1 Temmuz 2026 Çarşamba

17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!   07:20   ANAHTAR PARTI’DEN OSMANIYE’DE GÜÇ GÖSTERISI! GÜR ARSLAN YıKAR’DAN BIRLIK MESAJı   06:10   EKREM İMAMOĞLU’NDAN, HAYATıNı KAYBEDEN CHP’LI BALÇıK IÇIN TAZIYE MESAJı   22:51   KADIR İNANıR’A SON VEDA! CENAZE TÖRENINDE BEKLENMEDIK GERILIM..   22:50   ’MERSIN TıPKı BIR AŞURE GIBI...’ VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE DAMGA VURACAK ’BARıŞ’ MESAJı!   20:01   TTB’DE SEÇIM YARıŞı BITTI! MERKEZ KONSEYI’NDE DENGELERI DEĞIŞTIREN SONUÇLAR: İŞTE YENI YÖNETIM   18:27   HAMZABEYLI’DE EZBER BOZAN LEZZET ATÖLYESI   23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK  
 
     
   

MAHMUT TANAL`DAN TMO GENEL MÜDÜRÜ`NE ÇAĞRI: TMO ZORLUK ÇIKARARAK ALIM YAPMIYOR. ACİLEN RANDEVU SİSTEMİNİ AÇIN. ÇİFTÇİLER RANDEVU ALAMADIKLARI İÇİN HASAT YAPAMIYORLAR


CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü`ne çağrıda bulunarak; “AKP iktidarı çiftçiyi yine perişan etti. Buğday fiyatları açıklandı devletin kurumu olan TMO depolarda yer olmadığı gerekçesiyle bin bir türlü zorluk çıkararak alım yapmıyor. Gerçek üretici çiftçiler için acilen randevu sistemini açın. Çiftçiler randevu alamadıkları için hasat yapamıyorlar. Bu bir vebaldir. Bunun müsebbibi halkın vergileri ile maaşını alan TMO yetkilileri ve AKP iktidarıdır” dedi.

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 18:18   Okunma : 499

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü`ne çağrıda bulunarak; “AKP iktidarı çiftçiyi yine perişan etti. Buğday fiyatları açıklandı devletin kurumu olan TMO depolarda yer olmadığı gerekçesiyle bin bir türlü zorluk çıkararak alım yapmıyor. Gerçek üretici çiftçiler için acilen randevu sistemini açın. Çiftçiler randevu alamadıkları için hasat yapamıyorlar. Bu bir vebaldir. Bunun müsebbibi halkın vergileri ile maaşını alan TMO yetkilileri ve AKP iktidarıdır” dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, TMO Genel Müdürü`ne çiftçiler için randevu sistemini açması konusunda çağrıda bulundu. Tanal`ın bugün Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“DEVLET ÇİFTÇİ İÇİN AÇIKLADIĞI FİYAT İLE ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜNÜ ALMALIDIR”

“AKP iktidarı çiftçiyi yine perişan etti. Buğday fiyatları açıklandı devletin kurumu olan TMO depolarda yer olmadığı gerekçesiyle bin bir türlü zorluk çıkararak alım yapmıyor. Tüccarlar da devletin açıkladığı fiyatın altında teklifi 6,5 TL. Çiftçi mağdur çiftçi perişan… Devlet çiftçi için açıkladığı fiyat ile çiftçinin ürününü almalıdır. Çiftçiyi tefecilerin insafına bırakmayın. Hani TMO çiftçinin kara gün dostuydu? Bu sözde mi kaldı?

“ÇİFTÇİLER İÇİN ACİLEN RANDEVU SİSTEMİNİ AÇIN. ÇİFTÇİLER RANDEVU ALAMADIKLARI İÇİN HASAT YAPAMIYORLAR”

Buradan TMO Genel Müdürü`ne açık çağrımızdır. Bize gelen ihbarlara göre; Şanlıurfa TMO yandaşlarına haber vererek sistemi belirli bir süre açıyor. Çiftçinin kara gün dostu olan TMO kurumunu kimlere peşkeş çekiliyor, kimler için randevu sistemini gizli açıp kapatılıyor? Gerçek çiftçiler randevu sisteminden randevu alamıyor yani faydalanmıyor. Randevu sistemini ticaret yapan tüccarlara açıyorsun. Hasat döneminin başladığı bu günlerde ne bekliyorsunuz? Gerçek üretici çiftçiler için acilen randevu sistemini açın. Çiftçiler randevu alamadıkları için hasat yapamıyorlar. Bu bir vebaldir. Bunun müsebbibi halkın vergileri ile maaşını alan TMO yetkilileri ve AKP iktidarıdır. Konunun takipçisiyim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA