20 Mayıs 2025 Salı

10:54   ERHAN ADEM: “HAL DENETIM YETKISININ DEVRI DOĞRUDAN BIR GASP, AÇıK BIR DEMOKRASI VE EKONOMI DARBESIDIR”   10:47   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... ENSAR AYTEKIN: "AMAÇ BELEDIYELERI HUKUKEN DE FIILEN DE ÇALıŞAMAZ HALE GETIRMEKTIR"   10:30   TBMM BAŞKANVEKILI KARACA`DAN NUMAN KURTULMUŞ`A TEPKI: "BU YALNıZCA BANA YÖNELIK BIR DıŞLAMA DEĞIL, ANAYASAL DÜZENIN TASFIYESIDIR"   10:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE HAVADA, KARADA VE DENIZDE 19 MAYıS COŞKUSU YAŞANDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, HALKKENT MERCEK`TE "ÇOCUK OYUN ODASı"Nı HIZMETE SUNDU   09:35   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "GELIN ŞU HOLDING, TARIKAT DÜZENINDEN BIRLIKTE KURTULALıM. BURADAN TOPLUMA BIR FAYDA YOK"   09:15   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... ALI MAHIR BAŞARıR: "BU, OLABILECEK BIR ŞEY DEĞIL. MASUMIYET KARINESI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ AYAKLAR ALTıNA ALıNMıŞ"   01:28   ESKIŞEHIR`DE CHP`NIN YÜRÜYÜŞÜNDE KONUŞAN ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI: ANNEM YARALARıMı GÖRDÜ AĞLADı   01:15   EKREM İMAMOĞLU: BU ÜLKENIN KADERI YA DEĞIŞECEK YA DEĞIŞECEK   23:59   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... AYLIN NAZLıAKA: AYAĞıMıZı GAZ PEDALıNA KOYDUK. SANDıK ÖNÜMÜZE, ADAY YANıMıZA GELENE KADAR AYAĞıMıZı GAZDAN ÇEKMEYECEĞIZ   23:43   DEVA PARTISI`NDEN ISTIFA ETTI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINDE CHP ROZETI TAKTı... SEDA KAYA ÖSEN: CHP`YE SAHIP ÇıKMAYı BIR VATAN GÖREVI OLARAK GÖRÜYORUM   23:22   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... GÖKHAN GÜNAYDıN: O SANDıK BURAYA GELECEK VE TARIHIN ÇÖPLÜĞÜNE GITMESI GEREKENLER GIDECEK   23:20   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: YENI ANAYASA NOKTASıNDA ÇALıŞMAMAK VEYA ONU ERTELEMEK MÜMKÜN DEĞIL   23:02   DEM PARTI GENÇLIK MECLISI YK ÜYESI VE PM ÜYESI LIVAN ORMAN GÖZALTıNA ALıNDı   22:59   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... BERKAY GEZGIN: ATATÜRK`ÜN BIZE EMANET ETMIŞ OLDUĞU BU ÜLKEYI, FIKRI HÜR, VICDANı HÜR, BIZ GENÇLER KURTARACAĞıZ   22:56   CHP`YE KATıLAN İZMIR MILLETVEKILI SEDA KAYA ÖSEN: CHP, CUMHURIYET`IN BAĞıMSıZ KALAN SON KURUMUDUR   22:38   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... TAYFUN KAHRAMAN, "GÜNDOĞDU MEYDANı, MILLETIMIZI BIRLEŞTIREN `TÜRKIYE İTTIFAKı`NıN RESMI OLDU"   22:35   AK PARTILI RIZE BELEDIYESI, GITARISTI ERDOĞAN`ı ELEŞTIRDIĞI IÇIN RIZE`DEKI MADRIGAL GRUBU`NUN KONSERINI IPTAL ETTI   22:26   AK PARTI`LI ÇELIK`TEN ÖZGÜR ÖZEL`E `YEREL DIKTATÖR` TEPKISI: CUMHURBAŞKANıMıZıN LIDERLIĞI HAKKıNDA SÖZ SÖYLEMESI TRAJIK BIR DURUMDUR   22:17   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK BIR TÜRKIYE KOMISYONU KURULMALıDıR"  
 
     
   

ZAFER PARTİLİ ASLAN: SINIR KEVGİRE DÖNDÜ. UYUŞTURUCU KULLANIMI 8 YAŞINA DÜŞTÜ


Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, Türkiye`ye sınırlardaki kaçak girişler nedeniyle Türkiye`de uyuşturucu kullanım yaşının 8`e düştüğünü öne sürdü. Aslan, “Sınırlar kevgire çevriliyor. Bunun sonucunda demografik katliam yaşanıyor; gençlerimizi, onların geleceklerini kaybediyoruz” dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 14:55   Okunma : 346

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, Türkiye`ye sınırlardaki kaçak girişler nedeniyle Türkiye`de uyuşturucu kullanım yaşının 8`e düştüğünü öne sürdü. Aslan, “Sınırlar kevgire çevriliyor. Bunun sonucunda demografik katliam yaşanıyor; gençlerimizi, onların geleceklerini kaybediyoruz” dedi.

Zafer Partili Aslan, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye`de uyuşturucu kullanımının, iktidarın sığınmacı politikasıyla birlikte arttığını savundu. Türkiye`nin, uyuşturucu ve türevi maddelerin kullanımı nedeniyle 18 yaş altı ölümlerde Avrupa`da ilk sırada bulunduğunu belirten Aslan, “Suriyeli, Afgan ve diğer ülkelerden Türkiye`ye kaçak girenlerle birlikte yeni uyuşturucu türleri de ortaya çıktı. Kimyasal kullanımı, son yıllarda, sığınmacı sorununun da büyümesiyle önü alınamaz hale geldi” dedi. Aslan`ın açıklaması şöyle:

“KİMYASAL KULLANIMI, SON YILLARDA, SIĞINMACI SORUNUNUN DA BÜYÜMESİYLE ÖNÜ ALINAMAZ HALE GELDİ”

“Türkiye`de uyuşturucu kullanım yaşının 8`e kadar düştüğü ortaya çıktı. Uyuşturucunun en fazla kullanıldığı iller arasında, Suriyeli sığınmacıların ve ülkemize kaçak yollarla girenlerin yoğunlukta olduğu Şanlıurfa geliyor. Türkiye`de daha önce kullanımı yaygın olan uyuşturucuların yanında, Suriyeli, Afgan ve diğer ülkelerden Türkiye`ye kaçak girenlerle birlikte yeni uyuşturucu türleri de ortaya çıktı. Kimyasal kullanımı, son yıllarda, sığınmacı sorununun da büyümesiyle önü alınamaz hale geldi."

“UYUŞTURUCUYU İRAN ÜZERİNDEN SIĞINMACILARLA TÜRKİYE`YE SOKUYOR”

"Afganistan`dan Türkiye`ye kaçak girişler sürerken, İran sınırından girenlerin yanlarında uyuşturucu getirdikleri de biliniyor. İnsan kaçakçıları ile anlaşan uyuşturucu baronları İran üzerinden uyuşturucuyu, sığınmacılarla Türkiye`ye sokuyor."

“SINIRLAR DELİK DEŞİK OLMUŞKEN UYUŞTURUCU TİCARETİNİN KONTROLÜ SAĞLANAMIYOR”

"Türkiye, uyuşturucu ve türevi maddelerin kullanımı nedeniyle 18 yaş altı ölümlerde Avrupa`da ilk sırada yerini aldı. Bu yetmiyormuş gibi Afganistan`daki Taliban yönetimi, Türkiye`deki Afgan göçmenlerin ‘kötü şartlar altında` bulunduğu gibi pişkin bir ifade kullanabiliyor. Afganistan`ın uyuşturucu üretiminde ve dağıtımındaki yeri bilinirken, zaten `namus` gözüyle bakılan sınırlar delik deşik olmuşken bir de uyuşturucu ticaretinin de kontrolü sağlanamıyor."

“UYUŞTURUCU TAŞIMADA FIRSAT OLARAK KULLANILIR HALE GELDİ”

"Emniyetin uyuşturucu raporuna göre küresel afyon üretiminin yaklaşık yüzde 84`ü Afganistan`da gerçekleşiyor. Türkiye`nin delik deşik edilen sınırları, bir nevi uyuşturucu taşımada fırsat olarak kullanılır hale geldi."

TÜRKİYE İLK ÜÇTE

"Dahası da var! Türkiye, uyuşturucu kullanımındaki birinciliklerde, kullanım yaşının düşmesindeki liderliklerine bir yenisini daha ekledi. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi`nin yaptığı araştırmaya göre, Avrupa`da atık sularında en çok metamfetamine rastlanan ilk üç ülkenin Çekya, Litvanya ve Türkiye olduğu ortaya çıktı."

“GENÇLERİMİZİ, ONLARIN GELECEKLERİNİ KAYBEDİYORUZ”

"Bu ülkenin evlatları, kimyasala mahkum ediliyor. Eğitimin artması, bilimin gelişmesi, Batı`ya dönülmesi gereken bir yerde, Doğu`ya dönülerek sınırlar kevgire çevriliyor. Bunun sonucu uzun vadede demografik katliam olacakken, kısa vadede gençlerimizi, onların geleceklerini kaybediyoruz."

“ANNELERİN GÖZÜNDEKİ YAŞ, ÖLENE KADAR SİLİNMİYOR”

"Zamanında `Uyuşturucu satıcılarını gördüğünüz yerde ayaklarını kırın` talimatı verenler, şimdi ortalıkta görünmezken; meydanın kimlere kaldığı apaçık ortada. `Yetki` adı altında konuşulanlar, bir süre sonra unutulsa da yitip giden canlar unutulmuyor, annelerin gözündeki yaş, ölene kadar silinmiyor."

“GİDEN GENÇLİĞE NE DİYECEKSİNİZ, ANNELERİYLE NASIL BARIŞACAKSINIZ?”

"İktidara sesleniyorum. Komşularımızla yıllar sonra ‘barış` görüşmeleri yapmaya başladınız. Daha önce `namaz kılacağız` dediğiniz Şam yönetimine heyet gönderdiniz. Talibanlaşmaya niyetlenen yönetiminizle ülkenin ahlak sınırlarını zorladınız. Gidin bugün tüm komşularla barışın, giden gençliğe ne diyeceksiniz, onları nasıl geri getireceksiniz; anneleriyle nasıl barışacaksınız?"

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA