24 Şubat 2026 Salı

22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:20   CHP AKDENIZ BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "HALKıN GÜNDEMI GEÇIM SıKıNTıSı, ÇÖZÜM SOSYAL BELEDIYECILIK"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   14:28   KıRATLı: “MERSIN’E HIZMETINIZ YOK, YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”  
 
     
   

ULAŞ KARASU, SİVAS`TA SEL NEDENİYLE TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİN BORÇLARININ 2 YIL FAİZSİZ ERTELENMESİ İÇİN TBMM`YE KANUN TEKLİFİ VERDİ: MADDİ VE MANEVİ ZARAR BÜYÜK”


CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas`ta sağanak yağış nedeniyle büyük zarar gören tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesi ve üreticilerin borçlarının 2 yıl faizsiz olarak ertelenmesi için TBMM`ye kanun teklifi verdi. Karasu, “Çiftçi ve üreticilerimiz, zaten zor koşullar altında ayakta durmaya çalışırken, yaşanan olumsuz hava koşulları ve buna bağlı olarak gelişen doğal afetlerin yol açtığı zararlar da çiftçimizin üzerine de yüklenmiştir. Çiftçilerimizin maddi ve manevi zararı büyüktür” dedi.  

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 14:01   Okunma : 378

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas`ta sağanak yağış nedeniyle büyük zarar gören tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesi ve üreticilerin borçlarının 2 yıl faizsiz olarak ertelenmesi için TBMM`ye kanun teklifi verdi. Karasu, “Çiftçi ve üreticilerimiz, zaten zor koşullar altında ayakta durmaya çalışırken, yaşanan olumsuz hava koşulları ve buna bağlı olarak gelişen doğal afetlerin yol açtığı zararlar da çiftçimizin üzerine de yüklenmiştir. Çiftçilerimizin maddi ve manevi zararı büyüktür” dedi.  

Sivas`ın Kangal, Şarkışla, Zara, Gürün, Suşehri ve Gemerek ilçeleri ile köylerde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Bölgedeki tarım arazileri, ekinler büyük zarar gördü ve iş yerlerini su bastı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, selden zarar gören bölgelerin afet bölgesi olarak ilan edilmesi ve üreticilerin borçlarının 2 yıl faizsiz olarak ertelenmesi için TBMM`ye kanun teklifi verdi. Karasu kanun teklifinin gerekçesi şöyle:  

“Son yıllarda küresel iklim değişikliğinin neden olduğu mevsim değişikliği sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mevsim normalleri dışında yağışların yaşanması tarımsal faaliyetleri ve üretimi olumsuz etkilemektedir. Sivas ilimizin özellikle Kangal, Şarkışla, Gürün, Gemerek, Suşehri ve Zara ilçelerimiz ve bu ilçelerimize bağlı köylerde yer yer metrekareye 34,5 kg yağış düşmüş, etkili olan dolu ve kuvvetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemiştir. Şiddetli ve etkili yağışlar neticesinde su baskınları ve sel tarım arazilerinde büyük kayıplara neden olmuştur. Bu ilçelerimize bağlı köylerde Akpınar, Kuşkayası, Samankaya köyleri başta olmak üzere tarımsal üretim yapılan tüm köylerde binlerce dekar tarım alanı zarar görmüştür. Yine haziran ayı boyunca etkisini gösteren yağışlar nedeniyle, ekili tarım arazilerinde halk dilinde yaprak leke hastalığı olarak da bilinen ‘septoria` hastalığı görülmüştür. Ürünlerde tane kaybına neden olduğu bilinen bu hastalık, üreticilerimize ve ürünlerine ayrıca zarar vermiştir. Sivas ile Gürün ilçesi arasındaki karayolu trafiğe kapanmış, Kangal ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Kangal Balıklı Kaplıca`dan geçen ve debisi yükselen dere, toprak ve çamurla kaplanmış, Zara ilçemizde heyelanlar meydana gelmiştir. Yağışlar nedeniyle pek çok hasar ve zarar oluşmuş, su sistemleri, elektrik ve ekipmanlar zarar görmüş, ekili alanlar sular altında kalmıştır. Çiftçi hasadını kaldıramayacak hale gelmiştir. Ülkemizde, tarımın stratejik olarak görülmemesi ve tarım politikalarında yapılan ciddi hatalar, girdi fiyatlarındaki yaşanan olağanüstü artışlar, desteklerin yetersiz kalması üreticilerimizi zor durumda bırakmış, ülkemizi de tarımda dışa bağımlı bir konuma mahkum etmiştir. Çiftçi ve üreticilerimiz, zaten zor koşullar altında ayakta durmaya çalışırken, yaşanan olumsuz hava koşulları ve buna bağlı olarak gelişen doğal afetlerin yol açtığı zararlar da çiftçimizin üzerine de yüklenmiştir. Çiftçilerimizin maddi ve manevi zararı büyüktür. Sosyal devlet ilkesi gereği olarak vatandaşın, beklenmeyen zarar ve hasarlar karşısında desteklemek ve yeniden üretim yapabilecek duruma getirilmesi için teklifin gereği yerine getirilmelidir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA