2 Temmuz 2025 Çarşamba

17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”  
 
     
   

MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ, DEPREMZEDELERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR


Mersin`e gelen depremzedelerin konaklaması için geçici barınma merkezleri açan Yenişehir Belediyesi, depremzedelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

 

Tarih : 13 Haziran 2023 Salı 12:47   Okunma : 458

Mersin`e gelen depremzedelerin konaklaması için geçici barınma merkezleri açan Yenişehir Belediyesi, depremzedelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 

40 bini aşkın depremzedeye kurduğu Giysi Evi ile kıyafet desteği veren Yenişehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından Mersin`e gelen depremzedeler için 3 geçici barınma merkezi oluşturdu. Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Yenişehir Belediyesi Misafirhanesi ve Gazi Mahallesi`nde konteynerden oluşan geçici barınma merkezinde depremzedeleri ağırlamaya devam eden Yenişehir Belediyesi, şu anda 500 depremzedeye ev sahipliği yapıyor.

Yenişehir Belediyesi`nin geçici barınma merkezlerinde depremzede yurttaşların temel ihtiyaçlarını karşılanırken çocuklara ve yetişkinlere yönelik kurslar da veriliyor. Yenişehir Belediyesi, yurttaşların sanat aktivitelerine katılımını da sağlayarak yaşadıkları zor günlerin acısını unutturmaya çalışıyor.

Depremden önce yükseköğretim öğrenci yurdu olarak hizmet veren Yenişehir Belediyesi Misafirhanesi`nde kalan Hataylı depremzede Songül Korkmaz, şunları söyledi:

“Mart ayından beri burada kalıyorum. Misafirhaneden memnunuz, Yenişehir Belediyesi`ne çok teşekkür ediyorum. Bize kapılarını açtılar, bu zorlu süreçte bize çok destek çıktılar. Tüm sosyal aktivelerinden çocuklarımızla yararlandık. Ahşap boyama etkinlikleri oldu. Çocuklarımıza tenis kursu verildi, tiyatro ve konserlere katıldık. Giysi Evi`nde ihtiyaçlarımızı karşıladık, çok güzel düzenleme yapmışlardı. Çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız psikolojik olarak daha iyiler, acılarını unuttular. Bu bizim için çok önemli. Yenişehir Belediye Başkanı`mız Abdullah Özyiğit ile tanıştık. Buraya geldi, çocuklarımızla, eksiklerimizle ilgileniyor. Gerçekten bize kapılarını açtığı için çok teşekkür ediyoruz.” 

Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu`nda konaklayan Çağla Koca ise “Şubat ayından beri buradayız. Yenişehir Belediyesi gerçekten de elini taşın altına koydu. Temizlik görevlisinden yönetimdeki herkese teşekkür ediyorum. Bizimle çok ilgilendiler. Seve seve yanımızda oldular. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlenen birçok sanatsal etkinliğe katıldık. Çocuklar adına yapılan etkinlikler ve oyun parklarıyla çok güzel olanaklar sağlandı” diye konuştu. 

Mersin`e geldiğinde ilk olarak Yenişehir Belediyesi`ne gittiğini aktaran Hacı Çetin, “Kahramanmaraş`tan geldim, 4 aydır buradayım. Abdullah Başkan`ımıza, müdürümüze, güvenliğimize, aşçımıza, yani herkese çok teşekkür ediyorum. Mersin`e geldiğimde ilk olarak Yenişehir Belediyesi`ne gittim. Başkan`ımız, bir sözümüzü iki etmedi. ‘Can kayıplarımız var, malımız kalmadı, bizi size yönlendirdiler` dedim. Sağ olsunlar, benimle ilgilendiler ve şimdi buradayım” dedi.

Mersin`de üniversite öğrencisi olan ve depremden önce Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu`nda kalan Samet Fırat Deveci ise şöyle konuştu: 

“Hatay`dan geldim. Depremden önce öğrenci olarak bu yurtta kalıyordum, şimdi depremzede olarak buradayım. Hatay`a ailemin yanına gittiğim ilk gün depremi yaşadım. Çok kötüydü, yaralarımızı sarıyoruz. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA