13 Nisan 2026 Pazartesi

13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’  
 
     
   

BÜLENT TEZCAN`DAN FETİ YILDIZ`A: "BİZİM SİYASETİMİZİN İBRESİNİ FEZLEKELER BELİRLEMEDİ, BELİRLEMEYECEK. HİÇBİR CHP`Lİ BAŞTA GENEL BAŞKANIMIZ OLMAK ÜZERE FEZLEKELERDEN KORKMUYORUZ"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız`ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili açıklamasına ilişkin “Bizim siyasetimizin ibresini fezlekeler belirlemedi, belirlemeyecek. Düzenleyebildikleri kadar fezleke düzenlesinler. Hiçbir CHP`li başta genel başkan olmak üzere fezlekelerden korkmuyoruz, halkın mücadelesini kararlı bir şekilde yürütmeye talibiz, devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 31 Mayıs 2023 Çarşamba 15:42   Okunma : 521

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız`ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili açıklamasına ilişkin “Bizim siyasetimizin ibresini fezlekeler belirlemedi, belirlemeyecek. Düzenleyebildikleri kadar fezleke düzenlesinler. Hiçbir CHP`li başta genel başkan olmak üzere fezlekelerden korkmuyoruz, halkın mücadelesini kararlı bir şekilde yürütmeye talibiz, devam edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM`de kaydını yaptırdı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tezcan, Aydın`da milletvekili sayısını artırdıklarını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız`ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun dokunulmazlık dosyalarına ilişkin açıklamasıyla ilgili soru üzerine Tezcan, şunları söyledi:

"FETİ YILDIZ, CUMHUR İTTİFAKI`NIN TÜRKİYE`Yİ GELECEK DÖNEMDE HANGİ HUKUK DIŞI GİRDABIN İÇİNE SOKACAĞININ İŞARETİNİ VERMİŞ"

“Feti Yıldız, Cumhur İttifakı`nın Türkiye`yi gelecek dönemde hangi hukuk dışı girdabın içine sokacağının işaretini vermiş. Sayın Erdoğan`ın o gece yaptığı balkon konuşmasında ve Kısıklı`da yaptığı konuşmada milletin taktirinin ve beklentisinin dışında toplumu birleştiren bir yeni dönem yerine yine çatışma ve kavgalardan şekillenen bir yeni dönem arayışı içinde olduğunu gösterdi. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı sitesine yaptığı konuşmanın İngilizce metnini koyarken, dönüp o metni sansürleyerek koymak zorunda kaldılar yurtdışında bu çok yakışıksız kaçar diye.

"DÜZENLEYEBİLDİKLERİ KADAR FEZLEKE DÜZENLESİNLER"

Feti Yıldız`ın tutumu da önümüzdeki dönemde hukukun üstünlüğü, demokrasi ve özgürlükler konusunda çok ciddi mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor. Keşke talihsiz bir söz diyebilsek, umarım talihsiz bir sözdür. Bizim Genel Başkanımızın yargı ve hukuk önünde hesap vermekten çekineceği ve kaçınacağı bir durum yoktur. Önümüzdeki dönemde de muhtemelen bu anlayış yeni fezlekeler düzenleyecektir. Ancak gelen bütün milletvekili arkadaşlarımızın Türkiye`nin suhulete, düze çıkması, aydınlığa çıkması sürecinde fezlekeden korkarak siyaset yapmayacağını biliyoruz. Bizim siyasetimizin ibresini fezlekeler belirlemedi, belirlemeyecek. Düzenleyebildikleri kadar fezleke düzenlesinler. Hiçbir CHP`li başta genel başkan olmak üzere fezlekelerden korkmuyoruz, halkın mücadelesini kararlı bir şekilde yürütmeye talibiz, devam edeceğiz.”

Kılıçdaroğlu ismi üzerinden yapılan değişim tartışmalarının anımsatılması üzerine Tezcan, şöyle konuştu:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde en güçlü ve en önemli değişimi yapan liderlerin başında geliyor. CHP`nin toplumun önemli bir kesimiyle buluşmasını ve helalleşmesini sağlamış, ulaşamadığımız kesimlere CHP`nin ulaşabilmesini sağlamış, en büyük değişim ve dönüşümü gerçekleştirmiş bir liderdir. O değişim ve dönüşümün ürünleridir 2019 yerel seçimlerinde 25 yıl sonra Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerini almamız, Adana, Mersin, Antalya gibi 11 büyükşehir belediyesi seçimlerini büyük bir güçle kazanmamız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun değişim ve dönüşüm gücünün bir ürünüdür.”

“ONA RAĞMEN DEĞİL ONUN ÖNDERLİĞİNDE OLACAKTIR”

Tezcan, Kılıçdaroğlu`nun tüm muhalefeti bir araya getirme başarısını da gösterdiğini ifade ederek, “Muhalefeti tek bir merkezde toplayabilme yeteneği Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun liderlik yeteneğinin bir ürünüdür. Dönüşüm ve değişim arıyorsak CHP`de en büyük dönüşüm ve değişim bu şekilde gerçekleşmiştir. Bundan sonra da partide dönüşüm ve değişim gerçekleşecekse bu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`na rağmen değil, onunla birlikte ve onun önderliğinde olacaktır” diye vurguladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA