10 Mayıs 2025 Cumartesi

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

MAHİR ÇAYAN VE ARKADAŞLARINI PAYLAŞTIĞI İÇİN TRT`NİN İŞTEN ÇIKARDIĞI DENİZ SALMANLI GÖREVE İADE EDİLDİ... MAHKEME: "PAYLAŞIM TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İRTİBAT VE İLTİSAKLI OLDUĞUNUN TESPİTİ İÇİN YETERLİ DEĞİL”


İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Mahir Çayan ve 9 arkadaşını andığı için TRT`nin işten çıkardığı Deniz Salmanlı`nın göreve iadesine karar verdi. Mahkeme, Salmanlı`nın “Teslim Olmuyoruz! Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp” şeklindeki paylaşımının işten çıkarılmasına gerekçe olarak gösterilen “terör örgütü ile irtibat veya iltisaklı olduğunun tespiti için yeterli olmadığı”na hükmetti.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 10:45   Okunma : 461

TAMER ARDA ERŞİN

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Mahir Çayan ve 9 arkadaşını andığı için TRT`nin işten çıkardığı Deniz Salmanlı`nın göreve iadesine karar verdi. Mahkeme, Salmanlı`nın “Teslim Olmuyoruz! Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp” şeklindeki paylaşımının işten çıkarılmasına gerekçe olarak gösterilen “terör örgütü ile irtibat veya iltisaklı olduğunun tespiti için yeterli olmadığı”na hükmetti.

68 kuşağı gençlik hareketi liderlerinden Mahir Çayan ve 9 arkadaşını andığı tweeti gerekçe gösterileres “terör örgütüyle iltisaklı olmak” suçlamasıyla işten çıkarılan TRT`nin 22 yıllık çalışanı Deniz Salmanlı, mahkeme kararı ile görevine iade edildi.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Salmanlı`nın kamu görevinden çıkarılmasının hukuk dışı olduğunu belirterek açtığı davada; söz konusu işten çıkarma işleminin iptaline ve göreve iadesine, işten çıkarılmasından bugüne kadarki özlük hakları ve maddi kayıplarının faiziyle ödenmesine hükmetti.

Mahkeme kararının gerekçesi şöyle:

“30 Mart 2021 tarihinde sosyal medya platformu Twitter üzerinden kamuoyunda ‘Kızıldere Olayı` olarak bilinen eylemin yıl dönümü olması nedeniyle #Kızıldere etiketiyle açılan ve destek mesajlarının paylaşıldığı kampanyaya ‘(@DenizSalmanl1` kullanıcı adıyla ‘Teslim Olmuyoruz! Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp` şeklindeki paylaşımıyla destek verdiği, #Kızıldere etiketi ile 29-30 Mart 2021 tarihlerinde toplamda 10 bin paylaşımın yapıldığı ve bu paylaşımlar sayesinde #Kızıldere hashtaginin Trend Topic (TT) listesine girdiği, paylaşımda adı geçen Mahir Çayan`ın yasa dışı olarak kurulan Marksist-Leninist Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi kısaca THKP-C adıyla anılan örgütün lideri olduğu, Kızıldere olayının ise, 27 Mart 1972`de Ordu Ünye`deki NATO Üssünde görevli 3 yabancı radar teknisyeninin (Gordon Banner, Charles Turner ve John Law) rehine olarak kaçırılıp infaz edildiği ve uluslararası boyutu olan bir terör eylemi olduğu, söz konusu eylemin Mahir Çayan önderliğinde bahse konu paylaşımda adı geçen diğer çeşitli yasa dışı örgüt mensupları tarafından icra edildiği, yargı kararlarına göre, THKP- C halen terör örgütü olarak kabul edildiği, ancak davacının paylaşımının içeriğinin; anılan terör örgütü ile irtibat veya iltisaklı olduğunu gösterir mahiyette bir paylaşım olmadığı ve davacının üzerine atılı terör örgütüne irtibat ve iltisaklı olduğunu gösteren başkaca herhangi bir belgenin dosyaya sunulmadığı görülmektedir.”

"KUVVETLİ ŞÜPHE UNSURUNU İÇERMİYOR"

Mahkeme Salmanlı`nın THKP- C üyesi olduğunu gösterir bir delil olmadığına dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu durumda davacı hakkındaki delillerin kapsamının kamu görevinden çıkartılması için gerekli olan kuvvetli şüphe unsurunu içermediği, başka bir ifade ile belirtilen hususların davacının terör örgütü ile irtibat veya iltisaklı olduğunun tespiti için yeterli olmadığı anlaşılmakla davacının kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.

Öte yandan, Anayasanın 125. maddesi ile düzenlenen, idarelerin her türlü işlem ve eylemlerinden doğan zararları tazminle yükümlü olduklarına yönelik kural uyarınca, yapılan yargılama ile hukuka aykırılığı saptanan işlem nedeniyle davacının mahrum kaldığı özlük haklarının yasal faizi ile davalı idare tarafından davacıya ödenmesi gerekmektedir.”

NE YAŞANMIŞTI?

TRT, geçen 27 Mart 2021`de 1260 kişinin katıldığı kurum içi sınav düzenledi. Hacı Bayram Veli Üniversitesi`nde yapılan sınava kadın ve erkekler ayrı salonlarda girmiş, bu uygulamayı “Harem selamlık” olarak değerlendiren KESK`e bağlı Haber-Sen üyeleri 1 Nisan`da Twitter`da hashtag açarak, bir protesto kampanyası yapmıştı.

TRT, bir gün sonra Haber-Sen`in yöneticilerinden olan şef montajcı Deniz Salmanlı`ya idari soruşturma açmış, açılan soruşturmada Deniz Salmanlı`nın geçmişe dönük twitter paylaşımları mercek altına alınmıştı. Salmanlı`nın Mahir Çayan ve arkadaşları ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle 9 Nisan`da açığa alındı. Ardından Salmanlı, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname`nin "Terör örgütlerine veya milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler kamu görevinden çıkarılır" hükmü gereğince 9 Ağustos`ta memurluktan çıkarılmıştı.

 

  (ARŞİV GÖRÜNTÜ)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA