14 Mart 2026 Cumartesi

01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"  
 
     
   

ÜMİT ÖZLALE: BÜTÇE AÇIĞI BU DÖNEM İÇİN YAKLAŞIK 1,3 TRİLYONA YAKLAŞACAK. ÇOK ACIMASIZ BİR SEÇİM EKONOMİSİ HARCANDIĞI BARİZ


İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, seçim harcamaları nedeniyle bütçe açığının artacağına dikkat çekerek, “Bütçe açığı bu dönem için yaklaşık 1,3 trilyona yaklaşacak. 1,3 trilyon ne demek, günümüzün kuruyla 50 milyar dolar civarı para demek. Bunu sadece depremin yıkıcı etkisi ile açıklamak mümkün değil. Çok acımasız bir seçim ekonomisi harcandığı bariz. Seçim ekonomisi çerçevesinde çok ciddi bütçe açıkları ile karşı karşıya kaldık” dedi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 16:02   Okunma : 385

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, seçim harcamaları nedeniyle bütçe açığının artacağına dikkat çekerek, “Bütçe açığı bu dönem için yaklaşık 1,3 trilyona yaklaşacak. 1,3 trilyon ne demek, günümüzün kuruyla 50 milyar dolar civarı para demek. Bunu sadece depremin yıkıcı etkisi ile açıklamak mümkün değil. Çok acımasız bir seçim ekonomisi harcandığı bariz. Seçim ekonomisi çerçevesinde çok ciddi bütçe açıkları ile karşı karşıya kaldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM`ye sunulan 1.1 trilyon liralık ek bütçe TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşülüyor.  Ek bütçe üzerinde söz alan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Türkiye`nin dünyada en yüksek enflasyona sahip ülkelerden biri olduğunu dile getirerek, “Türkiye çok ciddi bir hayat pahalılığı problemi ile karşı karşıya kaldı. Yeni ekonomi modelinin düşürmeyi vaat ettiği enflasyonun tam tersi bir tablo ile karşılaştık” dedi.

Özlale, ek bütçeyle ilgili, “Burada ek bütçe olarak toplanmamızın tek sebebi deprem değil. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza, oraya yapılan yatırımlara ve hizmetlere hiçbir siyasi parti karşı değil. Yeter ki bunlar şeffaflık çerçevesinde yapılsın, hiçbir vatandaşımız bu kapsamın dışında bırakılmasın ve en önemlisi depremin maliyeti toplumda eşit olarak bölüşülsün. O yüzden buraya ek bütçeyle gelinmesini yadırgamıyorum. Bütçede deprem etkisi olacaktır mutlaka. Bu bütçe ekonomide de bir deprem etkisi yaratacaktır” değerlendirmesini yaptı.

“BÜTÇE AÇIĞI 1,3 TRİLYONA YAKLAŞACAK”

Konuşmasında bütçe açığına değinen Özlale “Bütçe açığı bu dönem için yaklaşık 1,3 trilyona yaklaşacak. 1,3 trilyon ne demek, günümüzün kuruyla 50 milyar dolar civarı para demek. Bütün depremin maliyeti 104 milyar lira. Bu sene biz sadece deprem maliyetinin yarısı kadar bütçe açığı ile karşılaşacağız, 50 milyar dolarlık… Biz deprem ile karşılaşmasaydık da bizim çok ciddi bir bütçe açığı problemimiz olacaktı. Bizim en az 22- 23 milyar dolarlık bütçe açığımız olacaktı, hiç deprem ile karşılaşmasak bile…” diye konuştu.

Özlale, kur korumalı mevduatın bütçeye maliyetiyle ilgili de şunları söyledi:

“Buna daha kur korumalı mevduat sisteminin maliyeti eklenmiş değil. Geçen hafta Plan ve Bütçe Komisyonu`nda üzülerek gördük, kur korumalı mevduatın maliyeti 2022 yılında 160 milyar TL kur korumalı mevduatın maliyeti, bize hiçbir getirisi yok. Yeni ekonomi modelinin dayanaklarından bir tanesiydi. Kur korumalı mevduatın Türkiye`ye getirdiği bir fayda olmadı. Fakat 2023 yılında bizim tahminimiz kur korumalı mevduatın 300 milyarı geçeceği yönünde. O zaman da ne oluyor?  Bizim önümüzdeki dönem kur korumalı mevduatın maliyetini buraya koyduğumuz zaman bütçe açığımız 63 milyar dolar civarında oluyor. Bu çok ama çok yüksek bir rakam. Bunu sadece depremin yıkıcı etkisi ile açıklamak mümkün değil.

ÇOK ACIMASIZ BİR SEÇİM EKONOMİSİ HARCANDIĞI BARİZ”

 Çok acımasız bir seçim ekonomisi harcandığı bariz. Seçim ekonomisi çerçevesinde çok ciddi bütçe açıkları ile karşı karşıya kaldık. Biz 1,3 trilyonluk bütçe açığı ile karşı karşıya kalırsak, o zaman bütçe açığımız Gayri Safi Milli Hasılamızın yüzde 7`sini geçiyor. Buna kur korumalı mevduatın maliyetini de eklersek, bütçe açığımız milli gelirin yüzde 10`una yaklaşmış durumda oluyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA