kişisel koruyucu donanımların kontrol ve bakımı, merdiven, iskele ve platformlarda güvenli çalışma uygulamaları, sık kullanılan düğüm çeşitleri, askıda kalma şoku ve süresi ile askıda kalan kişiyi kurtarma yöntemleri detaylı olarak anlatılıyor. Bu eğitimle birlikte MESKİ çalışanları; yasal mevzuata hâkimiyet, tehlikelere karşı nasıl davranılacağı, askıda kalan kişiyi kurtarma yöntemleri, iş sırasında karşılaşılabilecek risklere karşı alınması gereken önlemler ve kişisel koruyucu donanımların nasıl kullanılması gerektiği hakkında önemli bilgiler ediniyor. Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olan çalışanlara, konuyla ilgili sertifika veriliyor.

KAHRAMAN: “BAĞLANTILARI DOĞRU ŞEKİLDE KULLANMA KRİTERLERİ BU EĞİTİM İLE ÖĞRENİLİYOR”

Eğitim ve Gelişim Şube Müdürü Vahdet Vural Kahraman, “Düşüldüğünde yaralanma riski olan her nokta yüksektir. OSHA tarafından yapılan istatistiklerde, 3.4 metreden daha yukarıdan düşen kişiler ile ilgili kazalarda yüzde 85`ten fazlası ölümle sonuçlanmıştır. Yüksekte çalışma eğitiminin önemli olma sebebi, yüksekte çalışırken gerekli güvenlik önlemlerine uygun şekilde hareket etme ve güvenliği sağlayan ekipmanları, bağlantıları doğru şekilde kullanma kriterlerinin bu eğitim ile öğreniliyor olmasıdır. Yüksekte montaj, demontaj, bakım-onarım yapacak çalışanların, yükseğe güvenli tırmanma-güvenli çalışma, yük malzeme indirme-çıkarma konularında olumlu tutum sağlamalarının kazandırılması amaçlanmıştır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA