24 Şubat 2026 Salı

22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:20   CHP AKDENIZ BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "HALKıN GÜNDEMI GEÇIM SıKıNTıSı, ÇÖZÜM SOSYAL BELEDIYECILIK"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   14:28   KıRATLı: “MERSIN’E HIZMETINIZ YOK, YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR 100 İTFAİYE ERİ İLE KADROSUNU GÜÇLENDİRDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, İtfaiye Daire Başkanlığı`nda görevlendirilmek üzere alımını gerçekleştirdiği 100 itfaiye erinin görev yeri dağılımları yapıldı. Başarılı 100 itfaiye eri, Tarsus`tan Anamur`a kadar tercih yaptıkları 17 İtfaiye Grup Amirliği`ne bağlı 16 istasyonda görev yapacak.

 

Tarih : 3 Haziran 2023 Cumartesi 10:12   Okunma : 515

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, İtfaiye Daire Başkanlığı`nda görevlendirilmek üzere alımını gerçekleştirdiği 100 itfaiye erinin görev yeri dağılımları yapıldı. Başarılı 100 itfaiye eri, Tarsus`tan Anamur`a kadar tercih yaptıkları 17 İtfaiye Grup Amirliği`ne bağlı 16 istasyonda görev yapacak.

Yazılı sınavın ardından parkurdaki uygulamalı sınavlarda ter döken itfaiye eri adayları, emeklerinin karşılığını aldı. Başarılı 100 itfaiye eri, Tarsus`tan Anamur`a kadar tercih yaptıkları 17 İtfaiye Grup Amirliği`ne bağlı 16 istasyonda görev yapacak.

TOK: “ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE 100 İTFAİYE ERİ ALIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 282 itfaiye eri alımı için müracaat ettiklerini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şimdilik 100 itfaiye eri alımına izin verildiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, “Uzun yıllardan bu yana mülakat yapılmadan; sadece KPSS puanı, yazılı ve uygulama puanıyla şeffaf bir şekilde 100 itfaiye eri alımını gerçekleştirdik. Güvenlik, arşiv araştırma ve soruşturmaları bittikten sonra da, bugün en başarılıdan başlayarak, ihtiyacımız olan müfrezelerimize kendi isteklerine göre dağılımlarını yaptık. Bunda idarenin herhangi bir dahli olmadı. Sadece gelmeyen iki arkadaşımızın dağılımını idare olarak biz yapacağız. Sanıyorum şu anda arkadaşların hepsi mutludur. İtfaiyemize ciddi katkı vereceklerini düşünüyoruz. Çünkü müracaatlar içerisinden en başarılı olanları seçtiğimizi biliyoruz. Ben onlara şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

İTFAİYE ERİ ALİME ALMAZ: “HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN LİYAKATLI ALIMDI”

İtfaiye eri Alime Almaz, adil ve şeffaf bir sınav geçirdikleri için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Ankara`dan başvurmuştum, çok mutluyum. Kazanacağıma ihtimal bile vermiyordum, ama hayatımda gördüğüm en liyakatlı alımdı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, daire başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bize bu fırsatı verdiler ve alımı açtılar. Her şeyden önemlisi herhangi bir referans olmadan; kendi hakkımızla, sınav puanımızla, parkurda döktüğümüz terle kazandık. Gerçekten hepimiz çok büyük emek verdik. 100 kişinin 100`ü de aynı emeği verdi. Hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan bunu başardık. Buraya gelmemizi sağladığı için Başkanımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

İTFAİYE ERİ HASAN HAMİTOĞLU: “İDARENİN MÜDAHALESİ OLMADAN SEÇİM YAPTIK”

Zorlu bir süreçten ve verilen emekten sonra ilk 100 itfaiye eri arasında yerini aldığını kaydeden Hasan Hamitoğlu, “Tamamen şeffaf bir şekilde, hiçbir şekilde idarenin müdahalesi olmadan, kendi özgür irademizle seçim yaptık. Benim yaşım 29, üniversite mezunuyum ve 82 KPSS puanım vardı. Bu zamana kadar birçok yere başvurdum, ama çoğundan olumsuz sonuçlar aldım. Çok şükür liyakatın olduğu bir yerde, yaşım da geçmeden devlet memuru olabildim. Bu yüzden çok mutluyum. Büyükşehir Belediyemize de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İTFAİYE ERİ DAMLA KORKMAZ: “İYİ BİR İTFAİYE ERİ OLACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

İtfaiye eri Damla Korkmaz ise “Şeffaf bir alım olduğu için çok mutluyum. Hiçbir şekilde torpil işlemedi. Sınavları torpilsiz bir şekilde atlattık. Sınav süreci, kadınlar için de erkekler için de eşit ilerledi. İyi bir itfaiye eri olacağımı düşünüyorum. Olcay Başkan`a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA