7 Temmuz 2025 Pazartesi

09:33   ÇORLU TREN FACIASı’NıN ÜZERINDEN 7 YıL GEÇTI… OĞLUNU KAYBEDEN MıSRA ÖZ: "TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BÜROKRATLAR VE SIYASILER DE HESAP VERECEK"   09:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMAYA "SEZAI KARAKOÇ"UN SÖZLERIYLE TEPKI   09:09   MSB: METAN GAZıNDAN ETKILENEN 3 PERSONELIMIZ DAHA ŞEHIT OLMUŞ, ŞEHIT OLAN PERSONEL SAYıSı 8’E YÜKSELMIŞTIR   09:07   AB DELEGASYONU’NDAN BÜYÜKŞEHIR HALKKENT SOSYAL GIRIŞIMCILIK MERKEZI’NE ZIYARET   18:04   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı AV. ULAŞ YıLMAZ: “HALKıN OYLARıYLA GELENLER, HUKUK DıŞı YÖNTEMLERLE HEDEF ALıNıYOR”   13:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı   01:08   CHP’LILERDEN VATAN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   01:05   AMASYA’DA DEMOKRASI NÖBETI… BINLER ÖZGÜRLÜK VE SANDıK IÇIN MEYDANDAYDı   21:59   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:45   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:38   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ  
 
     
   

YEŞİL SOL PARTİLİ GERGERLİOĞLU`NDAN ARTAN KIZAMAK VAKALARI İÇİN ALT KOMİSYON ÖNERİSİ


Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ülkede artan kızamık vakalarının araştırılması ve çözüm yollarının bulunması için üyesi olduğu TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu`nda alt komisyon kurulmasını istedi. Gergerlioğlu, “Koronavirüs salgını sonrası aşı karşıtı kampanyalar mı yoksa yurtdışından gelen aşısız insanlar mı kızamık vakalarını artırıyor araştırılması gerekir. Kızamık gibi öldürücü bir hastalık konusunda acilen çalışma yapmamız gerekir” dedi.

 

Tarih : 30 Haziran 2023 Cuma 12:19   Okunma : 514

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ülkede artan kızamık vakalarının araştırılması ve çözüm yollarının bulunması için üyesi olduğu TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu`nda alt komisyon kurulmasını istedi. Gergerlioğlu, “Koronavirüs salgını sonrası aşı karşıtı kampanyalar mı yoksa yurtdışından gelen aşısız insanlar mı kızamık vakalarını artırıyor araştırılması gerekir. Kızamık gibi öldürücü bir hastalık konusunda acilen çalışma yapmamız gerekir” dedi.

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye`de artış gösteren kızamık vakaları ile ilgili alt komisyon kurulması için üyesi olduğu TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu`na başvurdu. Kızamığın önceden aşılama ile önlenebildiğini ancak son günlerde vakalarda artış yaşandığına dikkat çeken Gergerlioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Üyesi olduğum Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu`na kızamık vakalarındaki bu tedirgin edici artışı araştırmak üzere bir önerge verdim ve bir an evvel bu konuda bir alt komisyon kurulması gerektiğini söyledim. Ciddiyetle konunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Çünkü kızamık tehlikeli bir bulaşıcı hastalık olmakla beraber, öldürücü komplikasyonlar da oluşturan bir hastalık. Aynı zamanda yıllar sonra beyne yerleşen virüsün yeniden ortaya çıkışıyla da ensefalitler oluşturan bir hastalık” diye konuştu.

Gergerlioğlu, kızamığa karşı Sağlık Bakanlığı`nın yeterli önlemler almadığını ifade ederek, TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu`nun alt komisyon çalışmasıyla gerekli araştırmayı yapmasını istedi.

Gergerlioğlu`nun alt komisyon kurulmasına ilişkin komisyona sunduğu öneri şöyle:

“Çok bulaşıcı, ölümcül olabilen, ani veya geç gelişebilen beyin iltihabına, körlük ve sakatlıklara yol açabilen oldukça tehlikeli bir hastalık olan Kızamık Türkiye`de kırmızı alarm vermektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından Dünya Sağlık Örgütü`ne (DSÖ) bildirilen resmî verilere göre, Türkiye`de 2023`ün ilk 4 ayında 1.440 kızamık vakası görüldü. Bu vaka sayısını geçen seneki aynı dönem içerisinde 126 olduğunu gördüğümüzde yaşanan salgının ne kadar büyük olduğu gözler önüne seriliyor.

Türkiye`nin, Avrupa`daki 53 ülke arasında bu yıl bildirilen 1440 kızamık olgu sayısıyla ilk sırada yer alması TTB`nin açıklamasına göre ‘kızamık ön tanısıyla incelenen olgularda, 1 yaş altında vakaların neredeyse tümünün, 1-4 yaş arası vakaların ise yarıdan fazlasının aşısız` olması tedirginliğimizi artırmaktadır.

“10 KİŞİDEN 9`UNA BULAŞTIRIYOR”

DSÖ Avrupa Bölgesi Kızamık ve Kızamıkçık Raporu`na göre Türkiye, Rusya ve Tacikistan`dan sonra en fazla kızamık vakasının görüldüğü ülke konumunda. Kızamık olan bir kişi, yakın temasta olduğu 10 aşısız kişiden 9`una kızamık bulaştırabiliyor. Ölümcül olan ve kalıcı sağlık sorunlarına yol açan kızamık, özellikle aşısız çocukları hedef alıyor.”

“YURTDIŞINDAN GELEN AŞISIZ İNSANLAR VAKALARI ARTIRIYOR”

Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca`nın açıklamaları da göstermektedir ki kızamık salgınını halkımızı yoğun şekilde tedirgin etmektedir. Koronavirüs salgını sonrası aşı karşıtı kampanyalar mı yoksa yurtdışından gelen aşısız insanlar mı kızamık vakalarını artırıyor araştırılması gerekir. Kızamık gibi öldürücü bir hastalık konusunda acilen çalışma yapmamız gerekir. Bir halk sağlığı sorunu olarak akut enfeksiyondan çok sonraki yıllarda da ensefalit gibi komplikasyonlar çıkarabilen bir hastalıktır kızamık. Her farklı kesimden aşı karşıtının toplumu aşıdan uzaklaştırmaya çalıştığı bir ortamda Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu olarak acil toplantı yaparak konuya müdahil olmamızı ve ‘Ölümcül Kızamık Hastalığının Türkiye`deki Seyri ve Alınması Gereken Önlemler Alt Komisyonu` kurulmasını talep etmekteyim.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA