2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

DENİZ DEMİR: “GÖREVE YENİ BAŞLAYAN BİR ÖĞRETMEN 11 BİN 500 LİRA MAAŞ ALIYOR. YANİ YOKSULLUK SINIRI ÖĞRETMEN MAAŞININ 3,5 KATI, BU BÜYÜK BİR UTANÇTIR”


CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Göreve yeni başlayan bir öğretmen 11 bin 500 lira maaş alıyor. Yani yoksulluk sınırı öğretmen maaşının 3,5 katı. Araştırma sonucuna göre öğretmen maaşı, açlık sınırı olan 12 bin 732 liranın da altına düşmüş durumda. Bu büyük bir utançtır, evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan, barınamayan, beslenemeyen öğretmenler ne yapacak?” dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 15:38   Okunma : 568

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Göreve yeni başlayan bir öğretmen 11 bin 500 lira maaş alıyor. Yani yoksulluk sınırı öğretmen maaşının 3,5 katı. Araştırma sonucuna göre öğretmen maaşı, açlık sınırı olan 12 bin 732 liranın da altına düşmüş durumda. Bu büyük bir utançtır, evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan, barınamayan, beslenemeyen öğretmenler ne yapacak?” dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Deniz Demir, CHP heyetiyle birlikte 21 Haziran Çarşamba günü Eğitim İş Sendikası`nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Demir, şunları kaydetti:

“YOKSULLUK SINIRI ÖĞRETMEN MAAŞININ 3,5 KATI”

"Büro Emekçileri Sendikası`nın mayıs ayı araştırmasına göre 4 kişilik ailenin açlık sınırı 12 bin 732 lira, yoksulluk sınırı ise 40 bin 661 lira oldu. Göreve yeni başlayan bir öğretmen ise 11 bin 500 lira maaş alıyor. Yani yoksulluk sınırı öğretmen maaşının 3,5 katı. Araştırma sonucuna göre öğretmen maaşı, açlık sınırı olan 12 bin 732 liranın da altına düşmüş durumda. Bu büyük bir utançtır, evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan, barınamayan, beslenemeyen öğretmenler ne yapacak?

“KENT MERKEZLERİNDE ÇALIŞACAK ÖĞRETMEN BULAMAYACAK HALE GELECEĞİZ”

Evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan, barınamayan, beslenemeyen öğretmenleri görmezden gelemezsiniz, 25 yıllık bir öğretmen 14 bin 200 TL maaş alıyor. Bu öğretmenimiz nasıl geçinecek, hangi psikolojiyle çocuklarımızı yetiştirecek. Böyle giderse başta büyükşehirler olmak üzere kent merkezlerinde çalışacak öğretmen bulamayacak hale geleceğiz. En düşük öğretmen maaşının asgari ücretin 3 katı seviyesine çıkarılması zaruri hale gelmiştir, bu da 35 bin TL`lik bir rakama tekabül etmektedir. Bunun için mücadele edeceğiz.

“100 BİN ATAMA SÖZÜ VERİLMİŞ OLMASINA KARŞIN 8 MAYIS`TA 45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI”

2022 yılında KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek oturumuna 1 milyon 180 bin 552 aday, Eğitim Bilimleri oturumuna da 421 bin 140 aday katıldı. Önceki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından 100 bin atama sözü verilmiş olmasına karşın 8 Mayıs`ta 45 bin öğretmen ataması yapıldı. Verilen söz, yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tutulmalı ve KPSS 2022 puanıyla ek atama yapılmalıdır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA