21 Aralık 2025 Pazar

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ BAŞKANI MERAL SEÇER, YÖRESEL ÜRÜN ATÖLYESİNDE KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle Mersinli üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Şimdiye kadar Mersinli üreticilere fide, fidan, makine ve ekipman gibi pek çok destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kez Mersin`de yetişen ürünlerin katma değerini daha çok artırmak adına atölye çalışması düzenledi. Bu kapsamda Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`le Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı`nda bir araya gelen kadınlar, Mersin`e özgü ürünlerle ‘Mum Atölyesi` ve ‘Kurutma Atölyesi` düzenledi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2023 Cuma 10:08   Okunma : 543

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle Mersinli üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Şimdiye kadar Mersinli üreticilere fide, fidan, makine ve ekipman gibi pek çok destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kez Mersin`de yetişen ürünlerin katma değerini daha çok artırmak adına atölye çalışması düzenledi. Bu kapsamda Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`le Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı`nda bir araya gelen kadınlar, Mersin`e özgü ürünlerle ‘Mum Atölyesi` ve ‘Kurutma Atölyesi` düzenledi.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve kadınlar, Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı`nda ‘Yöresel Ürünler Atölyesi`nde bir araya geldi. Anamur`un muzu, Silifke`nin çileği, Toroslar`ın kivisi ve elması gibi Mersin`e özgü pek çok ürünü buluşturan etkinlikte kadınlar, Meral Seçer`le birlikte hem ‘Mum Atölyesi` hem de ‘Kurutma Atölyesi`nde çalışma gerçekleştirdi.

MERAL SEÇER: “MERSİN`İMİZDE ÇOK ÇEŞİTLİ TARIMSAL ÜRÜNLERİMİZ VAR”

Kente has ürünlerin ve lezzetlerin misafirlerle buluşturulduğu Eski Gülnar Oteli Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı`nda, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde kenti temsil eden ürünlerin katma değerini artıran atölyeler düzenlendiğini belirten Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Mersin`de çok çeşitli tarımsal ürünlerimiz var. Bu atölyeler sayesinde, ürünlerin farklı şekillerde nasıl katma değerli hale getirilerek değerlendirilebileceği katılımcılara öğretiliyor” dedi.  Atölye çalışmalarıyla Mersin`e özgü ürünlerin kullanım alanlarının genişletilebileceğini de vurgulayan Meral Seçer, “Hem evdeki ürünlerin değerlendirilmesi hem de çocukların sağlıklı ürünler tüketmesi maksadıyla mevsiminde ürünlerin kurutulması çok önemli” diye konuştu.

“ATÖLYELER, GİRİŞİMCİ KADINLARA YOL GÖSTERİYOR”

‘Mum Atölyesi`nde, tıbbi aromatik bitkilerden elde edilen yağlarla mum çalışmaları yaptıklarını belirten Seçer, “Lavantadan portakala, portakaldan ada çayına varıncaya kadar kentimizdeki birçok üründen yağ elde edilebiliyor. Bu atölyede yağlar değerlendiriliyor ve ürünlerin katma değeri artıyor. Bu anlamda atölyelerin ev hanımlarına veya işletme kurmak isteyen girişimci kadınlara yol göstereceğini düşünüyorum” dedi.

KARAKIŞ: “ÜRETİCİLERİMİZE SAĞLADIĞIMIZ DESTEKLERİN YANI SIRA ÜRÜNLERİ NASIL DEĞERLENDİREBİLECEKLERİNİ DE GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Mersinli üreticilere fide, fidan, makine ve ekipman yardımı yaparak desteklediklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı`nda Gıda Mühendisi olarak görev yapan Tuğba Karakış, “Gastronomi Konağı`nda ‘Yöresel Ürünler Atölyesi` düzenledik. Mersinli üreticilerimizden tedarik ettiğimiz limon ve kara erikleri kurutarak bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak, Mersinli üreticilere sağladıkları destekleri genişleterek üreticilerin daima yanında olduklarını söyleyen Karakış, “Üreticilerimize sağladığımız desteklerin yanı sıra, bu ürünleri nasıl değerlendirebileceklerini ve satacaklarını da göstermek istiyoruz. Kurutulmuş ürünlerde, meyve ve sebzeler çok güzel alternatif olabiliyor” diye konuştu.

Hızlı tüketilmeyen meyve ve sebzelerin saklanması için kurutma yönteminin çok faydalı olduğunu dile getiren Karakış, “Kurutulan ürünler, cam kavanozda veya ağzı kapalı hava almayan paketlerde uzun ömürlü olacak şekilde saklanabilir” dedi. Yüksek ısı kullanarak meyveleri çabuk kurutmanın gıdanın tekstürünü ve yapısını bozma ihtimali olduğuna dikkat çeken Karakış, meyvelerin 40 ile 70 derece arasında ve yaklaşık 6-8 saat arası kurutulması gerektiğini vurguladı.

GÜRLEKOĞLU: “MİSAFİRLERİMİZ, MERSİN`İN BÜTÜN YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ DENEYİMLEMİŞ OLACAK”

Büyükşehir Belediyesi`nin projelerinden biri olarak açılan Gastronomi Konağı`nın daha interaktif bir biçimde kullanılması için konakta atölye bölümlerine yer verdiklerini kaydeden Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nda Gıda Mühendisi olarak görev yapan Döndü Gürlekoğlu, “Vatandaşlarımız buraya geldiğinde, hemen gitmelerini istemiyoruz. Burada atölyeler sayesinde anılar bırakmalarını ve daha çok zaman geçirmelerini istiyoruz” dedi. Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde üreticilere dağıttıkları lavanta, ada çayı gibi fidanların ekim ve dikim alanlarının ötesinde, pazar ağında da geniş bir yelpaze ile sunulmasını istediklerini vurgulayan Gürlekoğlu, “Bizler bu ürünlere katma değer kazandırmak istiyoruz. Gastronomi Konağı`nda düzenlediğimiz atölyeler de, bunu sergileyebileceğimiz bir alan” diye konuştu.

Lavanta Atölyesi`nde yer alan, butik amaçlı kullanılan imbiklerle lavanta yağını çıkartabileceklerini gösterdiklerini söyleyen Gürlekoğlu, “Pazarda el yapımı mumlar isteniyor. Mumlara lavanta yağları katılarak, Mersin`in portakalı, Erdemli`nin limonu kurutularak, süslenip ürünlere katma değer kazandırıyoruz” dedi. Üreticilere ve girişimcilere, yaratacakları katma değer sayesinde farkındalık kazandırdıklarını söyleyen Gürlekoğlu, “Önümüzdeki günlerde Silifke Balandız ata tohumu ile ekşi mayalı ekmek yapacağız. Restoran bölümümüzde yapılan ekmeklerin satışını da burada gerçekleştireceğiz. Gastronomi Konağı`na gelen bütün vatandaşlarımız, Mersin`in tarımsal ve yöresel ürünlerini baştan sona deneyimlemiş olacaklar” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA