10 Mart 2026 Salı

18:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: “BU TIYATRO DEĞIL, REZALET!” | İBB DAVASıNDA NELER YAŞANDı?   17:39   CHP’LI GÖKÇEN’DEN İBB DAVASı İÇIN SERT ÇıKıŞ: "BU BIR MAHKEME DEĞIL, İNFAZ MANGASıDıR!"   17:31   MERSIN’DE DEV OPERASYON: DENIZI KIRLETEN GEMIYE 13 MILYON TL CEZA!   17:23   EKONOMIDE ’BORÇ ŞAHLANDı’ ALARMı! MILYONLARCA KIŞI VE İŞLETME İCRA KıSKACıNDA: İŞTE KORKUTAN RAKAMLAR   17:18   EMEKLIDEN İKTIDARA SERT ’SANDıK’ MUHTıRASı: "MUTFAKTA YANGıN, SOKAKTA İSYAN VAR!"   17:10   KULLANMADıĞıNıZ SUYUN FATURASı NEDEN GELIYOR? BAŞKAN SEÇER GERÇEĞI AÇıKLADı: "O PARA BIZIM CEBIMIZE GIRMIYOR!"   17:06   "1 MILYON METREKARELIK DEĞIŞIM BAŞLADı: TOROSLAR’ıN 5 MAHALLESINE YEPYENI YAŞAM ALANı!"   17:05   MERSIN BAROSU’NDAN 8 MART ÇıKıŞı: "KADıNLARıN HAKLARı SADECE KAĞıT ÜSTÜNDE KALMAMALı!"   17:03   MEZITLI’DE RAMAZAN BEREKETI KAPıLARı ÇALıYOR: "BU SOFRADA HERKESE YER VAR!"   17:01   ADANA KARATAŞ’A "MÜJDE" DENMIŞTI, ARADAN 2 YıL GEÇTI: BAKAN ERSOY’A ZOR SORULAR   16:49   MERSIN’DE ZAMANDA YOLCULUK: ŞEREF SALONU’NUN BÜYÜLÜ ATMOSFERI OPERETLE CANLANıYOR   16:48   GÜLCAN KıŞ’TAN MTSO’DA EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "MERSIN KENDI HALINE BıRAKıLACAK BIR ŞEHIR DEĞIL!"   16:34   İBB DAVASı BAŞLADı... İMAMOĞLU’NUN AVUKATLARı, “MAHKEME HEYETININ BAĞıMSıZ VE TARAFSıZLıĞıNı YITIRDIĞI” GEREKÇESIYLE REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   14:31   HATIMOĞULLARı’NDAN KÜRT GENÇLERE NEVRUZ ÇAĞRıSı: "KÜRT OLMAYAN BIR ARKADAŞıNıZLA LÜTFEN KONUŞUN, NEVROZ’U ANLATıN"   14:30   İBB DAVASı VERILEN ARANıN ARDıNDAN YENIDEN BAŞLADı… DURUŞMA IZLEYICILERE AÇıK ŞEKILDE DEVAM EDECEK   13:28   CHP’LI KıŞ: "HANGI VERIYE BAKARSANıZ BAKıN ENFLASYON YENIDEN YÜKSELIYOR, 28 BIN 75 LIRALıK ASGARI ÜCRETIN 2 BIN 232 LIRASı ENFLASYON KARŞıSıNDA YOK OLDU"   11:55   8 MART’TA DÜNYA AYAKTA! MADRID’DEN GAZZE’YE KADıNLARıN ÇıĞLıĞı KıTA SıNıRLARıNı AŞTı   11:27   SILIVRI’DE TARIHI GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 402 SANıKLı İBB DAVASı BAŞLADı! ALKıŞLARLA KARŞıLANDı   10:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: "BU BIR KUMPAS DAVASıDıR, RAKIBINI YOK ETMEYE ÇALıŞıYOR!"   10:11   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: "BU BIR UTANÇ DOSYASıDıR, 86 MILYONDAN SAKLıYORLAR!"  
 
     
   

CHP`Lİ CEVDET AKAY: ‘`YENİCE`DE SEL SONRASI YIKILAN EVLERİN YENİLENMESİ SÖZLERİ SÖYLENTİDEN İBARET, BİR AN ÖNCE HALKIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ``


CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 27 Haziran 2022 tarihinde yaşanan sel felaketinden etkilenen Karabük`ün Yenice ilçesi ve köylerini ziyaret etti. "Seçim dönemi süresince muhtelif siyaset adamları, bakanlar da dâhil siyasetçiler de dâhil bölgeye geldiler ve bu evlerin tamamlanmasıyla ilgili sözler verdiler. Görüyorsunuz halen evlerle ilgili hiçbir hareket yok sadece söylentiden ibaret, bir bölgeye konutların yapılacağı toplu konut idaresi tarafından ifade ediliyor. Fakat halkımızın mağduriyeti devam ediyor. Bir an önce halkın mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili yetkilileri buraya davet ediyorum" dedi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2023 Cumartesi 14:39   Okunma : 460

TUNAKAN YILDIRIM

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 27 Haziran 2022 tarihinde yaşanan sel felaketinden etkilenen Karabük`ün Yenice ilçesi ve köylerini ziyaret etti. "Seçim dönemi süresince muhtelif siyaset adamları, bakanlar da dâhil siyasetçiler de dâhil bölgeye geldiler ve bu evlerin tamamlanmasıyla ilgili sözler verdiler. Görüyorsunuz halen evlerle ilgili hiçbir hareket yok sadece söylentiden ibaret, bir bölgeye konutların yapılacağı toplu konut idaresi tarafından ifade ediliyor. Fakat halkımızın mağduriyeti devam ediyor. Bir an önce halkın mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili yetkilileri buraya davet ediyorum" dedi.

Bayram tatili sebebi ile Karabük`ün Yenice ilçesinde hemşerileri ile buluşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 27 Haziran 2022 yılında sel felaketinin etkilediği Yenice merkez ve köylerini ziyaret etti.

"MUHTELİF SİYASET ADAMLARI, BAKANLAR DA DÂHİL SİYASETÇİLER DE DÂHİL BÖLGEYE GELDİLER VE BU EVLERİN TAMAMLANMASIYLA İLGİLİ SÖZLER VERDİLER. GÖRÜYORSUNUZ HALEN EVLERLE İLGİLİ HİÇBİR HAREKET YOK SADECE SÖYLENTİDEN İBARET``

İlk olarak sel felaketinin yaşanmasının ardından yıkılan ve zarar gören 13 evin olduğu Güney köyünü Akay, burada şunları söyledi:

"Seçim sonrasında bölgemizde yani Karabük`te ziyaretlerimize devam ediyoruz. Seçim süreci içerisinde bölgemizde muhtelif yerleri ziyaret ettik sorunları dinledik ve bu sorunların giderilmesiyle ilgili de çabalar sarf etmeye devam ediyoruz. Şu anda Karabük ilinin Yenice ilçesinin Güney köyündeyiz. Arkamızda gördüğümüz bölge 2022 Haziran`ında sel felaketine uğradı ve burada yıkılan evler oldu. Hemen şu arka bölgedeki yıkılan evden sonra emniyet gereği ve toplu konut kurallarına uyması açısından 13 ev yıkıldı ve burada yaşayan halkımız da diğer evlerde yani komşularının evlerinde veyahut da ev kiralamak suretiyle muhtelif yerlerde yaşamlarını sürdürmeye devam ettiler. Bu süre içerisinde muhtelif siyaset adamları, bakanlar da dâhil siyasetçiler de dâhil bölgeye geldiler ve bu evlerin tamamlanmasıyla ilgili sözler verdiler. Görüyorsunuz halen evlerle ilgili hiçbir hareket yok sadece söylentiden ibaret, bir bölgeye konutların yapılacağı toplu konut idaresi tarafından ifade ediliyor. Fakat halkımızın mağduriyeti devam ediyor. Bir an önce halkın mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili yetkilileri buraya davet ediyorum. Bu sorunun çözülmesini bütün halkımızla beraber süratle istiyoruz.”

"BURADA 3 KİLOMETRELİK BİR ALANDA HEYELAN NEDENİYLE KAYMA VAR``

Daha sonra sel felaketinden en çok etkilenen ikinci köy olan Hisar köyüne giden Akay, burada da şöyle konuştu:

“Hisar köyüne geldik. Hisar köyünde gerçekten vatandaşlarımızın çok önemli sorunları var. Hemen şurada Mühürdarlar kısmından başlayıp yukarıdaki Hisar Köyiçi Camisi`ne kadar devam eden 3 kilometrelik bir alanda heyelan nedeniyle kayma var. Gerçekten bu kayma neticesinde de camimizin 10 metre mesafesine kadar geldiğini gördüm can ve mal kaybı olmak üzere bu bölgede bir an önce önlemlerin alınması lazım.

"BİR AN ÖNCE BUNUN ÖNLEMİNİ ALINMASI LAZIM``

Bizim görevimiz ana muhalefet partisi milletvekili olarak buradaki sorunları gündeme getirmek ve mecliste bunun takipçisi olmak. Ben buradan değerli milletvekili arkadaşlarıma bakanlarımıza yetkililere siyasi otorite sesleniyorum. Lütfen önümüzdeki dönemde burada hak etmediğimiz bir sonuçla karşılaşmamak için bir can kaybına, mal kaybına sebep teşkil edilmemesi için önceden bir an önce bunun önlemini alınması lazım hemşerilerimizin fikirlerinin dikkate alınması gerekiyor.``

"BİZ BURADA DOĞDUK, MEZARIMIZ BURADA ATALARIMIZ BURADA O YÜZDEN BURADAN BİZ HİÇ BAŞKA BİR YERE TAŞINMAK İSTEMİYORUZ.``

Bir vatandaş da toprak kayma tehlikesiyle ilgili şunları söyledi:

"Bizim bu yol Mühürdarlar köprüsünden başlar bu arazimizin bizim 3 kilometre heyelana vurdu. Şu anda heyelan camimizin tam temeline 10 metre kaldı yani şu anda bu bölge çok tehlike durumda. Bir an evvel buranın önlemini alınmasını istiyoruz ve U şeklinde kanalın yapılmasını istiyoruz. Biz burada doğduk, mezarımız burada atalarımız burada o yüzden buradan biz hiç başka bir yere taşınmak istemiyoruz.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA