27 Ağustos 2026 Perşembe

09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!   01:20   MADEN İŞÇILERININ LIDERLERININ TUTUKLANMASıNA SERT TEPKI: ’HUKUKI DEĞIL, TAMAMEN SIYASI!’   01:18   ’DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN BAĞıMSıZ MADEN-İŞ AÇıKLAMASı: ’ALıN TERI SUÇ DEĞILDIR’’   01:07   EMEP’TEN TTB’YE KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA YAŞANAN SORUNLAR VE EKONOMI MASAYA YATıRıLDı   01:05   A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı ALMANYA’Yı 3-1 MAĞLUP ETTI   01:02   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI! AYLIN NAZLıAKA’DAN SERT TEPKI: ’ASıL TRUVA ATı KIM AÇıK!’   22:59   SAADET PARTISI LIDERI ARıKAN KARS’TAN YÜKLENDI: ’24 YıL ÖNCE 3 Y İLE GELDILER, 13 Y İLE GIDIYORLAR!’   22:53   ŞILE’DE ’İHANET’ GERILIMI! AK PARTI’YE GEÇEN SACIT TERZI’YE SERT TEPKI: ’HALK BU İHANETI AFFETMEYECEK’   11:58   ’HER 100 TL BORCA 103 TL FAIZ!’ CHP’LI GÜLCAN KıŞ ACı TABLOYU AÇıKLADı: HAZINE İPOTEK ALTıNDA!   10:45   MILYONLARCA EMEKLI GEÇIM ÇıKMAZıNDA: ’BIZIM EMEKLILIĞIMIZ AHIRETTE’   10:30   AKDENIZ’DE KADıNLARA ÇAĞRı: ’ÖĞRENMEK VE ÜRETMEK İSTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ’   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ YAZıLıM KURSU: MERCEK DİGEM EĞITIME DEVAM EDIYOR   10:20   SÜRÜCÜLERE NEFES ALDıRACAK GELIŞME: MOTORINDE İNDIRIM BEKLENTISI!   10:15   KAYSERI PıNARBAŞı’NDA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!   09:05   MERSIN’DE ÜRETICIYE NEFES ALDıRAN DESTEK! YÜZDE 90’LıK KAYBıN ÖNÜNE GEÇILIYOR   02:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE ’YENI YÜRÜYÜŞ’ HAMLESI: İKTIDAR MESAJıYLA RESMI HESAPLARı DUYURDU!   01:04   TARSUS’TA ULAŞıM KONFORU ARTıYOR: KILOMETRELERCE YOL BAŞTAN AŞAĞı DÜZENLENDI  
 
     
   

HUKUKÇU FİGEN ÇALIKUŞU: HSK, ANAYASA`YA DİRENEN HÂKİME SORUŞTURMA AÇMIYOR; ERDOĞAN`IN ADAYLIĞINA İTİRAZ EDENE İHRAÇ SÜRECİ BAŞLATIYOR


Hukukçu Figen Çalıkuşu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üçüncü kez adaylığını Yüksek Seçim Kurulu`na (YSK) götüren yargıç Ahmet Çakmak`a ilişkin meslekten ihraç istemini değerlendirdi. Çalıkuşu, “Avrupa Birliği, mahkemelerin bağımsızlığı ve teminatı esasına göre kurulmuş Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin hangi hakimleri koruduğunu görmez mi? Hakimler ve Savcılar Kurulu, Anayasa`ya direnen hâkime soruşturma bile açmıyor ama Erdoğan`ın üçüncü kez adaylığında `Anayasa`ya uyun` itirazını yapan hakim için ihraç süreci başlatıyor” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 11:16   Okunma : 569

Hukukçu Figen Çalıkuşu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üçüncü kez adaylığını Yüksek Seçim Kurulu`na (YSK) götüren yargıç Ahmet Çakmak`a ilişkin meslekten ihraç istemini değerlendirdi. Çalıkuşu, “Avrupa Birliği, mahkemelerin bağımsızlığı ve teminatı esasına göre kurulmuş Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin hangi hakimleri koruduğunu görmez mi? Hakimler ve Savcılar Kurulu, Anayasa`ya direnen hâkime soruşturma bile açmıyor ama Erdoğan`ın üçüncü kez adaylığında `Anayasa`ya uyun` itirazını yapan hakim için ihraç süreci başlatıyor” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adaylığını Yüksek Seçim Kurulu`na (YSK) taşıyan yargıç Ahmet Çakmak`a farklı gerekçelerle iki kez yer değiştirme cezası verildi. Çakmak`ın meslekten ihracı istendi. Çakmak`ın, ‘kusurlu ve uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfusunu veya şahsi onur ve saygınlığını yitirmesine yol açtığı` iddia edildi. 

Hukukçu Figen Çalıkuşu, kararı; yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Çalıkuşu`nun açıklaması şöyle:

“AİHM KARARLARI UYGULANMADIĞI İÇİN İHLAL SÜRECİNİN BAŞLATILDIĞI UNUTULDU MU ACABA?”

“Erdoğan AB`ye tam üyelik sürecini canlandırmak istiyor ve hatta İsveç NATO üyeliği için AB şartını öne sürüyor; Önce Avrupa Birliği`nde Türkiye`nin önünü açın biz de İsveç`in önünü açalım" diyor. Hukuka dönmeden nasıl olacak bu iş? AB Anayasa`yı yok sayılan, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararları uygulanmayan bir ülkeye tam müzakere yolunu açar mı hiç? Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararları uygulanmadığı için ihlal sürecinin başlatıldığı unutuldu mu acaba?

“AB TAKİP ETMEZ Mİ SANILIYOR?”

Avrupa Birliği, Anayasa emrini yok sayarak Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını AİHM kararlarını yerine getirilmediğini unutmaz ama… Türkiye`de Anayasanın emrine direnilerek Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayan, AİHM kararlarını yerine getirmeyen hâkimler için Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından hiç soruşturma açılmadığını hatta ödüllendirildiklerini AB takip etmez mi sanılıyor?

“AHMET ÇAKMAK`IN MESLEKTEN İHRACINI İSTEMEYE KADAR İŞİ GÖTÜREBİLİYOR”

Ama aynı Hakimler ve Savcılar Kurulu anayasa emrine uyun diyerek itiraz eden hâkim Ahmet Çakmak için arka arkaya soruşturmalar açabiliyor, yer değiştirme cezaları vererek hâkim Ahmet Çakmak`ın meslekten ihracını istemeye kadar işi götürebiliyor. `Onur ve şerefim satılık değil, maaşım kadar hiç değil. Giydiğim cüppeye asla leke getirmedim. Alnım apaçık` diyen Hâkim Ahmet Çakmak hakkını arayacağını ve AİHM`e süreci taşıyacağını söyledi.

“ÇOK NET DEĞİL Mİ?”

Şimdi `alın bizi` dediğimiz AB mahkemelerin bağımsızlığı ve teminatı esasına göre kurulmuş Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin hangi hakimleri koruduğunu görmez mi? Görülmeyecek gibi mi sizce? Çok net değil mi: Hakimler ve Savcılar Kurulu Anayasa`ya direnen hâkime soruşturma bile açmıyor ama Erdoğan`ın üçüncü kez adaylığında Anayasaya uyun itirazını yapan hakim için ihraç süreci başlatıyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA