3 Mart 2026 Salı

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

ZEYNEL EMRE, TRT`NİN TARAFLI YAYIN YAPTIĞI GEREKÇESİYLE AYM`YE BAŞVURDU: “HEPİMİZİN VERGİSİYLE YAYIN YAPAN BİR KURULUŞUN BÖYLE DAVRANMAYA HAKKI YOK”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT`nin taraflı yayın yaparak Anayasa`yı sistemli biçimde ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) bireysel başvuru yaptı. Emre, “Hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok. Bunu sadece bizler söylemiyoruz. Türkiye`deki seçimlerin güvenliğini izleyen AGİT gibi uluslararası kuruluşlar var. Onların seçim sonrası raporlarında da seçimin objektif bir şekilde gerçekleşmediği ya da propaganda açısından hakkaniyete uygun sonuçların bulunmadığını gözlüyoruz. Bu hukuksuzluğun bir şekilde son bulması lazım. Bu mücadeleyi biz sonuna kadar tüm Türkiye için yürüteceğiz” dedi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 12:57   Okunma : 518

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT`nin taraflı yayın yaparak Anayasa`yı sistemli biçimde ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) bireysel başvuru yaptı. Emre, “Hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok. Bunu sadece bizler söylemiyoruz. Türkiye`deki seçimlerin güvenliğini izleyen AGİT gibi uluslararası kuruluşlar var. Onların seçim sonrası raporlarında da seçimin objektif bir şekilde gerçekleşmediği ya da propaganda açısından hakkaniyete uygun sonuçların bulunmadığını gözlüyoruz. Bu hukuksuzluğun bir şekilde son bulması lazım. Bu mücadeleyi biz sonuna kadar tüm Türkiye için yürüteceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT`nin taraflı yayın yaptığı gerekçesiyle  Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) bireysel başvuru yaptı. Başvurunun ardından Yüksek Mahkeme önünde açıklama yapan Emre, şunları söyledi:  

“Bugün Anayasa Mahkemesi`ne bir başvuruda bulunduk. Başvurumuz Türkiye`de en başta Cumhuriyet Halk Partisi`ne oy veren milyonlarca yurttaşımızın sonra da bu ülkede yaşayan herkesin, 85 milyonun hakkını hukukunu savunmak, demokrasiyi korumak ve savunmak, siyasi partilerin hakkını savunmak için yaptığımız bir başvuru. Biliyorsunuz; seçim dönemlerinde biz birçok alandan haksızlığa ve hukuksuzluğa itiraz ediyoruz. Siyasi partiler, siyasi partilerin hakları, varlığı, korunması demokrasinin olmazsa olmazıdır. Burada propaganda açısından eşit şartlarda propagandalarını yapabilmeleri gerçekleşen seçimlerin adil ve tarafsız bir şekilde sonuçlanmasının da enstrümanlarından biridir. Biz, uzunca bir süredir TRT`nin devletin televizyonu olduğunu, bütün partilere eşit mesafede davranması gerektiğini, 85 milyonun vergisiyle faaliyet yapan bir kurum olduğunu söyledik. Defalarca AK Parti`nin grup toplantılarını bütünüyle verdiğini, Cumhuriyet Halk Partisi`nden sadece bir saatlik konuşmanın üçer, beşer dakikasını verdiğini, diğer siyasi partiler açısından muhalefet ve iktidar farkı gözeterek yayın politikası yaptığını, yine MHP`nin grup toplantılarının tamamını verdiğini, diğer muhalif partilerin ise CHP dışındaki partiler açısından da bizimle paralellik gösterecek şekilde yayınlar yaptığını gördük. Bu süre içerisinde hiçbir şekilde CHP Genel Başkanı`nın, milletvekillerinin programa davet edilmediğini gördük.

“BU HUKUKSUZLUĞUN BİR ŞEKİLDE SON BULMASI LAZIM”

Buna karşı yine Cumhur İttifakı mensuplarının adeta kendi parti kanallarıymış gibi her zaman yayınlara çıkabildiğini, her zaman istediği açıklamalarda bulunabildiği bir alan olarak gördük. Bu hukuksuzluk karşısında bizzat TRT`ye başvuruda bulunduk. RTÜK`e başvuruda bulunduk. Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunduk, idari yargıya başvurduk. Her türlü başvuruyu yaptık ancak bir netice alamıyoruz. Bugün de Anayasa Mahkemesi`ne başvuruda bulunduk ve buradan bir hak ihlali kararı verilmesini bekliyoruz. Çünkü hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok. Bunu sadece bizler söylemiyoruz. Türkiye`deki seçimlerin güvenliğini izleyen AGİT gibi uluslararası kuruluşlar var. Onların seçim sonrası raporlarında da seçimin objektif bir şekilde gerçekleşmediği ya da propaganda açısından hakkaniyete uygun sonuçların bulunmadığını gözlüyoruz. Bu hukuksuzluğun bir şekilde son bulması lazım. Bu mücadeleyi biz sonuna kadar tüm Türkiye için yürüteceğiz.

“ANAYASA MAHKEMESİ`NDEN BU KONUDA HAKKANİYETE UYGUN BİR KARAR VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Burada biz sadece CHP`nin hakkını aramıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası`nın ikinci maddesinde en başta hukuk devleti olduğu ve demokratik bir ülke olduğu yazar.  Eğer Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nda yer aldığı şekilde ve bugün hükümette olanlar da o Anayasa`ya bağımlılıkla yemin ederek görev yapıyorsa; bunun gereğinin yerine gelmesi lazım. Buna herkesin tepki göstermesi lazım. Yine Anayasa`mızda yer alan seçme, seçilme hakkı, siyasi partilerin hakkına ilişkin hükümleri bir bütün olarak değerlendirdiğimizde açıkça Anayasa`nın sistemli bir şekilde ihlal edildiğini görüyoruz. Biz, Anayasa Mahkemesi`nden bu konuda hakkaniyete uygun bir karar verilmesini bekliyoruz. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Önümüzdeki seçim dönemine kadarki süreçte bu işin düzelmesini bekliyoruz. Buradan tüm yurttaşlarımıza bir kez daha hatırlatayım. Türkiye`nin en çok oy alan ikinci partisi pozisyonunda CHP ve onun lideri Sayın Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra istisnai olarak kendisine bir kez TRT`de yer verildi. Onun dışında Türkiye`de herkesin vergisiyle yayın yapan TRT bir kez daha kendisini hiçbir şekilde, hiçbir programa dahil etmedi. Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Bu adaletsizliğin son bulması lazım.”

“DAHA ÖNCE F-35`LER KONUSUNDA TÜRKİYE MİLYARLARCA DOLAR PARA VERDİ. BU PARA İADE EDİLECEK Mİ”

Emre, İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyeliğine ilişkin bir soru üzerine de şunları söyledi:

“Türkiye, NATO üyesi. Dolayısıyla NATO üyesi olarak oradaki yerini biz önemsiyoruz. Türkiye`nin güvenliği açısından bu önemli. Şüphesiz ki dünya ile ilişkilerinin de düzelmesi, devletler arasındaki o popülist üslubunun da terkedilmesi, Türkiye`nin menfaatlerinin ön planda tutulması içinde bulunduğumuz coğrafyaya baktığımızda çok önemli. İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyelik başvurusuna karşı çıkmanın seçim döneminde bir vatanseverlik olarak sunulup seçim sonrasına gelindiğinde gülen yüzlerle el sıkışarak fotoğraf verilmesini kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. Türkiye`nin yararınaysa elbette bu yapılabilir ama işin doğrusu, yanlışından ziyade iktidarın özellikle Türkiye`nin dış politika menfaatlerini seçim dönemlerinde ilan ederek yönetmesini de kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Onay işlemi yapacağını beyan ederek somut olarak ne kazandı? F-16`lar konusunda ne kazandı? Daha önce F-35`ler konusunda Türkiye milyarlarca dolar para verdi. Bu para iade edilecek mi? AB`ye Türkiye girecek mi? Buna yönelik bir taahhüt var mı? Türkiye`nin ne gibi kazanımlarının olduğunu da iktidarın açıklaması gerekir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA