7 Kasım 2025 Cuma

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

ESKİŞEHİRLİ VATANDAŞ: "GEÇİNMEK HAYAL OLDU. VATANDAŞ AZ YİYECEK, AZ GİYECEK"


Enflasyonun artmaya devam ettiğini söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, "Enflasyon yüzde 108. İçinden çıkamıyoruz. Geçinmek hayal oldu. Vatandaş az yiyecek, az giyecek. Emekli olduktan sonra son 5-6 senedir üzerime hiçbir şey almıyorum. Eksikleri tamir edip giyiyorum artık" dedi.

 

Tarih : 6 Temmuz 2023 Perşembe 17:54   Okunma : 505

MELTEM KARAKAŞ

Enflasyonun artmaya devam ettiğini söyleyen Eskişehirli vatandaş, "Enflasyon yüzde 108. İçinden çıkamıyoruz. Geçinmek hayal oldu. Vatandaş az yiyecek, az giyecek. Emekli olduktan sonra son 5-6 senedir üzerime hiçbir şey almıyorum. Eksikleri tamir edip giyiyorum artık" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK`e göre yıllık enflasyon yüzde 38,21 olurken ENAG`a göre ise yüzde 108,58 oldu. Eskişehirli vatandaşlar, rakamların çok yüksek olduğunu, hayat pahalılığının içinden çıkamadıklarını belirtti.

"ENFLASYON YÜZDE 38`DEN FAZLA"

Enflasyonun yüzde 38`den fazla olduğunu söyleyen Mustafa Ayaydın, "Pahalı kardeşim her şey. Zaten durumumuz belli ama garibanım diyorlar ama çarşı dolu. Ben emekliyim. Haddimi de biliyorum. 15 bin lira alan da yetmez, 50 bin lira alan da yetmez. Sen 15 bin lira alıp 20 bin lira yersen olmaz. Beş yıldızlı otelde tatil yapmak istersen çapını aşmış oluyorsun. Enflasyon şu anda var. Yüzde 38`den fazla" diye konuştu.

"GEÇİNMEK ARTIK HAYAL OLDU"

Geçinmenin artık hayal olduğunu anlatan Celal Dönmez, "Enflasyon düşmüyor. Düştüğü zaman da oluyor, çıktığı zaman da oluyor. Memurlara iyi zam verdi de işçiyi, BAĞ-KUR`luyu, emekliyi açıklamadı. Hayat o kadar pahalı. Enflasyon yüzde 108. İçinden çıkamıyoruz. Çay 7 lira olmuş. Zam almadan 7 lira olmuş. Geçinmek hayal oldu. Yazık günah bu millete. Getirdik başımıza dedik belki iyi olabilir fakat maalesef iyi değil. Gittikçe de kötüye gidiyor. Az yiyeceğiz. Ben tek yaşıyorum. Beş kişiye bedelim. Bir de hastayım. Geçinmek çok zor" şeklinde konuştu.

"5-6 SENEDİR KIYAFET ALMIYORUM"

5-6 senedir üzerine yeni kıyafet almadığını eskileri tamir edip giydiğini söyleyen Musa Sürücü, "Kesinlikle yüzde 108. Onlar açıklıyor ama TÜİK gizli kapaklı yapıyor. Öyle işlerine geliyor. Enflasyon düşmüyor. Seçimden sonra mazot 19 liradan 25 liraya dayandı. Artık arabaya binmiyorum. Çok yakıyor. Yapacak bir şey yok. Vatandaş az yiyecek, az giyecek. 11 yıldır emekliyim. Emekli olduktan sonra son 5-6 senedir üzerime hiçbir şey almıyorum. Hep eksikleri tamir edip giyiyorum artık. İlk emekli olduğum zaman çok rahattı. Lokantada yemek yemeye, bir yere arabayla gitmeye hiç çekinmiyordum. Şimdi bunların ekonomisini yapıyoruz. Sabah simit aldım. 7.5 lira olmuş" dedi.

"50 LİRALIK PEYNİR 200 LİRA OLMUŞ"

Bir başkavatandaş ise, "Yüzde 100 mü var, yüzde 200 mü var enflasyonda? Ne yüzde 100`ü kaldı? 50 liralık peynir olmuş 200 lira. Yüzde 200 zam var. Enflasyon düşmez. Yalan söylüyorlar düşüreceğiz diye. Oy verenler düşünsün" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA