28 Ağustos 2026 Cuma

09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!   01:20   MADEN İŞÇILERININ LIDERLERININ TUTUKLANMASıNA SERT TEPKI: ’HUKUKI DEĞIL, TAMAMEN SIYASI!’   01:18   ’DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN BAĞıMSıZ MADEN-İŞ AÇıKLAMASı: ’ALıN TERI SUÇ DEĞILDIR’’   01:07   EMEP’TEN TTB’YE KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA YAŞANAN SORUNLAR VE EKONOMI MASAYA YATıRıLDı   01:05   A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı ALMANYA’Yı 3-1 MAĞLUP ETTI   01:02   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI! AYLIN NAZLıAKA’DAN SERT TEPKI: ’ASıL TRUVA ATı KIM AÇıK!’   22:59   SAADET PARTISI LIDERI ARıKAN KARS’TAN YÜKLENDI: ’24 YıL ÖNCE 3 Y İLE GELDILER, 13 Y İLE GIDIYORLAR!’   22:53   ŞILE’DE ’İHANET’ GERILIMI! AK PARTI’YE GEÇEN SACIT TERZI’YE SERT TEPKI: ’HALK BU İHANETI AFFETMEYECEK’   11:58   ’HER 100 TL BORCA 103 TL FAIZ!’ CHP’LI GÜLCAN KıŞ ACı TABLOYU AÇıKLADı: HAZINE İPOTEK ALTıNDA!   10:45   MILYONLARCA EMEKLI GEÇIM ÇıKMAZıNDA: ’BIZIM EMEKLILIĞIMIZ AHIRETTE’   10:30   AKDENIZ’DE KADıNLARA ÇAĞRı: ’ÖĞRENMEK VE ÜRETMEK İSTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ’   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ YAZıLıM KURSU: MERCEK DİGEM EĞITIME DEVAM EDIYOR   10:20   SÜRÜCÜLERE NEFES ALDıRACAK GELIŞME: MOTORINDE İNDIRIM BEKLENTISI!   10:15   KAYSERI PıNARBAŞı’NDA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!   09:05   MERSIN’DE ÜRETICIYE NEFES ALDıRAN DESTEK! YÜZDE 90’LıK KAYBıN ÖNÜNE GEÇILIYOR   02:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE ’YENI YÜRÜYÜŞ’ HAMLESI: İKTIDAR MESAJıYLA RESMI HESAPLARı DUYURDU!   01:04   TARSUS’TA ULAŞıM KONFORU ARTıYOR: KILOMETRELERCE YOL BAŞTAN AŞAĞı DÜZENLENDI  
 
     
   

TBMM`DE AKP İLE CHP ARASINDA “CHP” TARTIŞMASI… BURCU KÖKSAL: BU ÜLKEDE HERŞEYE BURNUNUZU SOKTUNUZ. BİR CHP`NİN İÇİŞLERİ KALMIŞTI. ORAYA DA KARIŞMAYA KALKIYORSUNUZ. KARDEŞİM, SANA NE CHP`DEN, SANA NE KİMİN NEREYE GELECEĞİNDEN”


CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu`nda CHP`nin yönetimiyle ilgili konuşan AKP`lilere, “CHP`nin önünden bile geçmemiş bir hatibin CHP`nin içişlerine karışmak ne haddidir ne de hakkıdır. Bu ülkede her şeye karıştınız. Her şeye burnunuzu soktunuz. Her şeye tek başınıza karar vermeye kalktınız. Bir CHP`nin içişleri kalmıştı. Oraya da karışmaya kalkıyorsunuz. Kardeşim sana ne Cumhuriyet Halk Partisi`nden, sana ne kimin nereye geleceğinden. Bizde delegenin kararı nihai karardır. Bizde demokrasi vardır. Sizde il başkanı, ilçe başkanı hatta mahalle temsilcisi olabilmek için bile yukarıdan icazet alırsınız. Ama bizde herkes çıkar, demokrasinin gereği olarak istediği yere aday olabilir. Onun için bu Meclis`te bu Meclis`in ilk provokatörü olarak kürsüye çıkan hatibi kınıyorum” diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 20 Haziran 2023 Salı 19:20   Okunma : 621

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu`nda CHP`nin yönetimiyle ilgili konuşan AKP`lilere, “CHP`nin önünden bile geçmemiş bir hatibin CHP`nin içişlerine karışmak ne haddidir ne de hakkıdır. Bu ülkede her şeye karıştınız. Her şeye burnunuzu soktunuz. Her şeye tek başınıza karar vermeye kalktınız. Bir CHP`nin içişleri kalmıştı. Oraya da karışmaya kalkıyorsunuz. Kardeşim sana ne Cumhuriyet Halk Partisi`nden, sana ne kimin nereye geleceğinden. Bizde delegenin kararı nihai karardır. Bizde demokrasi vardır. Sizde il başkanı, ilçe başkanı hatta mahalle temsilcisi olabilmek için bile yukarıdan icazet alırsınız. Ama bizde herkes çıkar, demokrasinin gereği olarak istediği yere aday olabilir. Onun için bu Meclis`te bu Meclis`in ilk provokatörü olarak kürsüye çıkan hatibi kınıyorum” diye tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde söz alan AKP İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, kürsüde konuşma yaparken, CHP`ye yönelik “Millet diyor ki: “Niye gitmiyor gitmekte olan? Niye gitmiyor gitmekte olan?” Çıkıp burada tek adamdan bahsetmek kolay, içinizdeki tek adama bakın” ifadelerini kullandı. Karayel`in ifadelerine CHP`li milletvekilleri tepki ‘gösterdi.

“KARDEŞİM, SANA NE CHP`DEN, SANA NE KİMİN NEREYE GELECEĞİNDEN”

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal söz alarak Karayel`in sözlerine yanıt verdi. Köksal şöyle konuştu:

“CHP, demokrasinin ve cumhuriyetin teminatıdır. Bu ülkenin çimentosudur. Otel lobilerinde değil, savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Şimdi buraya çıkıp da CHP`ye oy vermemiş, CHP`nin önünden bile geçmemiş bir hatibin CHP`nin içişlerine karışmak ne haddidir ne de hakkıdır. Bu ülkede her şeye karıştınız. Her şeye burnunuzu soktunuz. Her şeye tek başınıza karar vermeye kalktınız. Bir CHP`nin içişleri kalmıştı. Oraya da karışmaya kalkıyorsunuz. Kardeşim sana ne Cumhuriyet Halk Partisi`nden, sana ne kimin nereye geleceğinden. Bizde delegenin kararı nihai karardır. Bizde demokrasi vardır. Sizde il başkanı, ilçe başkanı hatta mahalle temsilcisi olabilmek için bile yukarıdan icazet alırsınız. Ama bizde herkes çıkar, demokrasinin gereği olarak istediği yere aday olabilir. Onun için bu Meclis`te, bu Meclis`in ilk provokatörü olarak kürsüye çıkan hatibi kınıyorum.”

CHP`NİN NASIL OLDUĞU TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR KONU

Köksal`ın konuşmasından sonra sataşma gerekçesiyle söz alan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de şunları söyledi:

“Siz her konuşmada tek adam diktatör siz her konuşmada bunları savruk savruk söylüyorsunuz. Biz birbirimizle ilgili siyaset yaparken elbette siyasi partinin konumlanmasıyla ilgili kanaatlerimizi söyleriz belirli bir üslup dahilinde. Siz farkında olmayabilirsiniz ama CHP`nin nasıl olduğu Türkiye için önemli bir konu. Bizler de bu konuyu önemsiyoruz ne olacak ne bitecek. Ve anlattığınız şeyin ne anlama geldiğinin muhakemesini az yapıyorsunuz. Bize laf atıyorsunuz, otellerde kurulmuş, peki otellerde kurulmuş partilerle niye ittifak yapıyorsunuz madem çok ilkesel bir duruşunuz var. Madem çok ilkesel bir duruşunuz var, senelerce bizim içimizden yetişmiş milletvekili olmuş, bakan olmuş, başbakan olmuş insanlarla ne işiniz var? İlkesel duruş zor bir iştir, bir ömür ister.”

“KENDİ İTTİFAK ORTAKLARINIZA BAKIN”

Köksal, Zengin`in sözlerine “Kendi ittifak ortaklarınıza bakın. Hüda- Par ve Yeniden Refah Partisi. Anayasa`nın ilk 4 maddesini tartışmaya açan, sizin de kırmızı çizgim dediğiniz 6284`ü tartışmaya açan, Türklükten ve Türk bayrağından rahatsız olan Hüda-Par`a bakacaksınız önce. İkincisi, CHP olarak bu ülkeye adaleti, liyakati ve demokrasiyi getirmek için gerekirse altılı değil 16`lı masayı kurup ittifak yaparız” yanıtını verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA