15 Eylül 2025 Pazartesi

11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!  
 
     
   

FETHİ AÇIKEL: “TÜRK PASAPORTUNUN İTİBARI, RADİKAL TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA PASAPORT DAĞITILDIĞI İDDİALARI NEDENİYLE ZEDELENMEKTEDİR”


CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, son dönemde Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alamama sorunuyla başlayan vize krizini TBMM gündemine taşıdı. Açıkel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Türk pasaportunun itibarı, radikal terör örgütü mensuplarına ve uluslararası mafya şebekelerine vatandaşlık verildiği ve pasaport dağıtıldığı iddiaları nedeniyle zedelenmektedir” dedi.

 

Tarih : 13 Haziran 2023 Salı 13:10   Okunma : 521

CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, son dönemde Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alamama sorunuyla başlayan vize krizini TBMM gündemine taşıdı. Açıkel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Türk pasaportunun itibarı, radikal terör örgütü mensuplarına ve uluslararası mafya şebekelerine vatandaşlık verildiği ve pasaport dağıtıldığı iddiaları nedeniyle zedelenmektedir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, Schengen vizesi sorunuyla ilgili konuyu TBMM gündemine taşıdı. Açıkel`in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`nın yanıtlaması istemiyle TBMM`ye verdiği soru önergesi şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan vatandaşlarımızın, yurtdışı giriş-çıkış işlemlerinde yabancı otoriteler tarafından rutin uygulamaları aşan kimi güvenlik önlemlerine maruz bırakıldığı yönünde ciddi sorunlar görülmektedir. Türk Pasaportunun itibarı, radikal terör örgütü mensuplarına ve uluslararası mafya şebekelerine vatandaşlık verildiği ve pasaport dağıtıldığı iddiaları nedeniyle zedelenmektedir. Nüfus, Vatandaşlık ve Pasaport verilmesi süreçlerinde şeffaflıktan uzak yönetim anlayışı, önümüzdeki yıllarda devletimiz açısından daha büyük sorunlara yol açma riski taşımaktadır.

Bir önceki dönem İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan selefiniz Süleyman Soylu ve yine bir önceki dönem Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu`nun 2023 Mayıs ayı içerisinde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen Yeşil Pasaport sayısında kotanın aşıldığı yönünde çeşitli açıklamaları olmuştur. Önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Dünyanın bize tahsis ettiği belli bir miktar var. Biz bu miktarı aşmak üzereyiz. Yani aştık da diyebiliriz aslında. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımız sürekli olarak tenkit edilmektedir, bunu aşıyorsunuz diye” ifadeleriyle sorunu kabul etmiştir.

Kamuoyunda yeşil pasaporta vize uygulanması konusunda ciddi bilgi eksikliği yer almakta ve özellikle yeşil pasaport sahibi vatandaşlarımız ve Cumhuriyetimizin emektar kamu görevlilileri bu konuda şeffaf bir bilgilendirme beklemektedir.

 Bu bağlamda;

1)Türkiye`de hali hazırda Hususi Pasaport (yeşil pasaport) sahibi kaç kişi vardır?  Türkiye`ye tahsis edilen miktar ne kadardır? Tahsis edilen miktar aşılmış mıdır?

2) 2018-2023 yılları arasında kaç adet Hususi Pasaport (yeşil pasaport), kaç adet Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), kaç adet Hizmet Pasaportu (Gri) dağıtımı yapılmıştır?

3) Yeşil Pasaportumuza vize uygulaması yapmayan ilgili ülkelerden, yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın da vize uygulamasına tabi tutulacağı yönünde bir uyarı ya da bildirim var mıdır?

 4) Yabancı kökenli olup sonradan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olanlar arasında, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü`ne başvurarak Hususi Pasaport (yeşil pasaport) ve Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) sahip kişi sayısı kaçtır?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA