29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ, TARIM YAŞAM ALANI VE MÜZESİ`Nİ HİZMETE AÇTI


Tarsus Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesi`nde yapılan Tarım Yaşam Alanı ve Müzesi hizmete açıldı. Açılışta Tarsus`un tarım alanındaki önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Sadece tarımıyla değil, sanayisiyle, lojistik merkeziyle gerçekten ileride marka olacak bir kent, Tarsus. Göreve geldiğim günden beri ısrar ettiğim biyodinamik tarımın, Tarsus gibi tarımın ana merkezinde aktif hale gelmesi ve küçük üreticilerimizin tamamen buna yönelmesi için de elimizden gelen çalışmaları yaptık. Bugün 84 çeşit ata tohumuna sahibiz” dedi.

 

Tarih : 8 Haziran 2023 Perşembe 12:12   Okunma : 455

Tarsus Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesi`nde yapılan Tarım Yaşam Alanı ve Müzesi hizmete açıldı. Açılışta Tarsus`un tarım alanındaki önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Sadece tarımıyla değil, sanayisiyle, lojistik merkeziyle gerçekten ileride marka olacak bir kent, Tarsus. Göreve geldiğim günden beri ısrar ettiğim biyodinamik tarımın, Tarsus gibi tarımın ana merkezinde aktif hale gelmesi ve küçük üreticilerimizin tamamen buna yönelmesi için de elimizden gelen çalışmaları yaptık. Bugün 84 çeşit ata tohumuna sahibiz” dedi.

Tarsus Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi`nde açtığı Tarım Yaşam Alanı ve Müzesi ile tarımın önemini vurgularken vatandaşlara da tarımsal mirasın değerini görme fırsatı sağlamayı hedefliyor. Tarım Yaşam Alanı`nın içerisinde Tarım Müzesi, ata tohum uygulama ve çoğaltma alanı, toprak odası, dikim atölyeleri ve aromatik bitki dikim alanı gibi birçok bölüm bulunuyor. 

Tarım Yaşam Alanı ve Müzesi`nin açılışında konuşan Başkan Bozdoğan, şunları kaydetti:

“Server Tanilli`nin tarımla ilgili olarak söyledikleri gerçekten çok önemliydi. ‘Yarı tarımdan yarı sanayiye geçmiş olan toplumlar, bir gün yok olmaya mahkumdur` der. ‘Eğer ki tarımı tam anlamıyla işler hale getirip sanayiye geçerseniz her zaman kazanırsınız` der. Eminim hepiniz anımsıyorsunuzdur; 22 tane fabrika Tarsus`ta bir günde kapandı. Fabrikalar kapandıktan sonra tarımdaki yaptığımız yanlışları, hataları daha fazla anladık. Burası Çukurova, tarımın ana yeri. Diğer taraftan sanayi olarak düşündüğünüz zaman da Marmara`dan sonra en değerli, en kıymetli bölge. Sadece tarımıyla değil, sanayisiyle, lojistik merkeziyle gerçekten ileride marka olacak bir kent, Tarsus. Elbette ben konuşmalarımda bazen anlatırken Tarsus`tan ilçe olarak asla bahsetmiyorum. Burası, Türkiye`deki hemen hemen bütün illerden hem marka olarak hem de değer olarak daha yüksek bir potansiyeli olan bir yer. Ama bir gerçek var ki buranın il olması için de halkımızla birlikte el ele büyük bir mücadeleye başladık. Bu devam edecek. Çukurova`nın geçmişten günümüzü temel geçim kaynağı olan tarımın aslında her yönüyle ele alınması, tarımla ilgili tarihsel ve kültürel değerlerin ön plana çıkartılması, bu materyallerin toplanaraktan sergilenmesi ve eğitim amacıyla tanıtımının yapılması için böylesine önemli bir yerin bir an önce işler hale gelmesi için ekibim gerçekten anlamlı bir çatışma ortaya koydu.”

Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi`nin içeriğine değinen Başkan Bozdoğan, şöyle devam etti:

“Burada tarım kütüphanesi olacak. Burada bitki sağlığı araştırma hastanesi olacak. Burada tohum saklama odası olacak. Tarım makineleri aletleri olacak. Karasaban, tırpan, orak; bunun gibi aletler olacak. Yine çatıdan, çamurdan yapılan hu evi olacak. Hayvansal üretim ve çiftçilerin yöresel kültüre uygun olan kıl çadırı olacak. Ata tohumu üretim ve çoğaltma merkezi olacak. Tıbbi aromatik bitki üretim alanı olacak. Tropik meyve yetiştirme alanı, narenciye yetiştirme alanı ve en önemlisi dinlenme alanları… Göreve geldiğimde yeşilin betona oranı 9,2 olan bir kentti. Bugün Tarsus`ta 13,2 oldu. Bu koruluk alanlarının ve yeşil alanlarının önemi, özellikle sağlık açısından düşünecek olursanız ciddi anlamda bir toplumun yaşam kalitesini yükselten en önemli öğeler. Covid-19 ortaya çıktığı zaman insanlarımız doğa turizmine yöneldi. Tarımın değerini daha çok iyi anlamaya başladılar. Göreve geldiğim günden beri ısrar ettiğim biyodinamik tarımın, Tarsus gibi yerdeki tarımın ana merkezlerinin bir yerinde çok aktif hale gelmesi ve küçük üreticilerimizin tamamen buna yönelmesi için de elimizden gelen çalışmaları yaptık. Bugün 84 çeşit ata tohumuna sahibiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA