13 Nisan 2026 Pazartesi

15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... CINDORUK IÇIN TEŞVIKIYE CAMISI’NDE CENAZE NAMAZı KıLıNDı   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... ÖZGÜR ÖZEL: “BILGELIĞINDEN VE SIYASETE YÖNELIK DEĞERLENDIRMELERINDEN HER ZAMAN ISTIFADE ETTIK”   15:50   AİHM, EKREM İMAMOĞLU BAŞVURUSUNU CIDDI BULDU, TÜRKIYE’DEN 6 SORUYA YANıT ISTEDI   15:42   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAHA YıLıN ILK ÇEYREĞINDE VERILEN ZAMMıN YÜZDE 82’SI YOK OLDU”   13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"  
 
     
   

LÖSEV`DEN “BÜTÜN DÜNYADA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR EŞİTTİR” KAMPANYASI`


Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), “Bütün Dünyada Lösemili Çocuklar Eşittir” temasıyla düzenlenen 22`nci Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla farkındalık etkinlikleri düzenledi. LÖSEV konuyla ilgili “Ülkemizde sayıları her yıl 4 bini aşan ve dünyada 350 binden fazla olan Lösemili çocukların, erken tanı ve tedaviye erişimleri hususunda hükümetlerin gerekli önlemleri almaları ve uygulamaları başlatmaları gerekmektedir. Çocuklarımızın kansersiz ve Lösemisiz bir dünyada yaşayacakları dünya standartlarına erişebilmeyi diliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 30 Mayıs 2023 Salı 12:01   Okunma : 692

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), “Bütün Dünyada Lösemili Çocuklar Eşittir” temasıyla düzenlenen 22`nci Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla farkındalık etkinlikleri düzenledi. LÖSEV konuyla ilgili “Ülkemizde sayıları her yıl 4 bini aşan ve dünyada 350 binden fazla olan Lösemili çocukların, erken tanı ve tedaviye erişimleri hususunda hükümetlerin gerekli önlemleri almaları ve uygulamaları başlatmaları gerekmektedir. Çocuklarımızın kansersiz ve Lösemisiz bir dünyada yaşayacakları dünya standartlarına erişebilmeyi diliyoruz” açıklamasını yaptı.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), bu yıl 22`ncisi düzenlenen Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında hem Türkiye`de hem de yurt dışında farkındalık etkinlikleri düzenledi. 22`nci Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası temasını, “Bütün Dünyada Lösemili Çocuklar Eşittir” olarak belirleyen LÖSEV, çocukluk çağı kanserlerinin dünyanın her köşesinde çocukların ve ailelerinin mücadele ettiği küresel bir sorun olduğunu belirtti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, her yıl 0-19 yaş arası yaklaşık 400 bin çocuk ve ergenin kansere yakalandığını hatırlatan LÖSEV, her ne kadar çocukluk çağı kanserlerinde önemli ilerlemeler kaydedilmişse de özellikle kan kanserlerinin çocuk ölüm nedenleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

“KANSERLİ ÇOCUKLARIN SADECE YÜZDE 44`ÜNE DOĞRU TEŞHİS KONULUYOR”

Kanserle mücadelede ilk ve en önemli adımın tanı olduğunun altını çizen LÖSEV, kaynakların sınırlı olduğu bölgelerde teşhis oranlarının da bir hayli düşük olduğuna dikkati çekti. Tıbbi kaynakların eksikliği, kanserin semptomları ve tedavisi hakkında yetersizliklerin giderilmesinin önemine işaret eden LÖSEV, küresel verilerde kanserli çocukların sadece yüzde 44`üne doğru teşhis konulduğunu bildirdi. Çocukluk çağı kanseri teşhisi alan çocukların sağ çıkma olasılığının yaşadığı ülkenin gelir, sağlık ve bakım imkânlarına göre değişkenlik gösterdiğini kaydeden LÖSEV, yüksek gelirli ülkelerde kanserli çocukların yüzde 80`inden fazlası iyileşirken, düşük ve orta gelirli birçok ülkede bu rakamın yüzde 30`ların altına düştüğünü belirtti.

“ÇOCUKLARIN, ERKEN TANI VE TEDAVİYE ERİŞİMLERİ İÇİN HÜKÜMETLER GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMALI, UYGULAMALARI BAŞLATMALI”

LÖSEV`den yapılan açıklamada “LÖSEV olarak 22. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası`nda çağrımızdır. Ülkemizde sayıları her yıl 4 bini aşan ve dünyada 350 binden fazla olan Lösemili çocukların, erken tanı ve tedaviye erişimleri hususunda hükümetlerin gerekli önlemleri almaları ve uygulamaları başlatmaları gerekmektedir. Çocuklarımızın kansersiz ve Lösemisiz bir dünyada yaşayacakları dünya standartlarına erişebilmeyi diliyoruz” denildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA