17 Ekim 2025 Cuma

15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!   10:25   ÜÇÜNCÜ KıŞTA HÂLÂ KONTEYNERDE: DEPREM KONUTLARıNDA GERÇEK ORTAYA ÇıKTı   09:50   TRUMP’TAN GAZZE MESAJı: “HAMAS SILAHSıZLANMAZSA BIZ DEVREYE GIRERIZ”   09:30   KADıN ELIYLE BEREKET SOFRALARA TAŞıNıYOR: MERSIN’DE HASAT PAZARı COŞKUSU  
 
     
   

MÜFİT CAN SAÇINTI: ‘PARASIZ YAŞAMANIN SIRRI` İSİMLİ BİR FİLM ÇEKMEK İSTİYORUM. ‘NE ZAMAN ÇEKECEKSİN` DİYORLAR? İNŞALLAH PARAYI BULACAĞIZ FİLMİ ÇEKECEĞİZ”


Yönetmen, senarist ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, Bitlis Kitap Fuarı`nda katıldığı söyleşide; “Son bir projem vardı, ‘Parasız Yaşamanın Sırrı` isimli bir film çekmek istiyorum. ‘Ne zaman çekeceksin` diyorlar? Parayı bulunca. Malum, parayı bulamadık filmi çekemedik. Roman yazdım, ‘parasıyla filmi çekeyim` diye; ama romandan gelen gelirle de film çekilmiyor. İnşallah parayı bulacağız filmi çekeceğiz” dedi.

 

Tarih : 8 Haziran 2023 Perşembe 10:29   Okunma : 867

Yönetmen, senarist ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, Bitlis Kitap Fuarı`nda katıldığı söyleşide; “Son bir projem vardı, ‘Parasız Yaşamanın Sırrı` isimli bir film çekmek istiyorum. ‘Ne zaman çekeceksin` diyorlar? Parayı bulunca. Malum, parayı bulamadık filmi çekemedik. Roman yazdım, ‘parasıyla filmi çekeyim` diye; ama romandan gelen gelirle de film çekilmiyor. İnşallah parayı bulacağız filmi çekeceğiz” dedi.

Kapılarını 5 Haziran`da açan 2. BETAV Bitlis Kitap Fuarı, üçüncü gününde devam etti. 11 Haziran`a kadar sürecek olan fuara 50`yi aşkın yazar, gazeteci, akademisyen ve sanatçı katılacak. Fuarda söyleşiler, imza günleri, konserler, çocuk tiyatrosu ve açık hava sineması etkinlikleri yer alacak.

Sahneye son konuşmacı olarak çıkan Müfit Can Saçıntı, "Sinema, edebiyat ve yaşam felsefesi" hakkında konuştu.

“MİZAH İÇERİKLERİ ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Mandıra Filozofu olarak tanınan ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı, katılımcıların sorularına yanıt vererek söyleşi yaptı. Bitlis Kitap Fuarı`nın üçüncü gününde konuşan Saçıntı, “Mandıra Filozofu`nun devamını getirmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Mandıra Filozofu`nu tadında bırakmak istiyoruz çünkü seyircinin ilgisini suistimal etmek istemiyoruz ancak aynı çizgide devam etmek istiyoruz. Geleneksel, sosyal içerik, mizah içerikleri üretmeye devam edeceğiz."

“KELOĞLAN YOKSULDUR, YETİMDİR, PADİŞAHIN KIZINA GÖNÜL VERİR"

"Biz Nasrettin Hoca`nın torunlarıyız. Keloğlan`da mesele halkın derdi vardı yabancıların masalına bakıyorsun iğne batmış, prenses uyuyakalmış, prens öpmüş uyanmış. Ama bizim Keloğlan öyle mi? Yoksuldur, yetimdir, padişahın kızına gönül verir. Keloğlan bütün engelleri zekasıyla aşar. Hiçbir batı toplumunun masalında böyle bir şey yok. Bir tek bizim mizahımızda ve masalımızda böyle bu.”

“İNŞALLAH PARAYI BULACAĞIZ FİLMİ ÇEKECEĞİZ"

Son projesinden de bahseden Saçıntı, yeni filmi için şu ifadeleri kullandı:

“Son bir projem vardı, “Parasız Yaşamanın Sırrı” isimli bir film çekmek istiyorum. Ne zaman çekeceksin diyorlar? Parayı bulunca. E malum parayı bulamadık filmi çekemedik. Roman yazdım parasıyla filmi çekeyim diye ama romandan gelen gelirle de film çekilmiyor inşallah parayı bulacağız filmi çekeceğiz.

“SEKSENLER 10 YIL, DİZİSİ 11 YIL SÜRDÜR”

Hayatındaki dönüm noktasının “1996`daki Olacak O Kadar ekibine giriş” olduğunu söyleyen Saçıntı, “Seksenler`den neden ayrıldınız?” sorusunu ise şu ifadelerle yanıtladı:

“Seksenler 10 yıl sürdü dizisi 11 yıl sürdü. 5 yıl çektik 193 bölüm yönetmenliğini yaptım. 50 yaşındaydım, ömrümde 4 tane 5 yıl kaldı. Ardından 3 film çektik. Şimdi 55 yaşındayım 3 tane 5 yılım kaldı. Başka projelere de yer vermek istedim.”

FUARIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE NELER YAŞANDI

BETAV tarafından düzenlenen; Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve Bitlis Eren Üniversitesi tarafından desteklenen fuarın üçüncü günü çocuk tiyatrosuyla, ardından yüz boyama etkinliğiyle başladı. Ressam Şahika Çağlar ile "Çocuklar Bitlisi Çiziyor" etkinliği sonrasında söyleşilere geçildi. Ali Sefunç ve Mehmet Emin Korkmaz, "Yazma arzusu ve eğitim" üzerine söyleşi yaparken, Törehan Serdar ile Ergin güven ise "Bitlis ve eğitim" üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Bitlis Kitap Fuarı`nın üçüncü günü TRT sanatçısı Sabahat Aslan`ın konseriyle sona erdi.

Bitlis Kitap Fuarı yarın dördüncü günüyle devam edecek. Hasan Özgün ve Mihriban Renda`nın “Her yer çocuk” tiyatrosuyla başlayacak fuar, Raci Uğurlu ve Birsen İnal`ın “Bitlis ve edebiyat” söyleşisiyle devam edecek.

Ardından Mahsenem Yazal ve Nezahat Yeniçeri, “Edebiyat, Kadın ve Bitlis” konulu söyleşi ile katılımcılarla sohbet gerçekleştirecek. Günün son şöylesi ise Doç. Mete Kazaz ve Hacı Mehmet Duranoğlu ile sona erecek. İkili, “Belgesel filmlerin önemi ve iletişim” konulu söyleşide katılımcılara hitap edecek.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA