10 Temmuz 2025 Perşembe

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: “CUMHURBAŞKANIMIZIN MAAŞI; MİLLETVEKİLİ MAAŞININ, BAKAN YARDIMCILARININ MAAŞININ DA ALTINDA. BİR SÜREDİR ARTIŞ YAPILMASINA İZİN VERMEDİ. YAPMAZSAK NEREDEYSE GENEL MÜDÜR MAAŞLARININ ALTINA DÜŞMÜŞ OLACAK”


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ek bütçe kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın maaşında yapılması öngörülen artış ile ilgili “Şu anda Cumhurbaşkanımızın maaşı, milletvekili maaşının altında. Bakan yardımcılarının maaşının da altında. Bir süredir artış yapılmasına izin vermedi. Buradaki artışı yapmazsak iyice, neredeyse bir süre sonra genel müdür maaşlarının altına düşmüş olacak. Burada sadece kendisini de ilgilendirmiyor, eski Cumhurbaşkanları var” dedi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 16:52   Okunma : 202

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ek bütçe kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın maaşında yapılması öngörülen artış ile ilgili “Şu anda Cumhurbaşkanımızın maaşı, milletvekili maaşının altında. Bakan yardımcılarının maaşının da altında. Bir süredir artış yapılmasına izin vermedi. Buradaki artışı yapmazsak iyice, neredeyse bir süre sonra genel müdür maaşlarının altına düşmüş olacak. Burada sadece kendisini de ilgilendirmiyor, eski Cumhurbaşkanları var” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, bugün; ek bütçe kanun teklifi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, dün sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; “Emeklilerin maaşını sadece yüzde 25 oranında artıran Tayyip Erdoğan, getirdiği ek bütçeyle kendi maaşına yüzde 39 oranında zam yapıyor. 86 milyon geçim sıkıntısı çekerken, Erdoğan kendi imzasıyla maaşını 40 bin TL artırarak 140 bin TL`ye yükseltiyor” demişti.

Cumhurbaşkanı ödeneğindeki bu artış, komisyon gündemine de geldi. Ek bütçenin sunumunu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı maaşındaki artış ile ilgili de şu açıklamayı yaptı:

“POLEMİK KONUSU YAPILACAK BİR KONU DEĞİL”

“Şu anda Cumhurbaşkanımızın maaşı; milletvekili maaşının altında, bakan yardımcılarının maaşının da altında… Bir süredir artış yapılmasına izin vermedi. Buradaki artışı yapmazsak iyice, neredeyse bir süre sonra genel müdür maaşlarının altına düşmüş olacak.

Burada sadece kendisini de ilgilendirmiyor. Eski Cumhurbaşkanları var. Eski Başbakanlar var. Eski Başbakanların mirasçıları var. Dolayısıyla bu konu polemik konusu yapılacak bir konu değil. Devletin de belli bir hiyerarşisi var. O hiyerarşi içinde yapılması gereken bir yapı var. Bu şahıslarla alakalı değil, bugün a şahsı olur, yarın b şahsı olur. Ama bir düzeni de devam ettirmemiz gerekiyor. Burada rakamlara girmek istemiyorum. Sayın Ağbaba, sizin maaşınız Sayın Cumhurbaşkanımızın maaşından yüksek. Bu artıştan sonra da öyle kalmaya devam ediyor.”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise “İnşallah öyledir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA