20 Ağustos 2025 Çarşamba

17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Mezitli’ye Büyük Projeler


Durdurak bilmeden çalışan Başkan Kocamaz Mezitli İtfaiye Grup Amirliği Hizmet Binası,Alzheimer,Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nin açılışından sonra Batı Havzası 2. Kademe Kanalizasyon Şebeke Hattı’nın temel atma törenini gerçekleştirdi.

 

Tarih : 7 Şubat 2019 Perşembe 12:33   Okunma : 1310

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,bir günde iki açılış, bir temel atma gerçekleştirdi. Mersin’e hizmet aşkı ile dur durak bilmeden çalışan Başkan Kocamaz, Mezitli İtfaiye Grup Amirliği Hizmet Binası ile Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nin açılışını, Batı Havzası 2. Kademe Kanalizasyon Şebeke Hattı’nın temel atma törenini gerçekleştirdi.

Başkan Kocamaz, “Mersin, daha da yaşanılabilir bir kent haline dönüşüyor”

Açılış ve temel atma törenlerinde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,5 yıl gibi kısa bir sürede olmaz denileni oldurduklarını ve hayata geçirdikleri hizmetlerinin en yakın tanıklarının vatandaşlar olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız 2014 yılında bize çok büyük bir sorumluluk yükledi. Bizde o günden bu yana gece gündüz demeden vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak üzere çalışıyoruz, didiniyoruz. Mutlu bir Mersin yaratmaya çalışıyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse MESKİ olarak Mersin’in her tarafında varız. Nerede nasıl bir problem varsa oraya çözüm ulaştırmak için bütün arkadaşlarımızla koşuyoruz. Çözümler üretmeye çalışıyoruz ve her geçen gün Mersin daha da yaşanılabilir bir kent haline dönüşüyor. Devraldığımız Büyükşehir Belediyesi sorunlu bir belediyeydi. Sorumluları yeterince bu sorunları çözmek için gayret göstermediklerinden dolayı da Mersin o dönemdeki 16 Büyükşehir içerisinde sadece adı Büyükşehir olan içi doldurulmamış bir kentti. Ama bugün geldiğimiz noktada biz tüm Mersin’e hizmet veren içi doldurulmuş bir Büyükşehiriz. Her yerde vatandaşla birlikteyiz” dedi.

“Mersin’de yaşayan herkes mutlu olacak ve bu kentte yaşamaktan gurur duyacak”

Mersin’in ve Mersin’de yaşayan vatandaşlarının geleceği için projeler hazırladıklarını ve hepsini hayata geçirmek için heyecanla çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,“Mersin’in geleceğe dönük bütün projeleri hazırlanmış durumda. İnşallah vatandaşlarımızın desteği ile 31 Mart’tan sonra taze bir Bismillah çekip kalan hizmetleri de hayata geçireceğiz. Hizmetler önemli ama hizmetlerden daha önemli Mersin gibi demografik yapısı karmaşık bir şehirde insanların Mersinlilikruhuyla hareket edebilmesi. İnsanların birbirine hoşgörü ile bakabilmesi bizim için en önemlisi.Mersin, artık barış ve huzur kenti ve bu özelliğini bozdurmayacağız. Mersin’de yaşayan herkes mutlu olacak ve bu kentte yaşamaktan gurur duyacak”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte açılışlar için kurdele kesilirken, Mezitli Batı Havzası Kanalizasyon Şebeke Hattının temeli atıldı.

Güçlü İtfaiye için yeni hizmet binası

2014 yılından bu yana itfaiye hizmetleri noktasında personel, araç ve hizmet binası anlamında gün geçtikçe güçlenen Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye birimine yeni bir hizmet binası daha kazandırdı. Mezitli ilçesinde açılan itfaiye hizmet binası grup amirliği bin 335 metrekare alana inşa edildi. Proje bedeli 2.181.242,95 TL olan grup amirliğinde daire başkanlığı, müdür, amir, seminer, sağlık, personel odaları, ofis, yemekhane, teknik ofis, depo, tuvalet ve duş, spor salonu, dinlenme odası, ibadethane, yemekhane, duş ve yemekhane yer alıyor. Ayrıca saha içerisinde itfaiye aracı park yeri, kamelya, güvenlik noktası, otopark ve spor sahası bulunuyor.

Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan Alzheimer ve Demans hastaları için, Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’ni vatandaşların hizmetine sundu.

Merkezin hizmetleri tamamen ücretsiz

Merkez, hastalara ve hasta yakınlarına Alzheimer ve Demans hastalığı hakkında bilgilendirme, bilinçlendirme ve hastalığı engelleyici çalışmalar yapmak amacıyla hayata geçirildi.

Uzman doktor,  psikolog, fizyoterapist, hemşire, yaşlı bakım teknikeri ve alanında uzman personellerin yer aldığı merkezde,hastalar ve hasta yakınları ücretsiz olarak ulaşım, yeme-içme, sağlık, psikolojik destek ve sosyal hizmetlerden faydalanabiliyor.Merkezde gerekli tıbbı ilaç takibi, psikolojik destek, fiziksel egzersiz tedavi teknikleri ile hastaların ihtiyaçları karşılanıyor.

Saat 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren merkez, haftanın 3 günü 1. grup, haftanın 2 günü 2.grup olmak üzere yaklaşık 50 hastayı konuk edecek kapasitede yapıldı. 

Sosyal etkinliklerle dolu sağlık merkezi

Merkez hastaların beden sağlığına önem verdiği kadar ruh sağlığına da önem veriyor. Gelen hasta ve yakınları için etkinliklerin de düşünüldüğü merkezde,Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Korosu tarafından tiyatrolar ve konserler veriliyor.

Mezitli Halk Eğitim Merkezi’nden gelen resim öğretmeni ile psikomotor etkinlikler ve alanında uzman psikolog gözetiminde çeşitli malzemelerden üretilen tasarım işler de hasta ve yakınlarının ruhunu besleyecek etkinlikler arasında yer alıyor.

Mezitli Batı Havzası Kanalizasyon Şebeke Hattı temeli atıldı

Altyapısı olmayan ve sık sık sel görüntülerinin yaşandığı bir şehir devralan Başkan Kocamaz, hayata geçirdiği çalışmalarla Mersin’i alt yapısı sağlam Avrupa standartlarında bir şehir haline getiriyor. Açılış ve temel atma çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Başkan Kocamaz, Mezitli ilçesi Batı Havzası’nda Kanalizasyon Şebeke Hattı temel atma törenini gerçekleştirdi.

Paylaş :
Etiketler :  BURHANETTİN KOCAMAZ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA