18 Nisan 2024 Perşembe

14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”  
 
     
   

DEVA PARTİLİ DALGIN`DAN BAKAN URALOĞLU`NA: “AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE YER ALAN ÖĞRENCİLERE AYLIK 10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ NE ZAMAN BAŞLAYACAKTIR?”


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`na, AK Parti`nin seçim öncesinde öğrencilere vadettiği aylık 10 GB ücretsiz internetin ne zaman verileceğini sordu.

 

Tarih : 7 Haziran 2023 Çarşamba 16:18   Okunma : 417

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`na, AK Parti`nin seçim öncesinde öğrencilere vadettiği aylık 10 GB ücretsiz internetin ne zaman verileceğini sordu.

DEVA Partili Burak Dalgın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı`na yazılı soru önergesi verdi. Dalgın önergenin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“TÜRKİYE ‘İNTERNETTE ÖZGÜR DEĞİL` KATEGORİSİNDE BULUNUYOR”

“Türkiye, sabit internet bağlantı hızında dünyada 100. sırada, sabit geniş bant indirme hızında dünya ortalamasının üçte biri seviyesinde ve sivil toplum kuruluşu ‘Freedom House`un raporuna göre ‘internette özgür değil` kategorisinde bulunuyor. İddialı bir ekonomik ve sosyal kalkınma için ülkemizdeki internetin durumunu ilerletmek mecburiyetindeyiz. Bu çerçevede, etkili bir internet kullanımı için hızlı internet, her yerde internet, hesaplı internet, hizmet odaklı internet ve hür internet şeklinde belirlenen ve kısaca ‘5H` olarak anılan hedeflerin yerine getirilmesi ve Bakanlıkça yapılan veyahut yapılması planlanan çalışmalarda bu hedeflerin her birinin gözetilmesi gerekmektedir.”

“İNTERNET HIZINDA DÜNYA ORTALAMASINI YAKALAMAK İÇİN HEDEF TARİHİNİZ NEDİR”

Dalgın`ın Bakan Uraloğlu`na yönelttiği sorular ise şöyle:

“İnternet hızında dünya ortalamasını yakalamak için hedef tarihiniz nedir? Ulusal geniş bant haritası kamuoyu ile ne zaman paylaşılacaktır? Türkiye`nin 1 milyon kilometre fiberoptik altyapıya erişmesi için hedef tarihiniz nedir? Telekom operatörlerinin ortak altyapı şirketi kurması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Türk Telekom`un lisans süresi konusunda bir değişikliğe gidecek misiniz? 6-Starlink ve benzeri uydudan internet girişimleri ile iş birliği ve ortaklık konusunda bir çalışmanız bulunuyor mu?

“AYLIK 10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ NE ZAMAN BAŞLAYACAKTIR”

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan öğrencilere aylık 10 GB ücretsiz internet hizmeti ne zaman başlayacaktır? İnternet ve cep telefonu, bilgisayar gibi dijital cihazlar üzerindeki vergilerin azaltılması veya belli durumlarda muafiyet sağlanması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Deprem sürecinde yaşananlar göz önüne alındığında, operatörlerin hizmet seviyesi yükümlülükleri konusunda yeni bir çalışma yapılacak mıdır? Bakan Yardımcıları ve kamu yöneticilerinin t0elekom operatörü yönetim kurullarında üye olması uygulaması sürecek midir? İnternet özgürlüğünün genişlemesi konusunda bir eylem planınız var mıdır? Bu doğrultuda, girişimcilerimizin önünü tıkayan uluslararası ödeme sistemleri üzerindeki engellerin kalkmasını hedefliyor musunuz? Avrupa Birliği ile ‘tek dijital pazar` alanında müzakereler ne durumdadır?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA