14 Mart 2026 Cumartesi

01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"  
 
     
   

ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİNDEN BAKAN TEKİN`E TEPKİ: “BİZ KİMİN ÖĞRETMENLERİYİZ? SİZ KİM(LER)İN BAKANISINIZ”


Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, "Kurslardaki öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu, herhangi bir sınava girip başarılı olmuş değiller. Benim öğretmenimin girdiği KPSS sınavında başarılı olamadığı için orada öğretmenlik yapıyor" diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e tepki gösterdi. Özel sektör öğretmenleri, Bakan Tekin`e, "‘Benim öğretmenimin girdiği sınavda başarılı olmuş değiller, o yüzden oralarda çalışıyorlar` diyerek özel öğretim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmeni neyle itham ediyorsunuz? Biz kimin öğretmeniyiz? Siz kim(ler)in bakanısınız" diye sordu.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 21:45   Okunma : 581

 İLEYDA ÖZMEN

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, "Kurslardaki öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu, herhangi bir sınava girip başarılı olmuş değiller. Benim öğretmenimin girdiği KPSS sınavında başarılı olamadığı için orada öğretmenlik yapıyor" diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e tepki gösterdi. Özel sektör öğretmenleri, Bakan Tekin`e, "‘Benim öğretmenimin girdiği sınavda başarılı olmuş değiller, o yüzden oralarda çalışıyorlar` diyerek özel öğretim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmeni neyle itham ediyorsunuz? Biz kimin öğretmeniyiz? Siz kim(ler)in bakanısınız" diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün A Haber Canlı yayınında, özel kurslarda görev yapan öğretmenler hakkında şunları söylemişti:

“Kurslardaki öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu, herhangi bir sınava girip başarılı olmuş değiller. Benim öğretmenimin girdiği KPSS sınavında başarılı olamadığı için orada öğretmenlik yapıyor. 12 yıl boyunca biz çocuğu eğitiyoruz. 12 yıl içerisinde belki 6-7 ay çocuk dershaneye gidiyor. Gittiği zaman `Bizim öğrencimiz kazandı` diyor. Benim 12 yıllık öğretmenimin emeğini resmen gasp ediyor. Burada böyle bir kitle, yapı var. Dolayısıyla biz, özel ders, dershaneler tartışmalarını yaparken aslında bir Milli Eğitim Bakanlığı`ndaki okulların itibarını, öğretmenlerin itibarını ve verilen eğitimin itibarını onore etmek için bu sürecin içerisinde yürüdük.

Biz, Milli Eğitim Bakanlığı olarak şunda çok iddialıyız; Milli Eğitim Bakanlığı`nda verilen eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı`nda eğitim veren öğretmen arkadaşlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı`nın dağıttığı materyal ve ders kitapları, kesinlikle öğrencilerimizin ilave ders almasını gerektirmeyecek nitelikte, bu bir. İkincisi; sınavları zaten biz organize ediyoruz, yani kamu organize ediyor. Dolayısıyla biz, her iki kademede de çocuklarımız için sunulan sınavların, soruların bizim müfredatımızdaki yerini zaten analiz ediyoruz. Velilere çağrım şu; devletin size sunduğu imkanları iyi değerlendirin. Boşu boşuna, ne olduğu belli olmayan, merdiven altında eğitim yaptığı iddia edilen yerlere çocuklarınız teslim etmeyin, paranız da cebinizde kalsın.”

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve özel sektör öğretmenleri, Bakan Tekin`in bu sözlerine tepki göstererek Tekin`e şu soruları yöneltti:

"Merdiven altı kurumlardan bahsettiniz. Bu kurumlarda bakanlığınızın ismi yazılı. Peki bu kurumlara yetkiyi bakanlığınız vermiyor mu?

‘Onlar, benim öğretmenimin girdiği sınavda başarılı olmuş değiller, o yüzden oralarda çalışıyorlar` diyerek özel öğretim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmeni neyle itham ediyorsunuz?

Öğretmenleri başarısızlıkla suçlarken defalarca sınav sorularını çaldıran, şaibesiz sınav yapmayı beceremeyen, yüz binlerce öğretmeni işsiz bırakan, öğretmenleri yoksulluk koşullarına mahkum eden, `her mevsim` bakanı değişen Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili yorumunuz nedir?

Kamu okullarında çalışan ve size göre `başarısız` olan 90 bin öğretmeni `ücretli öğretmenlik` statüsünde ücretli kölelik koşullarına mahkum etmekten memnun musunuz?

Özel okul sahibi eski bakan ve bakan yardımcılarınızın okullarındaki öğretmenleri de yetersiz görüyor musunuz?

`Kamuda verilen eğitim yeterlidir` derken binlerce öğrencinin açık liseye kaydolup yarattığınız sınav odaklı sistem yüzünden sınav hazırlığı yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öğretmenleri itibarsızlaştırmak, okulları yetersiz hale getirmek için elinizden geleni yaptıktan sonra, 12. sınıf öğrencilerinin okula azalan ilgisini ve güvenini `devamsızlık affı` ile telafiye kalkışmadınız mı?

Özel öğretim kurumu patronlarını ve sermayesini desteklerken, temel liseler aracılığı ile kamunun kaynaklarını sermayeye peşkeş çekerken bu kurumlarda çalıştırılan -sizin düşüncenizle- ‘başarısız` öğretmenler olduğunu bilmiyor muydunuz?

`Benim öğretmenim` dediğiniz öğretmenleri itibarsızlaştıran, öğretmen emeğini yoksulluk sınırının altında tutan, yüz binlerce öğretmen atama beklerken okullara imam ve vaiz atayan, eğitim alanında çözülmesi gereken birçok sorun varken ‘kız okulları`nı önceleyen bir bakan olarak Milli Eğitim Bakanlığı`nın sizin için doğru yer olduğunu düşünüyor musunuz?

Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler, MEB Temel Kanunu`na, Özel Öğretim Kurumları Kanun ve Yönetmeliği`ne bağlı; sözleşmeleri MEB`in kurumlara gönderdiği sözleşme esas alınarak yapılan öğretmenlerdir. Bu bilgi ışığında soruyoruz: Biz kimin öğretmeniyiz? Siz kim(ler)in bakanısınız?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA