27 Ağustos 2026 Perşembe

09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!   01:20   MADEN İŞÇILERININ LIDERLERININ TUTUKLANMASıNA SERT TEPKI: ’HUKUKI DEĞIL, TAMAMEN SIYASI!’   01:18   ’DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN BAĞıMSıZ MADEN-İŞ AÇıKLAMASı: ’ALıN TERI SUÇ DEĞILDIR’’   01:07   EMEP’TEN TTB’YE KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA YAŞANAN SORUNLAR VE EKONOMI MASAYA YATıRıLDı   01:05   A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı ALMANYA’Yı 3-1 MAĞLUP ETTI   01:02   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI! AYLIN NAZLıAKA’DAN SERT TEPKI: ’ASıL TRUVA ATı KIM AÇıK!’   22:59   SAADET PARTISI LIDERI ARıKAN KARS’TAN YÜKLENDI: ’24 YıL ÖNCE 3 Y İLE GELDILER, 13 Y İLE GIDIYORLAR!’   22:53   ŞILE’DE ’İHANET’ GERILIMI! AK PARTI’YE GEÇEN SACIT TERZI’YE SERT TEPKI: ’HALK BU İHANETI AFFETMEYECEK’   11:58   ’HER 100 TL BORCA 103 TL FAIZ!’ CHP’LI GÜLCAN KıŞ ACı TABLOYU AÇıKLADı: HAZINE İPOTEK ALTıNDA!   10:45   MILYONLARCA EMEKLI GEÇIM ÇıKMAZıNDA: ’BIZIM EMEKLILIĞIMIZ AHIRETTE’   10:30   AKDENIZ’DE KADıNLARA ÇAĞRı: ’ÖĞRENMEK VE ÜRETMEK İSTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ’   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ YAZıLıM KURSU: MERCEK DİGEM EĞITIME DEVAM EDIYOR   10:20   SÜRÜCÜLERE NEFES ALDıRACAK GELIŞME: MOTORINDE İNDIRIM BEKLENTISI!   10:15   KAYSERI PıNARBAŞı’NDA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!   09:05   MERSIN’DE ÜRETICIYE NEFES ALDıRAN DESTEK! YÜZDE 90’LıK KAYBıN ÖNÜNE GEÇILIYOR   02:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE ’YENI YÜRÜYÜŞ’ HAMLESI: İKTIDAR MESAJıYLA RESMI HESAPLARı DUYURDU!   01:04   TARSUS’TA ULAŞıM KONFORU ARTıYOR: KILOMETRELERCE YOL BAŞTAN AŞAĞı DÜZENLENDI  
 
     
   

SERA KADIGİL`DEN BAKAN ERSOY`A: “ARTİSTANBUL FESHANE`YE SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNANLAR HAKKINDA BAKANLIĞINIZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK MI”


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, kültür sanat etkinliklerinin hedef haline gelmesini Meclis gündemine taşıdı. Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a, “Ülkemizde konser, festival, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan baskı ve engellemelerin nedenlerinin ortadan kaldırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Artİstanbul Feshane`ye saldırı girişiminde bulunanlar hakkında bakanlığınız suç duyurusunda bulunacak mıdır? Olası bir yargılamaya müdahil olacak mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 15:09   Okunma : 547

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, kültür sanat etkinliklerinin hedef haline gelmesini Meclis gündemine taşıdı. Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a, “Ülkemizde konser, festival, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan baskı ve engellemelerin nedenlerinin ortadan kaldırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Artİstanbul Feshane`ye saldırı girişiminde bulunanlar hakkında bakanlığınız suç duyurusunda bulunacak mıdır? Olası bir yargılamaya müdahil olacak mıdır” diye sordu.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Artİstanbul Feshane`ye yapılan saldırı, sanatçıların konserlerinin iptal edilmesi ve festivallerin yasaklanması için bildiri yayınlanmasıyla ilgili, Mehmet Nuri Ersoy`un yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdi. Kadıgil, önergesinde şunları kaydetti:

“Balıkesir Sivil Toplum Platformu isimli gerici oluşumun festivallerin yasaklanması için yaptığı çağrı sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Hande Yener konserini iptal etmiştir. Beş yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 23 Haziran`da kapılarını açan Feshane`de, 19 küratör ve 300 sanatçının 400`den fazla eserinin yer aldığı ‘Ortadan Başlamak` isimli sergiye, bir grup tarafından 27 Haziran`da ‘LGBTİ+ propagandası` gerekçesiyle saldırı girişiminde bulunulmuş ve sergi geçici bir süreliğine kapatılmıştır. Serginin açılmasının ardından 9 Temmuz tarihinde ise ‘Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu` üyeleri ve bir grup gerici tarafından hedef alınan sergi saldırıya uğramıştır. Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, sergideki eserlerin ‘milli ve manevi değerlere hakaret içerdiğini` ifade ederek kapatılması için resmi kurumlara başvuruda bulunduklarını açıklamıştır.”

“SON 6 AYDA YASAKLANAN YA DA İPTAL EDİLEN ETKİNLİKLER HAKKINDA BAKANLIĞINIZ HERHANGİ BİR İŞLEM BAŞLATMIŞ MIDIR”

Kadıgil, Bakan Ersoy`a şu soruları yöneltti:

“Ülkemizde konser, festival, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan baskı ve engellemelerin nedenlerinin ortadan kaldırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Son 6 ayda yasaklanan ya da iptal edilen etkinlikler hakkında bakanlığınız herhangi bir işlem başlatmış mıdır?

Artİstanbul Feshane`ye saldırı girişiminde bulunanlar hakkında bakanlığınız suç duyurusunda bulunacak mıdır? Olası bir yargılamaya müdahil olacak mıdır? Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu`nun serginin kapatılmasına ilişkin bakanlığınıza herhangi bir başvurusu var mıdır?

Saldırı gerçekleştirilmek istenen sanat eserlerinin korunması, güvenliğin sağlanması ve başka sanatsal etkinliklerde gerici grupların saldırılarının önlenmesi için çalışmalarınız olacak mıdır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA