23 Şubat 2026 Pazartesi

16:03   BERLINALE’DE TARIHI GECE: EMIN ALPER’DEN ÖDÜL KONUŞMASıNDA DEMIRTAŞ VE İMAMOĞLU MESAJı   16:01   FENERBAHÇE BEKO’DAN KUPAYA DAMGA! BEŞIKTAŞ GAİN’I FINALDE FARKLı GEÇTI   14:15    YENIŞEHIR’IN EĞITIM DEVRIMI TÜRKIYE’YE MODEL OLDU: ROTARY’DEN ÖDÜL GELDI   12:25    AKDENIZ BELEDIYE SPOR ŞAMPIYON GIBI! LIDERLIĞI GARANTILEDI, GÖZLER PLAY-OFF’TA   12:20   “BIR GECEDE SERVET DEĞIL, GELECEK KAYBOLDU! GÜLCAN KıŞ AFET BÖLGESINDEN SESLENDI”   12:01   SEMIH PALAMUT KAZANLı’DA AFET BÖLGESINDE: “ÜRETICIMIZIN SESINI ANKARA’YA TAŞıYACAĞıZ”   10:18   ŞEVKIN’DEN ADALET VE EKONOMI ÇıKıŞı: “ADANA AYAĞA KALKACAK, TÜRKIYE DEĞIŞECEK”   10:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ANAMUR’A DEV HIZMET HAMLESI: 4 İLÇEYE TEK NOKTADAN ÇÖZÜM   10:14    TALAT DINÇER TBMM’DE İSYAN ETTI: “SERVISCELL DAYATMASı ESNAFı BITIRIR, DERHAL GERI ÇEKILSIN!”   10:11   SEL SONRASı HAREKETE GEÇILDI: AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN MILLET BAHÇESI SAHILINE 120 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   10:10   ÖZGÜR KARABAT: “TÜRKIYE SAVAŞTA DEĞIL AMA UMUT GÖÇ EDIYOR” YOKSULLUKTA AVRUPA’Yı SOLLADıK, GENÇLER ALMANYA YOLUNDA   01:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TOROSLAR’DA DEV İFTAR: “EŞIT YURTTAŞLıK SOFRASıNDA BULUŞUYORUZ”   01:08   BAKıRKÖY’DEN GAZZE’YE: “İSRAIL’E TAM AMBARGO” ÇAĞRıSı GECEDE YÜKSELDI   01:05   MERSIN İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN PALM CITY’DE KÜLTÜR ŞÖLENI   01:03   NAZLıAKA’DAN İKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “KADıNLARıN HAYATı PAMUK İPLIĞINE BAĞLı”   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘GAZZE BARıŞ KURULU’ ÇıKıŞı: “FILISTIN YOKSA, TÜRKIYE DE OLMAMALı!”   01:01   ÖZGÜR ÖZEL KOCAELI’DE 10 BIN METREKAREYI DOLDURDU: “SANDıĞA SAHIP ÇıKANLAR BURADA”   14:15   CHP AKDENIZ’IN YÜKSELEN İSMI SEMIH PALAMUT’TAN NET MESAJ: “GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜVENLI GELECEK”   12:26   550 KILOMETRELIK TARIH VE DOĞA ROTASı: MERSIN’DE KILIKYA YOLU’NA YOĞUN İLGI   12:15   “ANA DILDE EĞITIM LÜKS DEĞIL, HAKTıR”: 3. ANADILI SEMPOZYUMU’NDAN ANKARA’YA NET MESAJ  
 
     
   

DEVA PARTİLİ EKMEN, BAKAN URALOĞLU`NA THY ÇALIŞANININ İNTİHARINI SORDU: “THY İŞTİRAK ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞANLARIN HAKLARINI KORUYACAK MEKANİZMALAR VAR MI?”


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`na, “Ömer Koray Özbay yaşadığı sorunlar ve uğradığı mobbing ile ilgili THY ve TGS`ye mail yoluyla bildirim yapmış mıdır? Türk Hava Yolları ve iştiraki şirketlerde işe alım, tayin ve terfi süreçlerinde liyakat ve hakkaniyeti gözetecek mevzuat ve mekanizmalar mevcut mudur? Bu mekanizma ve mevzuatın uygulanmasına dair iç denetim yolları, çalışanların başvuru ve destek mekanizmaları nelerdir” diye sordu.

 

Tarih : 10 Haziran 2023 Cumartesi 13:18   Okunma : 572

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`na “Ömer Koray Özbay yaşadığı sorunlar ve uğradığı mobbing ile ilgili THY ve TGS`ye mail yoluyla bildirim yapmış mıdır? Türk Hava Yolları ve iştiraki şirketlerde işe alım, tayin ve terfi süreçlerinde liyakat ve hakkaniyeti gözetecek mevzuat ve mekanizmalar mevcut mudur? Bu mekanizma ve mevzuatın uygulanmasına dair iç denetim yolları, çalışanların başvuru ve destek mekanizmaları nelerdir” diye sordu.

Türk Hava Yolları`nın (THY) iştirak şirketlerinden Turkish Ground Services`ın (TGS) İstanbul istasyonu çalışanı Ömer Koray Özbay, geçen hafta iş yerinde uğradığı mobbingi anlattığı bir video bırakarak intihar etti. DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, Özbay`ın intiharıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na yazılı soru önergesi verdi.

“THY`NİN MOBBİNGLE ANILMASI VİZDANLARI YARALAMIŞTIR”

Ekmen, önergenin gerekçesinde “Türk Hava Yolları, alanında bayrak taşıyıcı bir kuruluş. Ülkemiz ve milletimiz için böylesine önemli ve değerli bir kurumun isminin liyakatsizlikle, nepotizmle, mobbing ve tehditle anılması vicdanları yaralamıştır” değerlendirmesini yaptı.

“AKRABA KAYIRMACILIĞIYLA İLGİLİ İNCELEME YAPILDI MI”

Ekmen`in Bakan Uraloğlu`na yönelttiği sorular ise şöyle:

“Ömer Koray Özbay yaşadığı sorunlar ve uğradığı mobbing ile ilgili THY ve TGS`ye mail yoluyla bildirim yapmış mıdır? Yaptıysa bu hususlarda herhangi bir idari işlem/soruşturma/inceleme başlatılmış mıdır? Bahsi geçen iddiaların odağındaki THY çalışanları Alican Gürsoylar, THY Tokyo İstasyon Müdürü Serkan Gündüz ve Burhan Bayhan arasında akrabalık bağı var mıdır? İntihara sebep olan olaylarda akraba kayırmacılığının etkisiyle ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Burhan Bayhan`ın diploma yetersizliğine rağmen işe alındığı doğru mudur? Serkan Gündüz ve ismi geçen diğer şahıslarla ilgili kaç adet şikâyet intikal etmiştir? Bunlarla ilgili işlem yapılmış mıdır?

“MOBBİNGE KARŞI BİR MEKANİZMA VAR MI”

Ömer Koray Özbay`ın da yaşadığı mobbing ve benzeri durumlarda, THY ve diğer iştirak şirketler çalışanlarının başvurabileceği iddiaları inceleyecek bir mekanizma var mıdır? Varsa bugüne kadar kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvurularla ilgili kaç adet soruşturma/inceleme yapılmıştır? Sonuçlanan ve ilgilinin bilgilendirildiği başvuru sayısı kaçtır? THY ve iştirak şirketleri çalışanları ve yöneticilerine mobbingin suç olduğuna dair eğitimler verilmiş midir? Bu eğitimlerin adedi, kapsamı ve katılımcı sayısı kaçtır? Türk Hava Yolları ve iştiraki şirketlerde işe alım, tayin ve terfi süreçlerinde liyakat ve hakkaniyeti gözetecek mevzuat ve mekanizmalar mevcut mudur? Bu mekanizma ve mevzuatın uygulanmasına dair iç denetim yolları, çalışanların başvuru ve destek mekanizmaları nelerdir? Varsa, mevcut denetim ve başvuru mekanizmalarına rağmen, belirsizliğe dayalı nüfuz kullanımı ve benzer hadiselerin önüne nasıl geçileceği hususunda bir değerlendirme yapılmış mıdır?

“AİLEYE HUKUKİ DESTEK SAĞLANACAK MI”

Türk Hava Yolları A.Ş. ve yer hizmetlerini veren Turkish Ground Services (TGS), bu iddiaların aydınlatılması için çalışanı müteveffa lehine suç duyurusunda bulunmuş mudur? Aileye hukuki destek sağlanacak mıdır? Olası adli soruşturmaya aile lehine katılma düşünülmekte midir? Müteveffanın ailesine başkaca nasıl destek verilmesi planlanmaktadır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA