16 Eylül 2025 Salı

15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:03   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR   23:39   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:37   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:35   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE  
 
     
   

SERA KADIGİL`DEN BAKAN ERSOY`A: “ARTİSTANBUL FESHANE`YE SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNANLAR HAKKINDA BAKANLIĞINIZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK MI”


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, kültür sanat etkinliklerinin hedef haline gelmesini Meclis gündemine taşıdı. Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a, “Ülkemizde konser, festival, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan baskı ve engellemelerin nedenlerinin ortadan kaldırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Artİstanbul Feshane`ye saldırı girişiminde bulunanlar hakkında bakanlığınız suç duyurusunda bulunacak mıdır? Olası bir yargılamaya müdahil olacak mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 15:09   Okunma : 479

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, kültür sanat etkinliklerinin hedef haline gelmesini Meclis gündemine taşıdı. Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a, “Ülkemizde konser, festival, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan baskı ve engellemelerin nedenlerinin ortadan kaldırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Artİstanbul Feshane`ye saldırı girişiminde bulunanlar hakkında bakanlığınız suç duyurusunda bulunacak mıdır? Olası bir yargılamaya müdahil olacak mıdır” diye sordu.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Artİstanbul Feshane`ye yapılan saldırı, sanatçıların konserlerinin iptal edilmesi ve festivallerin yasaklanması için bildiri yayınlanmasıyla ilgili, Mehmet Nuri Ersoy`un yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdi. Kadıgil, önergesinde şunları kaydetti:

“Balıkesir Sivil Toplum Platformu isimli gerici oluşumun festivallerin yasaklanması için yaptığı çağrı sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Hande Yener konserini iptal etmiştir. Beş yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 23 Haziran`da kapılarını açan Feshane`de, 19 küratör ve 300 sanatçının 400`den fazla eserinin yer aldığı ‘Ortadan Başlamak` isimli sergiye, bir grup tarafından 27 Haziran`da ‘LGBTİ+ propagandası` gerekçesiyle saldırı girişiminde bulunulmuş ve sergi geçici bir süreliğine kapatılmıştır. Serginin açılmasının ardından 9 Temmuz tarihinde ise ‘Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu` üyeleri ve bir grup gerici tarafından hedef alınan sergi saldırıya uğramıştır. Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, sergideki eserlerin ‘milli ve manevi değerlere hakaret içerdiğini` ifade ederek kapatılması için resmi kurumlara başvuruda bulunduklarını açıklamıştır.”

“SON 6 AYDA YASAKLANAN YA DA İPTAL EDİLEN ETKİNLİKLER HAKKINDA BAKANLIĞINIZ HERHANGİ BİR İŞLEM BAŞLATMIŞ MIDIR”

Kadıgil, Bakan Ersoy`a şu soruları yöneltti:

“Ülkemizde konser, festival, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan baskı ve engellemelerin nedenlerinin ortadan kaldırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Son 6 ayda yasaklanan ya da iptal edilen etkinlikler hakkında bakanlığınız herhangi bir işlem başlatmış mıdır?

Artİstanbul Feshane`ye saldırı girişiminde bulunanlar hakkında bakanlığınız suç duyurusunda bulunacak mıdır? Olası bir yargılamaya müdahil olacak mıdır? Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu`nun serginin kapatılmasına ilişkin bakanlığınıza herhangi bir başvurusu var mıdır?

Saldırı gerçekleştirilmek istenen sanat eserlerinin korunması, güvenliğin sağlanması ve başka sanatsal etkinliklerde gerici grupların saldırılarının önlenmesi için çalışmalarınız olacak mıdır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA