28 Ağustos 2026 Cuma

09:02   MERSIN SIYAH İNCIRI TESCILLENIYOR! BÜYÜKŞEHIR DESTEĞIYLE HASAT BEREKETLENDI   01:01   AVRUPA’DA AĞıR MAĞLUBIYET VE FLAŞ İSTIFA! TRABZONSPOR FERENCVAROS’A ELENDI, FATIH TEKKE GÖREVI BıRAKTı   09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!   01:20   MADEN İŞÇILERININ LIDERLERININ TUTUKLANMASıNA SERT TEPKI: ’HUKUKI DEĞIL, TAMAMEN SIYASI!’   01:18   ’DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN BAĞıMSıZ MADEN-İŞ AÇıKLAMASı: ’ALıN TERI SUÇ DEĞILDIR’’   01:07   EMEP’TEN TTB’YE KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA YAŞANAN SORUNLAR VE EKONOMI MASAYA YATıRıLDı   01:05   A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı ALMANYA’Yı 3-1 MAĞLUP ETTI   01:02   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI! AYLIN NAZLıAKA’DAN SERT TEPKI: ’ASıL TRUVA ATı KIM AÇıK!’   22:59   SAADET PARTISI LIDERI ARıKAN KARS’TAN YÜKLENDI: ’24 YıL ÖNCE 3 Y İLE GELDILER, 13 Y İLE GIDIYORLAR!’   22:53   ŞILE’DE ’İHANET’ GERILIMI! AK PARTI’YE GEÇEN SACIT TERZI’YE SERT TEPKI: ’HALK BU İHANETI AFFETMEYECEK’   11:58   ’HER 100 TL BORCA 103 TL FAIZ!’ CHP’LI GÜLCAN KıŞ ACı TABLOYU AÇıKLADı: HAZINE İPOTEK ALTıNDA!   10:45   MILYONLARCA EMEKLI GEÇIM ÇıKMAZıNDA: ’BIZIM EMEKLILIĞIMIZ AHIRETTE’   10:30   AKDENIZ’DE KADıNLARA ÇAĞRı: ’ÖĞRENMEK VE ÜRETMEK İSTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ’   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ YAZıLıM KURSU: MERCEK DİGEM EĞITIME DEVAM EDIYOR   10:20   SÜRÜCÜLERE NEFES ALDıRACAK GELIŞME: MOTORINDE İNDIRIM BEKLENTISI!   10:15   KAYSERI PıNARBAŞı’NDA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!   09:05   MERSIN’DE ÜRETICIYE NEFES ALDıRAN DESTEK! YÜZDE 90’LıK KAYBıN ÖNÜNE GEÇILIYOR  
 
     
   

AHAT ANDİCAN İYİ PARTİ`DEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI: “PARTİSİZ MUHALEFET SAFLARINA KATILMIŞ BULUNUYORUM”


İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve eski Milletvekili Abdul Ahat Andican, İYİ Parti`den istifa ettiğini açıkladı. Andican, “Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır. Diğer taraftan oy için devletin tüm kurum ve kaynaklarını insafsızca kullanmaktan, din suistimali yapmaktan, vatandaşlık satmaktan, cumhuriyet düşmanlarını meclise taşımaktan, yalan sloganlar ve montaj videolarla halkı aldatmaktan çekinmeyen bu zihniyet küçük bir farkla da olsa seçimleri kazanmıştır ve iktidarını sürdürmektedir. Bu nedenle ‘Partisiz Muhalefet` saflarına katılmış bulunuyorum” dedi.

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 11:08   Okunma : 526

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve eski Milletvekili Abdul Ahat Andican, İYİ Parti`den istifa ettiğini açıkladı. Andican, “Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır. Diğer taraftan oy için devletin tüm kurum ve kaynaklarını insafsızca kullanmaktan, din suistimali yapmaktan, vatandaşlık satmaktan, cumhuriyet düşmanlarını meclise taşımaktan, yalan sloganlar ve montaj videolarla halkı aldatmaktan çekinmeyen bu zihniyet küçük bir farkla da olsa seçimleri kazanmıştır ve iktidarını sürdürmektedir. Bu nedenle ‘Partisiz Muhalefet` saflarına katılmış bulunuyorum” dedi.

Eski Devlet Bakanı ve İYİ Parti 27`nci Dönem Milletvekili Abdul Ahat Andican, kurucusu olarak yer aldığı partisinden istifa ettiğini açıkladı. Andican, istifasına ilişkin bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Değerli Dostlar, bugün itibarıyla kurucusu ve milletvekili olmaktan onur duyduğum İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum. Daha önce iki dönem milletvekilliği, bir dönem bakanlık yapmış bir siyasetçi olarak, korku ve baskı ikliminin hâkim olduğu bir dönemde, Cumhuriyet değerleriyle ve Atatürk Türkiye`siyle kavgalı bir zihniyete karşı mücadele etmenin milli bir görev olduğu inancıyla elimi taşın altına koymuş, İYİ Parti kurucusu olmuştum. Meclisin 27. Dönemi boyunca yüzlerce TV programına çıkmış, bazı meclis konuşmaları sosyal medyada bir milyondan fazla izlenmiş, seçim bölgelerinde cadde, mahalle, sokak ve ev düzeyinde saha çalışmaları yapmış bir milletvekili olarak İYİ Partiye gerektiği şekilde hizmet etmiş olduğuma inanıyorum. Kuşkusuz takdir yüce milletimizindir. Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır. Diğer taraftan oy için devletin tüm kurum ve kaynaklarını insafsızca kullanmaktan, din suistimali yapmaktan, vatandaşlık satmaktan, cumhuriyet düşmanlarını meclise taşımaktan, yalan sloganlar ve montaj videolarla halkı aldatmaktan çekinmeyen bu zihniyet küçük bir farkla da olsa seçimleri kazanmıştır ve iktidarını sürdürmektedir. Dolayısıyla mücadele devam etmelidir. Bu nedenle ‘Partisiz Muhalefet` saflarına katılmış bulunuyorum. Bugünden sonra sade bir vatandaş olarak bulabildiğim her mecrada yukarıda tanımladığım zihniyete karşı mücadeleyi sürdüreceğim. Geçmiş yasama döneminde oylarıyla beni meclise taşıyan, takdirleriyle cesaretlendiren, yapıcı eleştirileriyle yol gösteren güzel yurdumun tüm insanlarına teşekkür ediyor, en içten sevgi, saygı ve esenlik dileklerimi sunuyorum. Sağlıcakla kalın…”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA