8 Ocak 2026 Perşembe

13:42   “TOROSLAR’DA ORTAK AKıL BELEDIYECILIĞI: BAŞKAN YıLDıZ, KıRSAL MAHALLELERDE ÇÖZÜM İÇIN SAHADA”   13:36   “METIN GÖKTEPE’NIN 30. YıLıNDA: BASıN ŞEHITLERINE SAYGı VE MINNET”   13:32   “ÇIĞ SÜT FIYATı ÜRETICIYI ZORLUYOR: GÜRER’DEN SERT TEPKI!”   13:25   YENIŞEHIR’DE 2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: MECLISTEN TEMIZLIK VE YEŞIL KENT VIZYONU!   13:19   “GENÇLERE MÜJDE DEĞIL, GEÇIM HESABı: GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI”   13:11   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR   13:11   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR   12:47   “ADANA İSTIKLÂL MADALYASı’Nı BEKLIYOR: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLIS KÜRSÜSÜNDE ÖZGÜRLÜK VE ADALET ÇAĞRıSı”   11:34   “KARAKAS’TA BINLERCE KIŞI AYAKTA: MADURO VE FLORES İÇIN ÖZGÜRLÜK ÇAĞRıSı”   09:12   “AVUKAT ZEKERIYA POLAT’A SILAHLı SALDıRı: TBB’DEN CEZASıZLıK POLITIKALARıNA SERT TEPKI”   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 8.600 ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ SıNAV DESTEĞI   15:46   GÜLCAN KıŞ: “BU MALI DISIPLIN DEĞIL, BELEDIYELERE YÖNELIK SIYASI CEZALANDıRMADıR”   15:45   GÜL ÇIFTCI BINICI: "SEÇMENLERIN SERBEST IRADELERI DıŞıNDA KIŞISEL VERILERININ BIR SIYASI PARTI ÜYELIĞINE ÇEVRILMESI TAM BIR IRONIDIR"   15:42   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN DEMOKRASI VE ADALET VURGUSU: “DEMOKRATIK BIR HUKUK DEVLETINDE IKTIDARıN TEK MEŞRUIYETI SANDıKTıR”   15:42   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AK PARTI’YE KATıLAN ÜÇ MILLETVEKILINE ROZETLERINI TAKTı   15:40   SURIYE ORDUSU, HALEP’TEKI SDG MEVZILERINI MEŞRU HEDEF ILAN ETTI   13:31   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI İLE MERSIN DAHA DA GÜVENLI   10:06   “CDP’DEN A- SKORUYLA MERSIN: KÜRESEL İKLIM MÜCADELESINDE LIDER KENT”   07:24   MERSIN’DE ÇIÇEKÇILER ODASı YENI DÖNEME GÜÇLÜ BAŞLADı   23:58   “CHP MERSIN’DEN AKDENIZ’DE MAHALLE MAHALLE DAYANıŞMA VE ÇÖZÜM SEFERBERLIĞI”  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT: "İLAÇ KRİZİNİN SON YILLARDA SÜREKLİ YAŞANMASINA RAĞMEN SAĞLIK BAKANLIĞI KONUYA İLİŞKİN KALICI BİR ÇÖZÜM GETİREMİYOR"


CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, artan döviz kuru nedeniyle sıkıntıda olan ilaç tedarikinin daha da zora girebileceğine dikkat çekerek “İlaç krizinin son yıllarda sürekli yaşanmasına rağmen Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin kalıcı bir çözüm getiremiyor. Sağlık Bakanlığı, yerel sektörün ayakta kalmasını, vatandaşların ilaca, sağlığa ulaşmasını sağlamak zorunda. Yerli üretici teşvik edilmeli” dedi.

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 13:01   Okunma : 411

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, artan döviz kuru nedeniyle sıkıntıda olan ilaç tedarikinin daha da zora girebileceğine dikkat çekerek “İlaç krizinin son yıllarda sürekli yaşanmasına rağmen Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin kalıcı bir çözüm getiremiyor. Sağlık Bakanlığı, yerel sektörün ayakta kalmasını, vatandaşların ilaca, sağlığa ulaşmasını sağlamak zorunda. Yerli üretici teşvik edilmeli” dedi.

CHP Adana Milletvekili Eczacı Burhanettin Bulut, ilaç krizine ilişkin açıklama yaptı. Bulut, bugün yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonrası Türk lirasındaki rekor değer kaybının eczanelerde ilaç yokluğu olarak yurttaşa geri döneceğini belirtti. Şu anda bile bazı ilaç kalemlerinde yoklukların yaşandığını bildiren Bulut, stratejik bir ürün olan ilaçta mutlak yurt dışına bağımlı olunduğunu kaydetti.

Bulut, Türkiye`de ilacın fiyatlaması euro kuru üzerinden yapıldığını, geçen sene eczanelerde kanser ilaçlarından diyabetik ilaçlara, grip ilaçlarından aşılara kadar ilaç yokluğunun 650 kaleme ulaşması sonucu kurun üçüncü kez güncellenmek zorunda kalındığı ifade etti.  

“ARTAN DÖVİZ KURU VE İLAÇ FİRMALARININ ZAM BEKLENTİSİ SEBEBİYLE YÜZLERCE İLAÇ ECZANE RAFLARINDA BULUNAMAYACAK”

Bulut, “Eczanelerde ilaç yokluğu kaçınılmaz. Artan döviz kuru ve ilaç firmalarının zam beklentisi sebebiyle yüzlerce ilaç eczane raflarında bulunamayacak. Şu an ilaç için ödenen avro kuru 10,76 TL. 1 avronun 25,5 TL olduğunu göz önüne aldığımızda reel kurun yarısından bile daha az. İlaç avro kuru ile güncel avro kuru arasında uçurum var. Firmalar bu kur üzerinden ilaç satışı yapmayacak. İlaç yoka düşecek, tedaviler aksayacak, kronik rahatsızlığı olanlar, şeker hastaları, kanser hastaları mağdur olacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı`na ilacın yoka düşmemesi için şimdiden önlem alması çağrısı yapan Bulut, şöyle devam etti:

“İLAÇ KRİZİNİN SON YILLARDA SÜREKLİ YAŞANMASINA RAĞMEN SAĞLIK BAKANLIĞI KONUYA İLİŞKİN KALICI BİR ÇÖZÜM GETİREMİYOR”

“Türkiye`de yeterince ilaç üretilmiyor. Yerli üretici ‘bu maliyetlerle ilaç üretmek mümkün değil` diyor. Ya çok az miktarda ilaç üretiyor ya da hiç üretmiyor. İlaç avro kurunun düşük olması nedeniyle tedaviye giren yeni molekül ilaçların, yeni nesil ilaçların yüzde 80`i Türkiye`ye gelmiyor. Firmalar ‘bu kur üzerinden ilaç satmam” diyor. İlaç krizinin son yıllarda sürekli yaşanmasına rağmen Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin kalıcı bir çözüm getiremiyor. Sağlık Bakanlığı, yerel sektörün ayakta kalmasını, vatandaşların ilaca, sağlığa ulaşmasını sağlamak zorunda. Yerli üretici teşvik edilmeli.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA