1 Temmuz 2026 Çarşamba

17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE   01:44   2026 DÜNYA KUPASı’NDA ERLING HAALAND SAHNEYE ÇıKTı! NORVEÇ SON 16’DA DEV RAKIBINI BEKLIYOR   17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!  
 
     
   

ENGELLİ SAMET’İN EN BÜYÜK MUTLULUĞU MEZİTLİ BELEDİYESİNDE GÖREV YAPMASI


Mezitli’de engel asla engel olmuyor. Mezitli Belediyesi santralinde görev yapan görme engelli Samet Hatip, çağdaş Mezitli’nin temeline harç koyan emekçilerimizden birisi. Her gün işinin başında işini özveriyle yapmaya devam ediyor.

 

Tarih : 12 Temmuz 2023 Çarşamba 01:14   Okunma : 560

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından kente kazandırılan hizmet binası engelli vatandaşlar kadar çalışanlar için de geniş imkanlar sunuyor. Engelli çalışanlar belediyenin tüm bölümlerine rahatlıkla ulaşabiliyor.

Yaklaşık 15 yıldır Mezitli Belediyesinde görev yapan doğuştan görme engelli Samet Hatip de bunlardan birisi. Her gün babasıyla gelerek Mezitli Belediyesi santral biriminde görevine devam eden Samet Hatip, kimseden yardım almadan işini yapabilmenin de mutluluğunu yaşıyor.

2009 yılından bu yana çalışarak parasının kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Samet Hatip, “Yüzde yüz görme engelliyim. Benim işim santral. Belediyenin tüm iç ve dış iletişimini ben sağlıyorum. İşimi de layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Elimden geldiği kadar normal bir insan gibi işimi yapmaya özen gösteriyorum. Bütün zorluklara rağmen hayattaki inancımı ve azmimi kaybetmedim. İşe gelip gidiyorum ama eğlenmemi de ihmal etmiyorum. Sinema ve tiyatroyu seviyorum. Yaşamımı dolu dolu sürdürmeye çalışıyorum. Gezmeyi seviyorum. Arkadaşlarımla pikniğe gitmeyi seviyorum” dedi.

Sesleri ve telefon numaralarını kafasında tutabildiğini ifade eden Samet Hatip, “Okulu bitirdikten sonra aileme kendi hayatımı kazanmak istediğimi ifade etti. Annemle birlikte İŞ-Kur’a gittik. Oradan bana Mezitli Belediyesinde kontenjan olduğunu belirterek görevlendirdiler. Çok hızlı gelişti ve 2009 yılından bu yana görevimi yapmaya çalışıyorum. İnsanlarla konuşarak rahatlatabiliyorum. Çok zorlu insanlarla bile 20 saniye sonra rahat sohbet edebilir hale geliyoruz” diye konuştu.

Bugünlere gelmesinden ailesinin büyük hakları olduğunu belirten Hatip, “Ailem en büyük destekçim.  Küçük şeylerden mutlu olan birisiyim. Motivasyonum düşerse hemen ailem beni destekler. İşimi severek yapıyorum.  İçimde bir aşk var. Aşk olmazsa başarılı olamazsınız. Seslerden analiz yapmayı öğreniyorsunuz. Bir süre sonra da yaptığım analizlerin doğru olduğunu fark edince daha çok mutlu oluyorum. Mezitli Belediyesi de benim ailemin bir parçası. Burada olmaktan son derece mutluyum. Her zaman beni evlatları kardeşleri gibi gördüler. Onların mutluluğu benim de mutluluğum. Tekrar dünyaya gelsem yine Mezitli Belediyesinde çalışmayı tercih ederdim” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA