28 Ağustos 2026 Cuma

11:20   MEZITLI’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU: BAŞKAN TUNCER’DEN ANLAMLı ZAFER BAYRAMı MESAJı   10:46   MILYARLıK CIROYA MILYARLıK ZARAR! TARıM KREDI MARKETLERDE ÇÖKÜŞ: ŞUBELER KAPANıYOR, İŞÇILER ÇıKARıLıYOR   09:50   BINASı DA OTOBÜSÜ DE HALKıN BAĞıŞLARıYLA ALıNDı! YENİ PARTI GENEL MERKEZI 31 AĞUSTOS’TA KAPıLARıNı AÇıYOR   09:35   VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı: ’BIRLIK İÇINDE GELECEĞE YÜRÜYORUZ’   09:25   UTKU ÇAKıRÖZER SINCAN CEZAEVI’NDEN SESLENDI: ’HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR PEŞIN CEZAYA DÖNÜŞTÜ!’   09:06   MAHMUT ARıKAN IĞDıR’DA ESNAFıN NABZıNı TUTTU: "BIZI UNUTULMUŞ GIBI BıRAKTıLAR!"   09:04   TKP’DEN KRITIK TOPLANTı: SEÇIM YASASı ÇıKıŞıNA HAZıRLANıYOR, 106. YıL İÇIN SAHAYA İNIYOR   09:02   MERSIN SIYAH İNCIRI TESCILLENIYOR! BÜYÜKŞEHIR DESTEĞIYLE HASAT BEREKETLENDI   01:01   AVRUPA’DA AĞıR MAĞLUBIYET VE FLAŞ İSTIFA! TRABZONSPOR FERENCVAROS’A ELENDI, FATIH TEKKE GÖREVI BıRAKTı   09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!   01:20   MADEN İŞÇILERININ LIDERLERININ TUTUKLANMASıNA SERT TEPKI: ’HUKUKI DEĞIL, TAMAMEN SIYASI!’   01:18   ’DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN BAĞıMSıZ MADEN-İŞ AÇıKLAMASı: ’ALıN TERI SUÇ DEĞILDIR’’   01:07   EMEP’TEN TTB’YE KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA YAŞANAN SORUNLAR VE EKONOMI MASAYA YATıRıLDı   01:05   A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı ALMANYA’Yı 3-1 MAĞLUP ETTI   01:02   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI! AYLIN NAZLıAKA’DAN SERT TEPKI: ’ASıL TRUVA ATı KIM AÇıK!’   22:59   SAADET PARTISI LIDERI ARıKAN KARS’TAN YÜKLENDI: ’24 YıL ÖNCE 3 Y İLE GELDILER, 13 Y İLE GIDIYORLAR!’   22:53   ŞILE’DE ’İHANET’ GERILIMI! AK PARTI’YE GEÇEN SACIT TERZI’YE SERT TEPKI: ’HALK BU İHANETI AFFETMEYECEK’  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 2019`DAN BUGÜNE YAKLAŞIK 4,5 MİLYON KUTU SÜT DAĞITTI


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede sürdürdüğü ‘Süt Senin Gurur Mersin`in` ve ‘Hamile Bakım Sütü` projeleriyle, anne karnındaki ve okul çağındaki çocuklara, 2019 yılından bugüne kadar 4 milyon 459 bin 383 kutu sütü ücretsiz ulaştırdı.

 

Tarih : 1 Haziran 2023 Perşembe 11:46   Okunma : 688

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede sürdürdüğü ‘Süt Senin Gurur Mersin`in` ve ‘Hamile Bakım Sütü` projeleriyle, anne karnındaki ve okul çağındaki çocuklara, 2019 yılından bugüne kadar 4 milyon 459 bin 383 kutu sütü ücretsiz ulaştırdı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in göreve gelmesiyle 2019 yılında tüm kent genelinde başlatılan ‘Süt Senin Gurur Mersin`in` ve ‘Hamile Bakım Sütü` projeleri kapsamında, bugüne kadar toplam 4 milyon 459 bin 383 kutu süt ücretsiz olarak dağıtıldı.

Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından üreticiden direkt alınan ve Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde dağıtımı yapılan sütler, Büyükşehir Belediyesi`nin kimyasal ve biyolojik analizleri ile test ediliyor. 2019 yılında başlatılan ‘Süt Senin Gurur Mersin`in`in projesi ile özellikle dezavantajlı bölgelerde yer alan okullarda okuyan öğrencilere haftada 2 gün dağıtılan sütler, pandemi döneminde okulların kapalı olması sebebiyle ev ev dolaşılarak minik öğrencilere ulaştırıldı.  

YENİ DOĞACAK ÇOCUKLAR, HAYATA DAHA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ‘MERHABA` DİYECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, okul çağındaki çocuklara düzenli olarak süt desteği verirken, hamile kadınlar için de 2021 yılının Ağustos ayında `Hamile Bakım Sütü` projesini hayata geçirdi. Söz konusu proje ile yeni doğacak çocukların hayata daha sağlıklı bir şekilde hayata `merhaba` demelerini amaçlayan  Büyükşehir Belediyesi, anne adaylarına hamilelikleri boyunca çocuk ve annenin kalsiyum ihtiyacı için 45 günlük periyotlar halinde 1`er litrelik paketlerden oluşan 12 litre süt paketi teslim ediyor.

Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan anne adaylarının ve çocuklarının sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi`nin bu projesinden yararlanmak isteyen kadınlar, hamile olduklarını belgeleyen bir raporla Teksin uygulamasından başvurularını gerçekleştirebiliyor ve bu destekten hemen faydalanıyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA