24 Şubat 2026 Salı

22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:20   CHP AKDENIZ BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "HALKıN GÜNDEMI GEÇIM SıKıNTıSı, ÇÖZÜM SOSYAL BELEDIYECILIK"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   14:28   KıRATLı: “MERSIN’E HIZMETINIZ YOK, YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”  
 
     
   

MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ`NDE BİR DİZİ ETKİNLİK


Mersin Yenişehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü`nde düzenlediği etkinliklerle çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yarattı. Yenişehir Belediyesi Kültür Parkı`nda düzenlenen etkinlik programı, çevre dostu oyunlar, yaratıcı atölye çalışmaları, sergiler ve bilgilendirme stantlarıyla dolu dolu geçti. 

 

Tarih : 6 Haziran 2023 Salı 11:43   Okunma : 509

Mersin Yenişehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü`nde düzenlediği etkinliklerle çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yarattı. Yenişehir Belediyesi Kültür Parkı`nda düzenlenen etkinlik programı, çevre dostu oyunlar, yaratıcı atölye çalışmaları, sergiler ve bilgilendirme stantlarıyla dolu dolu geçti. 

Yenişehir Belediyesi`nin düzenlediği 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinde geri dönüşümün önemine dikkat çekilirken, katılımcılar sürdürülebilir yaşam konusunda bilinçlendirildi. Çevre dostu ürünlerin sergilendiği alanda katılımcılar, günlük hayatta yapabilecekleri küçük değişikliklerin çevre üzerindeki etkisini gözlemleme fırsatı buldu. Atıklardan yapılan eserlerden oluşan sergi de beğeni topladı.

Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri ise bilgilendirme stantları oldu. Yenişehir Belediyesi ekipleri, katılımcıları sıfır atık ve kompost yapımı hakkında bilinçlendirirken, belediyenin ekoloji konusundaki çalışmaları da katılımcılarla paylaşıldı. Etkinlik kapsamında, Yenişehir Belediyesi ve Mersin Barbaros Ortaokulu işbirliği ile Ata tohumlarının ekolojik koşullarda üretilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen “Ekolojik Sistemlerde Ata Tohum Üretimi Projesi” tanıtıldı. Mersin Barbaros Ortaokulu öğrencileri proje çerçevesinde üretilen ürünler ve projenin süreçleri hakkında bilgi verdi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, şunları söyledi:

“Yenişehir Belediyesi olarak, çevre dostu politikalar ve projelerimiz kapsamında kararlılıkla çalışıyoruz. Çevreye duyarlı enerji kullanımını teşvik etmek, atıkları azaltmak ve geri dönüşümü sağlamak ve teşvik etmek gibi önemli adımlar attık. Evlerimizden işyerlerimize, sokaklardan parklara kadar çevremizde yaptığımız her eylem, doğaya ve geleceğimize olan sorumluluğumuzun bir göstergesidir. Enerji tasarrufu yapmak, suyu israf etmemek, geri dönüşümü desteklemek ve doğal alanları korumak için bilinçli seçimler yapmak gibi basit eylemlerle hep birlikte büyük bir fark yaratabiliriz.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA