1 Temmuz 2026 Çarşamba

17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE   01:44   2026 DÜNYA KUPASı’NDA ERLING HAALAND SAHNEYE ÇıKTı! NORVEÇ SON 16’DA DEV RAKIBINI BEKLIYOR   17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!  
 
     
   

EKREM İMAMOĞLU: “DAHA ÖNCE, FARKLI SİYASİ PARTİYLE YÖNETİLDİĞİ İÇİN CEZALANDIRILAN İLÇELER VARDI. AMA BUGÜN O YOK. ÇOK ÖZEL BİR İSTANBUL MODELİ GERÇEKLEŞİYOR YEREL YÖNETİM NEZDİNDE”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla ilçesinde yürüttükleri çalışmalarından bazılarını yerinde inceledi. İmamoğlu, “Daha önce ne yazık ki siyasi ayrımcılık, ilçeler arasında en üst seviyeye çıkmış durumdaydı. Tek bir çivinin çakılmadığı, 20 yıldır Büyükşehir`den hizmet almayan, farklı siyasi partiyle yönetildiği için cezalandırılan ilçeler vardı. Ama bugün o yok. Bence çok özel bir İstanbul modeli gerçekleşiyor yerel yönetim nezdinde. Tuzla da bunun karşılığını en iyi örnekleriyle alıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 19:56   Okunma : 490

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla ilçesinde yürüttükleri çalışmalarından bazılarını yerinde inceledi. İmamoğlu, “Daha önce ne yazık ki siyasi ayrımcılık, ilçeler arasında en üst seviyeye çıkmış durumdaydı. Tek bir çivinin çakılmadığı, 20 yıldır Büyükşehir`den hizmet almayan, farklı siyasi partiyle yönetildiği için cezalandırılan ilçeler vardı. Ama bugün o yok. Bence çok özel bir İstanbul modeli gerçekleşiyor yerel yönetim nezdinde. Tuzla da bunun karşılığını en iyi örnekleriyle alıyor” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla ilçesinde yürüttükleri çalışmalarından bazılarını bugün yerinde inceledi. İmamoğlu, Aydınlı Mahallesi`ndeki Tuzla Hal Binası inşaatı, İstasyon Mahallesi`ndeki Tuzla Yaşam Vadisi ve Postane Mahallesi`ndeki Tuzla Şehit Ömer Öner Sahil Parkı`ndaki çalışmaların geldiği aşamalarla ilgili İBB bürokratlarından bilgi aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve yurttaşlarla fotoğraf çektiren İmamoğlu, Tuzla ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerini de Şehit Ömer Öner Sahil Parkı`nda yaptı. İmamoğlu, şunları söyledi:

“39 İLÇE İÇİN YOLCULUKLAR BELİRLEDİK: 39 ilçenin her ilçesinde olduğu gibi, burada da ilk geldiğimiz andan itibaren hem öncesinde verdiğimiz vaatler hem sonrasında ortaya koyduğumuz tespitlerle yolculuklar belirledik. Burada çok önemli bir arıtma tesisini devreye aldık. Türkiye`nin en büyük arıtma tesisi kapasitesine ulaştı, 650 bin metreküplük. Aynı zamanda buradaki koku sorunuyla ilgili hem mevcuttaki arıtma hem buradaki organize sanayideki birtakım sorunların çözüme kavuşmasıyla Tuzla`yla olan ilişkisi… Yine çöp suyuyla ilgili ta Ömerli`deki çöp arıtma tesisiyle ilgili buraya yansıyan sorunun çözümünde attığımız büyük yatırım adımı… Ki o da bu sene bitiyor. Yeşil alanları genişletme ve bir kısmının bakımını yapmaktan birçok konusuna kadar yaptığımız sosyal alanlarla ilgili gelişmeler… Ki bir lojistik alan imalatı yapıyoruz. Bize göre yanlış başlamış olan Tuzla Hali`ni daha verimli, daha makul bir imalatla ve buraya taşınacak olan Erenköy`deki hal esnafının beklentilerini karşılayan ve orada farklı ilave binalardan elde ettiğimiz alanlarla depreme dönük hem lojistik merkezi hem deprem, acil süreçlerin yönetildiği bir alan, aynı zamanda günlük 15 bin kişilik yemek kapasitesi olan üretim tesisi gibi alanları şu anda inşa ediyoruz.

MOTTOMUZ, KENTİN HER NOKTASINDA EŞİT HİZMET: Tuzla`da, mevcut yöneticilerinin ‘En uçta olduğumuz için ihmal ediliyoruz` dediği noktadan, her konusuna değinen, dokunan bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Mottomuz şu; Silivri`den Tuzla`ya, Sultanbeyli`den Çatalca`ya, kentin her noktasında eşit hizmet. Göreve başladığımızdan bugüne ve hesabını vereceğimiz son güne kadar, görecekler, siyasi parti ayrımı yapmaksızın her ilçede altyapıdan üstyapıya, sosyal hizmetlerden yardımlaşmaya varıncaya kadar, kişi başı yapılan yatırım neredeyse birbiriyle eşit çıkacak. Daha önce ne yazık ki siyasi ayrımcılık, ilçeler arasında en üst seviyeye çıkmış durumdaydı. Tek bir çivinin çakılmadığı, 20 yıldır Büyükşehir`den hizmet almayan, farklı siyasi partiyle yönetildiği için cezalandırılan ilçeler vardı. Ama bugün o yok. Bence çok özel bir İstanbul modeli gerçekleşiyor yerel yönetim nezdinde. Tuzla da bunun karşılığını en iyi örnekleriyle alıyor. Yeşil alandan ulaşımına, altyapı yatırımlarından çevre yatırımlarına, D 100 kara yolundaki yan yol inşaatından birçok konuya kadar değinmediğimiz sorunu kalmadı diyebilirim. Gönül daha çok şeyleri yapmak istiyor. İnşallah da bunu birlikte başaracağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA